Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kulisy, digitální efekty a místy až přemrštěně nadlidské výkony s levitujícími scénami se daly skousnout. (např. souboj s Bohem Wu Shu byl až moc fantasy) Boje jsou však natočeny velmi dobře. Bohužel děj je trochu bez pevného základu. Když už je divákovi předložen jeden motiv příběhu, film nekončí, ale pokračuje jiným nastavovaným příběhem a poté ještě jednou, že z toho mixu mohly být filmy i tři. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice to v Číně/HK letos nevyšlo a ani True Legend neoslní. což mě osobně docela udivuje, protože Woo-Ping Yuen je největší machr přes akční filmy za posledních 20-30 let. Nicméně je fakt, že samotá akce je tu fakt na skvělý úrovni, mnohdy mi to připomínalo Hrdinu nebo Tygra a Draka, i když triky a scény viditelně natočený před modrým pozadím jsou na dnešná dobu docela trapas, ale i tak zejména ze začátku film drží tempo a zdá se, že by z toho něco mohlo být, jenže v dalším průběhu se film začne dělit na jednotlivý pasáže, který se tváří jakoby k sobě ani nepasovaly, působí to nesourodě a epizodně a jako celek to nemá téměř co říct, navíc i přes zápletku s pomstou nemá True Legend téměř žádnou hrdinskou atmosféru a ani atmosféru pomsty, takže ve výsledku všechny ty souboje a zabíjení působí jako pěkná podívaná, ale divák si to jinak moc neužije. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mě rozsekalo. Měl jsem pocit, že z Asie jsem už viděl všechny špičkové Martial Arts mlátičky, ale tohle byl hrubý rest. Už jen úvodní dech beroucí akční scéna mě posadila na zadek a věděl jsem, že tohle mi sedne. Příběhově to sice vykrádá lec který kultovní akční film, ale na to sere pes, vizuálně je to pestré, akční scény úžasné ( dobré slow motiony i solidní choreografie) a víceméně akce střídá akci, takže o nudu není nouze. Akce má také dobře zvolené lokace, hlavní záporák namáčející si ruky v jedovatých hadech, škorpionech, aby dostal větší sílu bylo refrešující. Příliš mě nebavila filosofická wu xia stránka ve středě filmu, ale to krásně vynahradilo 15 minutové finále proti spoustě gorilám, za což musím jít na 5*. Za poslední dobu mi True Legend udělal největší radost. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Slaboch umírá doma, bojovník na bojišti.... Poté, co mu nevlastní bratr změní plány na poklidný život, musí se Su Can uzdravit, potrénovat, dát do pořádku psychiku a pak vyrazit za pomstou. Mám rád wuxia filmy. Líbí se mi ta skvělá levitovací schopnost, ty efektní obrázky padajícího listí. A že je souboj s Bohem Wushu kravina? Já vím, ale hezky to vypadá! A kdyby snímek skončil v 80tý minutě, psal bych o solidním kung-fu zážitku. Bohužel pokračuje a příběh ztrácí na přitažlivosti, zábavnosti a vlastně všem, co stálo za zmínku. Pravda, neviděl bych D.Carradine ani ultimátní souboje s chlapíky patřící spíš SEM. Na rovinu však říkám, že by mi to nechybělo! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád zase potkám starého mudrce Pai Mei. 2.) Zjistím, u koho se TAHLE Ruská holčička naučila levitovat. 3.) Poznám jaké to je, když někoho chrání blázen. 4.) Hledám pravdu ve filosofii ,,opilcovi pěsti“. Začal jsem chlastat! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to bylo špatné, ale co to jako - předělávka Drunken master nebo co? Proč tak kazit film. A taky jsem čekal, kdy se tam znova objeví ten super padouch a ono nic :( Konec hodně zklamal (a jinak opakování Fearless?). Prostě mi to přišlo jako splácanina, která se v půli zbytečně zlomí a pokračuje úplně jinak. A taky kopíruje hodně filmů. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama