Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (33)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Těžké hodnotit. Pokud to vezmu zcela objektivně, Bod obnovy není nijak zvlášť zajímavým filmem, co se týče děje, protože se jedná o zbytečný a nudný příběh, který na konci místo gradace naopak slábne a ve výsledku nesdělí vůbec nic. Po vizuální stránce ale nemám žádné výtky a musím říct, že na české sci-fi mě to moc příjemně překvapilo. Škoda příběhu, protože potenciál to mělo obrovský. I tak jsem ale moc ráda, že jsem to v kině zhlédla, konečně zase nějaký český film, který přináší něco nového a ne romantickou komedii.

plakát

Barbie (2023) 

Zábavný film, který sice za ten hype kolem úplně nestojí, ale určitě jako oddechovka zaujme. První polovina je skvělá, vtipná, má spád, objevují se tu všemožné narážky, druhá polovina bohužel působí zmateně. Ta se totiž příliš zaměřuje na feministická klišé, kvůli kterým se příběh dostává do pozadí a některé věci jsou tak nedořečené a dohromady nedávají moc smysl. Normálně bych tedy byla nejspíš zklamaná, ale naštěstí zde kraloval Ryan Gosling, který byl rozhodně Kenough a kvůli němu to stojí za to vidět.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Ne každý tento film ocení, ale pokud si dokážete užít film jako takový, jen vstřebávat harmonii v podobě scénáře, herců, kamery, režie a hudby, tak pro vás Oppenheimer bude kinematografický zážitek. Za mě osobně je toto Nolanův nejpovedenější film a letos nejspíš těžko najde konkurenci. Na druhou stranu ale chápu, že někomu to může připadat zdlouhavé nebo může postrádat silný příběh (hlavně pokud očekává i téma Hirošima a Nagasaki). Dobré je také něco o tématu vědět, protože kvůli velkému množství postav a střídání dějových linií se v tom člověk může začít trochu ztrácet. To ale nemění nic na tom, že Nolan dokázal vytvořit dechberoucí atmosféru a při konečné scéně výbuchu mi šel dokonce mráz po zádech. A fakt, že režisér nepoužil CGI, z toho dělá jednu z nejsilnějších scén, kterou lze v kině zažít. Oppenheimer je rozhodně film na plátno a mělo by být povinností každého filmového fanouška ho zhlédnout v kině. A pokud máte tu možnost, tak rozhodně navštivte IMAX, protože zážitek z toho je opravdu nezapomenutelný.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Za mě velké zklamání. Začalo to velmi dobře, Strážci nabídli velmi silný příběh, kterého kdyby se drželi celou dobu, jednalo by se možná i o jednu z nejlepších marvelovek. Bohužel je tento příběh prolínán více zbytečnými liniemi, které postrádají smysl a celkový dojem tak úplně zkazí. Druhým problémem je, že Strážci tentokrát nefungují ani po vtipné stránce. Pár dobrých vtipů tu je, ale zbytek bohužel působí nepřirozeně a otravně. A když vtipy došly, tak řešením bylo opakování dřívějších vtipů, což i ty povedené vtipy znehodnotilo (př. Několikrát za film říct "Ty krávo!" mi pro pobavení opravdu nestačí). Film byl pro mě poslední nadějí pro Marvel, ale naneštěstí je už jasné, že to nikdy nebude jako dřív. S předchozími díly se tento absolutně nedá srovnat.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Úžasný film, se kterým rozhodně neuděláte krok vedle. Dvojice Damon - Affleck opět zazářila a dle mého názorů je toto jejich nejpovedenější scénář. Střídají se zde humorné scénky s hlubšími přesně tak, že vše působí naprosto přirozeně. Velice mě zaujalo, že se nejedná o velký příběh sportovní legendy, ale o vedlejší linku ze sportovního pozadí, která potěší jak sportovní, tak ale i nesportovní fanoušky. Affleck dokonale vystihl atmosféru osmdesátek a svým smyslem pro detail vytvořil velmi milý snímek. Po dlouhé době konečně vyšel film, na který stojí za to jít do kina.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Ze začátku mě to celkem i bavilo, nebyl to sice žádný odvaz, ale dalo se to vydržet. Po hodině už jsem začínala ztrácet zájem, ale říkala jsem si, třeba to překvapí a přijde nečekaný konec. Takový konec jsem opravdu nečekala, byla to totiž mnohem větší blbost, než by člověka mohlo napadnout. Vyvrcholení nemělo absolutně žádný smysl a bylo tak špatné, až mi bylo trapně za všechny, kteří se na filmu podíleli. Je jedno, co se dělo předtím, takový konec kterýkoli příběh podkopne a pošle k šípku.

plakát

Místo na výsluní (1951) 

Je těžké tento film hodnotit, pokud znáte knižní předlohu. Je jasné, že jelikož má Americká tragédie přes 700 stránek, tak filmová adaptace musí být hodně osekaná. Přesto si ale myslím, že si takový příběh zaslouží delší čas na plátně, aby aspoň z části vyjádřil atmosféru, která panuje u Dreisera. Kniha je samozřejmě mnohem lepší, díky postupnému vývinu hlavní postavy a velmi emotivnímu konci. Neznamená to ale, že film kvalitní není. Příběh je sice stručnější, ale funguje to také, za což mohou také Montgomery Clift a Elizabeth Taylor, kteří zvládli zahrát své postavy naprosto přesně tak, jak jsou popsané v knize. Jediný, kdo mu tam moc neseděl, byla Shelley Winters, která působila velmi nepříjemným dojmem a kazila tak podstatu její postavy, a tudíž i příběhu. Ale i přesto jde o silný snímek, který stojí za to vidět.

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Nenechala bych se odradit negativními ohlasy v komentářích, protože většina z těchto lidí seriál ani nedokoukala. Má to mnohem hlubší myšlenku, než se na první pohled může zdát. Nedosahuje to sice takové kvality jako Dark, ale i tak je to od tvůrců opět úžasná podívaná. Je pravdou, že ze začátku mě to taky tolik nebavilo, první díly mají pomalejší tempo a chvíli jsem uvažovala, jestli mě vůbec zajímá, jak se to vyvine. Ale naštěstí jsem tvůrcům věřila a nezklamali mě. Postupně začnou vyplouvat na povrch nová tajemství a informace, které si člověk musí poskládat dohromady, jak už je u tvůrců zvykem. A poslední dva díly, ty byly dokonale vystupňované. Moc doufám, že bude další série, a že bude co nejdřív, protože po takovém otevřeném konci se nemůžu dočkat, až zjistím, co se bude dít dál.

plakát

Uncharted (2022) 

Děkuju svému minulému já, které se nakonec rozhodlo, že na Uncharted do kina nepůjde. Nečekala jsem, že Uncharted bude kvalitním filmem, ale myslela jsem si, že to bude alespoň taková oddechovka. Jenže bohužel nesplnil ani to. Absolutně zde chybělo nějaké napětí, nedošlo k žádnému překvapení, občas to působilo až trapně. A o "vtipech" ani nemluvě. Bylo to tak hrozné, že ani Wahlberg, ani Holland to nedokázali zachránit. Pokud bude další díl, tak se mu rozhodně vyhnu.

plakát

To nic, drahá (2022) 

Don't Worry Darling je za mě jeden z nejhorších filmů letošního roku. Asi jako většina jsem se nechala zlákat obsazením, hlavně teda Florence, jež naštěstí nezklamala, a Harrym, který by měl ale po tomhle radši zůstat u zpívání. Zápletka byla nezajímavá, všechno bylo tak nějak předvídatelné a umělecké prvky, kterých tu bylo až až, byly ve snímku úplně zbytečné a jen kazily dojem. Psycho hudba, která měla pravděpodobně navodit tu správnou atmosféru, vůbec nefungovala. Celkově i spousta scén nedávala smysl. Jediné, co to mohlo zachránit, byl konec, ale bohužel byl naprosto průměrný a jen podtrhnul nepovedenost tohoto filmu. Pokud chcete dobře investovat váš čas, této dvouhodinové vymývárně mozků se radši vyhněte.