Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (208)

plakát

Horizont události (1997) 

Vcelku průměrné sci-fi, které má dobrou myšlenku - ta však zůstala nedotažena.

plakát

Americký Shaolin (1991) 

Jojo, to byly časy. Když jsem byl malej, tak mě to dokonce i bavilo.

plakát

Dravci (1999) 

Nejen, že je to napínavé jak kšandy, ale taky neskutečně zábavné. Místy dosti černý humor prolíná poměrně peprné scény a nezbytnou stránkou je také hudba - na té spolu s panem Nymanem spolupracoval frontman Blur a Gorillaz, Damon Albarn, a opravdu to je znát. Doporučuju si soundtrack někde opatřit a poslechnout si jej v kuse. Dost mě na tomto filmu bavilo to, že onen "děs" nebo "napětí" nepochází ani tak ze scén, kdy se jí lidské maso, ale spíše ze samotného Carlyleho. Ten člověk má takovej pohled, že kdyby jím uměl vraždit, byli bychom už všichni mrtví - zkrátka výborný herecký výkon.

plakát

U konce s dechem (1960) 

Naprosté překvapení. Belmondo i Seberg jsou skvělí (a Seberg je neskutečná kočina), přičemž děj není vůbec složitý. Celé je to spíše o životním stylu a jeho následcích. Film je výborně podtržen soundtrackem s najazzlými motivy. No a konec - škoda slov.

plakát

Tajemství hradu v Karpatech (1981) 

Úchylný Kopecký a ještě úchylnější Hrušínský. Co víc si přát:D Škoda, že se takovýchto snímků netočilo více. A taky pěkná škoda, že Hartl už nehraje v dobrých filmech.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Tak předně se musím přiznat, že jsem barbar (nikoli něžný) a předlohu jsem nečetl. Nevím, zda je to v případě tohoto filmu špatně nebo naopak - sice nemám srovnání, nicméně mohu se na film na druhou stranu dívat poměrně nezaujatě. Zaprvé nechápu (za což zřejmě může právě to, že jsem nečetl knihu), co mají všichni proti mladému Dítětovi (tedy Barnevovi) - přišlo mi, že se svojí role zhostil opravdu s lehkostí, přičemž výběr pana Kaisera jakožto postaršího Dítěte je také skvělou volbou. Z hlediska kamery či střihu nemám filmu co vytknout, naopak. Jen na mě tento film ve finále zapůsobil tak nějak... průměrně. Až si jednou přečtu knihu, tak zřejmě změním názor, ale zatím tak činit nehodlám.

plakát

Příběh pop music a politiky (2003) (seriál) 

Poměrně zručně zhotovený dokument zachycující vztah hudby a politiky, který je poměrně velkým procentem zastoupen u řady interpretů. Je dobré, že se zaobírá interprety v podstatě z celého světa a nevztahuje se k jen současné době, ale dokumentuje také např. období vzniku nacistických skinheads ve Velké Británii a to, jaké s tím měly prapůvodní "skinheadské" kapely problémy.

plakát

50x a stále poprvé (2004) 

Komedie, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nepobaví. Drew to sluší a Sandler je klasicky úlisný. Film je poměrně zdařile dokreslen hudbou - soundtrack věru není až na výjimky špatný a nese se předvším v reggae a ska motivech. Poměrně úchylnou a zábavnou postavou je Sandlerova pomocnice Alexa (Lusia Strus), u které jsem si zpočátku opravdu nebyl jistý, zda ji náhodou nehraje herec. Každopádně na uplakané podzimní odpoledne je to film vcelku odpočinkový. Ale jednou stačí.

plakát

Hudba z Marsu (1955) 

Naprosto souhlasím s Tosimem. Nový je na celém filmu nejsmutnější, a to prosím bez ironie.

plakát

Mezi řádky (2007) 

Plné patosu a těžko uvěřitelných momentů. Hilary Swank hraje již tradičně na úrovni, což ale film rozhodně nezachraňuje. Kromě místy skutečně plytkých dialogů je dost těžko uvěřitelný i tak rychlý přerod dětí ulice v nadšence do vzdělávání. Mimo to si myslím, že film zabývající se podobnou tématikou s Michelle Pfeifer v hlavní roli se tohoto tématu chopil lépe.