Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (9)

plakát

Anaconda (2024) odpad!

Tohle ani nestojí za komentář. Nedoporučuju. Zlatej originál s Jennifer Lopez.

plakát

Divergence (2014) 

Takhle mizerně zfilmovanou knížku jsem dlouho neviděl. Ani jako postapokalyptická vize mi to nepřišlo. Režie OK, ale scénář nic moc. Dokoukal jsem to, ale jen kvůli nádherné Shailene Woodley. Možná ještě opravím hodnocení na dvě hvězdičky, ale rozhodně doporučuju knížku než film.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) odpad!

Tento film nevytvořil skoro nikdo. Neměl námět, scénaristu, režiséra ani zvukaře. Pouze kameraman snímal jakési nelogicné výlevy pana Polívky který zde hrál asi skutečně sám sebe. Opilecký žvásty a film bez jakéhokoli děje či kontinuity scén. Podotýkám, že pan Polívka záhrál dobře ve filmu Musíme si pomáhat který mám rád, ale jinak ze všeho z jeho produkce a rolí mi smrdí ethanol a primitivismus. Jo a humor = 0. Za mě 2/100.

plakát

Pupendo (2003) odpad!

Proč odpad? Film jsem vypnul po dvaceti minutách. Hercům nebylo vůbec rozumět (hlavně Polívkovi) a titulky tam nebyly, vůbec jsem nechápal o co tam jde, a ani jsem se neznažil tomu rozmět při tak mizené kvalitě zvuku a obrazu a celkově prostě nuda.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) odpad!

Tady to bude stručné. Moje očekávání? Vymazlené action ze starověkého Řecka. Knihu jsem nečetl. No, ještě že jsi to nekoupil ale půjčil když byly ještě půjčovny. Vydržel jsem 20 minut. Nezáživné a místy infantilní scény, nuda!!! a žádná očekávání. Dialogy byly absurdní a potom jsem to přeskákal po kapitolách kde jsem viděl jen megalomanské ztvárnění absurdity. Zlatej Highlander s úžasnou muzikou. Tomu se toto nikdy nevyrovná. Bylo to dvoj-DVD a to druhý jsem si vůbec nepustil. Bez urážky, ale dávám 2/100.

plakát

Debbie a její parťačky (2018) 

Milé překvapení od Sandry Bullock. A opět jako "slečna drsňák." Pěkné akční scény, dobrá zápletka, herci i obsazení v pohodě. A kameraman odvedl výbornou práci. Velmi přirozené s kapkou ironie a též dost předvídatelné. Což však u tohoto filmu nepovažuji za mínus. Určitě se všichni u filmu pobavíte a já dávám 72/100

plakát

Hlava nad vodou (1993) 

Tenhle film mě dostal. Samozřejmě že mluvím o švédském originálu. Existuje totiž US remake s Cameron Diaz. Ten však nesahá originálu ani po kotníky. Námět, scénář i režisér super. Velice originální a hlavně nepředvídatelný děj odehrávající se na krásném místě jako fjordy s úžasně čisou vodou jsou. Moc mě bavila i troška amatérismu a improvizace která činila děj naprosto přirozený. Prostě jsem věřil, že herci hrají sami sebe. A k tomu překrásná švédka Lene Elise Bergum. Za sebe dávám 90/100.

plakát

Assassin’s Creed (2016) odpad!

I když to byl možná záměr, barevné podání, kontrast a ostrost příšerné. Jako bych se díva na VHS v roce 88. Na můj vkus megalomanské nájezdy kamery na rozostřené scény, hereské výkony i obsazení slabota. Námět by jistý potenciál měl, ale byl potopen scénáriskou i režisérem. A lepší hnědou barvu jsem viděl dnes ráno kdy jsem juknul do WC. 4/100

plakát

Žhavé místo (1990) 

Prvně jsem se domníval že půjde o klasickou road-movie. Byl jsem mile překvapen, že se z toho vyklubalo krimi-drama ze které to horko přímo sálá. Kdo to neviděl, bude unešen dějovou linkou i zvraty. Když k tomu přidáme překrásnou Jennifer Connely, užijete si super večer nebo kino. Doporučuji se před sledování vybavit půl-kilovým kbelíkem ledu a 2 litry Coca-Coly. A to ztvárnění USA maloměsta v poušti je dokonalé. Vedlejší role a kompars byly vybráy dokonale. A za mě 88/100.