Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Transformers

Transformers (2007)

Když jsem se poprvé dozvěděl o připravovaném dílu Transformers, málem jsem prodělal malou mozkovou příhodu. Ta se dostavila ve chvíli spatření prvního plakátu. Tehdy jsem si říkal, že konečně možná někdo splní moje dětský sny a transformeři ožijou ve své dokonalé plechové kráse. Bohužel jsem tak trochu fetišista a pohled na teoretickou high-end technologii v takovémhle provedení u mě způsobuje absolutní eufórii. Přiznejme si to. Transformers jsou film u kterého nečekáte hluboký příběh, ale ultimátní pastvu pro oči, která prověří vaší schopnost vnímání a postřehnutí maličkostí do poslední světločivné buňky vašeho oka. Čekal jsem hodně a dostal ještě víc. Transformers na mě měli doslova hypnotizující účinek podtržený dokonale ladícími zvukovými efekty.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Po shlédnutí Temného rytíře jsem měl zvláštní a pro mě unikátní nutkání shlédnout film znovu, vybaven znalostí děje a schopností věnovat se plně detailům, které film v celkovém konceptu dotvářejí. Tenhle pocit ve mně naposledy vyvolaly oku lahodící efekty Transformers a jejich i na tuto dobu přetechnizované ztvárnění. U Batmana to však bylo něco jiného, nekonkrétního. Tajemná moc vyzařující z celého filmu jako magnetická síla opačného pólu, než je ten váš. Vidět chronologicky vývoj, kterým comiksová postava prochází v průběhu let s přibývajícími díly je unikátní podívaná, která se svým začátkem a koncem liší jako savec od hlavonožce. Batman dospívá v dílo, které svým vystoupením daleko přesahuje typické vyjadřovací schopnosti komiksové smršti, která nás v poslední době zasáhla. Ale možná právě tímto originálním způsobem pojatý komiksový film pro nás představuje něco neotřelého a vyvolávajícího dojmy genielní podívané nad kterou plesá divákovo srdce div si samou radostí nepřivodí infarkt. Ač se snažím sebevíc, bohužel se nedokážu odprostit od svazujících okovů dokonalosti, které ve mně film zanechal a jedním dechem bych dokázal vypovědět desítky superlativ na adresu každého z herců. Ale ani v nejdivočejších snech se mi nezdálo o takovém ztvárnění Jokera, jaké nám ho naservíroval Ledger. Ach ano. Nesmírná ztráta pro nás pro všechny.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Pro mě jednoznačně nejlepší agentský film všech dob. Úchvatná kamera, zvuk a herecké výkony vyšperkované akčními scénami. Jen pozor ať samou krásou při sledování nepřestanete dýchat, byla by škoda to nedokoukat.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

K tomuhle preciznímu dílku jsem se dostal až na popud čsfd a skutečně by asi z mojí strany zůstalo jinak naprosto přehlédnuto. Brad Pitt v komedii o cikánech. Po pravdě by mě ani ve snu nenapadalo, že se z toho vyloupne takový "briliant". Co charakter to naprosto vypiplaná postava se svými autetickými rysy. Cikánský boxer, Boris a mnoho jiných. Guy Ritchie předvedl, že jeho dílo sbal prachy a vypadní nebyl jen výstřel do tmy a vysoko nastavenou laťku dokáže s přehledem udržet. Brad Pit si u mě konečně trochu tímhle snímkem opravil renomé a sem tam ho už v nějakém snímku snesu. Víc takovýchto krimi komedií a můžeme jen doufat, jak nakonec dopadne nová adaptace Sherlocka Holmese.