Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (38)

plakát

2010: Moby Dick (2010) odpad!

Overt the top blbost na entou. Ale co taky čekat od asylum. Velryba opravdu titánských rozměrů pojídá a rozbíjí na co narazí... ponorky, lodě, lidi i ostatní velryby. Vše se točí okolo kapitána, kterému spolu s půlkou nohy velryba v mládí ukousla taky polovinu ponorky a on teď musí nosit místo ortézy takovej divnej přaskáč. No přímo k nasrání. Plán zní jasně, vyrobit si zbraň z hadice od vysavače a jít tu mrchu za každou cenu ulovit. Některý scény jsou natolik digitálně zmršeny, že kdyby tam místo velryby řádila nafukovací kosatka, nikdo by si nevšimnul. Závěrem bych dodal, že si autoři myslí, že když je velryba savec, dává jí to právo vesele lézt po kopcích a poskakovat po ostrově... já vás varoval.

plakát

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích (2010) 

Od začátku do konce jedna dlouhá akční scéna. Parádní animace, stopáž akorát a ani příběh nakonec neurazí. Co víc si přát. DC komiks vede s Marvelem vyrovnanou bitvu. Třeba se někdy utkají na bitevní poli i jejich hrdinové. Vedle Superman: Doomsday sice JL zaostává o nějakou tu délku, ale pořád se jedná o naprostou špičku žánru.

plakát

Hulk na neznámé planetě (2010) 

Marvel válí. Hulk a aréna jdou k sobě jedna radost a to co od akčního komiksáku každej očekává Planet Hulk do puntíku splňuje. Šablonovitý děj je okleštěn na násilí, intriky a ještě více násilí. Hulk navíc překvapivě mezi údery pěstmi ukazuje i svojí lidskou stránku a nakonec na planetě, tak rozdílné od Země, která ho dovrhla, najde mnohem víc, než původně čekal... Mimo jiné se zde krom Hulka mihne i Thor a jeho mimozemský přítel Beta Ray Bill.

plakát

Superman/Batman: Apokalypsa (2010) 

Nebejt celkem povedený finální bitvy s Darkseidem, tak bych možná šel i na dvě *. Film upadá na faktu, že je v něm až příliš mnoho hrdinů a žádný z nich nedostane tolik prostoru, aby jakkoliv zazářil. Batman hraje za supermanem minimálně druhý housle a vůbec je těžký říct, co mělo bejt hlavnim těžištěm filmu, protože Super Girl sama o sobě nijak děj netáhne. Prostor mezi akčními scénami je vyplněn nebývale nudným patosem. Celkově by filmu prospělo sem tam někam střihnout. Nakonec ale za tři s odřenejma ušima.

plakát

Zrození legendy (2010) 

Říkám to s těžkým srdcem, ale mizerné po všech stránkách. Ve srovnání s nedávno shlédnutým Ip Manem tato slátanina několika žánrových klišé ničím nezaujme.

plakát

Rozervaná objetí (2009) 

Obávám se, že už jsem dlouho neviděl film s jediným účelem hrát na city, který by se u mě tak strašlivě minul účinkem. Spousta scén mi připadala jako z vloženého a naschvál špatného filmu dívky a kufry. Bohužel mě ani rozvleklé vyprávění tuctového příběhu v žádném ohledu nedokázalo překvapit, takže celkový dojem z filmu z filmu byl dost neutrální a průměrný. Rozhodně si na děj za pár měsíců nevzpomenu. Za pár let pravděpodobně ani nebudu vědět, že už jsem to viděl. Slabé ***.

plakát

Spider-Man 2 (2004) 

Po druhé projekci jsem tak obrovsky otráven, že si nejsem jistý, jestli u mě Spiderma bude mít ještě šanci. Obrovské množství patosu, přitroublých scén a mizerného obsahu pro náctileté. Upřímě to pro mě bylo trochu utrpení. Spiderman je pojatej strašně odlehčeně a naprosto bez vážnosti, viz. babička kosící Dr.Octopa holí a následně vedoucí filosofický monolog o podstatě Parkrovy duše... Při prvním shlédnutí vás zaujmou akční scény, které, přiznejme si to, po důkladném zhodnocení, až na pár světlých okamžikou, také nejsou kdo ví co. Obsahově je to taková malá předehra k romatické trojce, která pro mě udělala za Spidermanem tečku... co přinese čtyřka je ale otázkou. Snad se dočkáme správné odpovědi.

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Vzhledem k tomu, že tenhle kousek se natočil ještě pět let před tím, než jsem spatřil světlo světa, musím říct pánové, "klobouk dolů". V porovnání s aktuální filmovou tvorbou a smyslem pro humor soudobých scénáristů jsou výplody posledních let výsměchem. Téměř realisticky ztvárněná atmosféra, která klade důraz na zážitky " ze života " a ne nutně vyumělkovaná rádoby vtipné scény s vyčpělým humorem. Jsem rád, že jsem si nenechal utéct poslední reprízu v televizy a doplnil si tak další skvost do shlédnuté kartotéky české klasiky. Mimochodem jedna hvězdička je za brilantní konec, který se v komediích tohoto typu jen tak nevidí. Otevřené, pesimistické...

plakát

Černočerná tma (2000) 

Nostalgie z VHSky, kterou jsem s kamarádama skoukli kdysi dávno jednoho večera, byla příjemným překvapením a rozhodně dobře provedeným dílem jednoduchého příběhu se slušným nápadem. Jediného koho si ještě zcela jasně vybavuji je Vin Diesel, který ze sebe vyždímal trochu toho drsňáka, což je jediná póza kterou dokáže zahrát (zato celkem slušně) a pár zábelkových útržků s monstry v temnotách. Víc než slušný výsledek pro vesmírnou honičku na slepou bábu.

plakát

Troja (2004) 

Velmi slušných 75%. Kdo od toho čekal víc je asi blázen. Už jen z rozpočtu a jmen ze kterých se fanynkám rozklepou kolena a rozteče make-up bylo nadmíru patrné, že to bude za každou cenu přebouchaný hezounama, naolejovanýma svalama, monstrózníma bitvama a příběhem, který bude jen okrajově (zcela logicky) kopírovat báji. To ze zásady nemůže dopadnout dobře a tím myslím velkolepě, protože v jakýchsi pomyslných mezích únosnosti se film udržel zcela s přehledem a osobně si myslím, že celkem má co nabídnout. Dvě a půl hodiny nejsou nikterak protrpěným časem. Trochu jsem byl zklamán zpracováním masových scén bitev, protože na nich bylo echt patrné, že někdo chtěl skutečně ohromit každým rámečkem. Ale kdo by se nad tím pozastavoval, mise splněna, Trója dobyta a utracené peníze jsou zpět v kasičce i s nějakým tím bakšišem od spokojeností mručících diváků.