Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (86)

plakát

After: Odloučení (2023) 

Je to nejlepší díl ze série After, a to jsem viděla opravdu všechny! Nebudu to hodnotit tak drsně, nejsem cílovka a to jistě ani většina komentujících. Poslední díl má konečně děj, až tedy na ten patetický závěr, to je dost i na moje liberální ego.... Každopádně je to o velké, nekonečné lásce a vášni, která vznikla na základě lsti, intrik, lží...ostatně jako vždy. Tessa a Hardin se nekonečně milují a neumí s tím pracovat, často řeší kraviny, které je ničí, někdo by to označil za toxický vtah, jiný za nevyzrálost. Postava Hardina je zvláštní, nejdříve je vykreslený jako bohatý floutek, který si dělá co, chce, čte samozřejmě britskou klasiku a cituje Jane Austen, ale jinak je to trochu kokot a alkoholik, který veškeré problémy řeší iracionálně a musí se nakonec vyrovnat s nepřirozeně se objevující minulostí, aby mohl žít budoucnost s Tess. Ale kdo ví, jak bych na tom byla já v 15-17 letech, možná bych byla též totálně hotová z potetovaného Hardina se sexy britským přízvukem. Nicméně dvojici herců vybrali perfektně, mají brutální chemii a člověk jim to prostě věří a hlavně jim fandí!

plakát

After: Přiznání (2020) 

Sice děsná nuda, ale zase nejsem asi cílovka a mladý Voldemort mě nijak nebere, tetování je asi nejvíc, co je na něm zajímavé. Dylan Sprouse je milé oživení, je cute a jen škoda, že nemá více prostoru a další škoda, že to není Cole. Dala jsem si ale za úkol vidět celý tento After počin a už teď toho lituji.

plakát

After: Polibek (2019) 

S přetáčením nudných scén to celkem lze koukat i v mém věku :-D (proto miluji netflix) , ale úplně nesouhlasím, že to je fifty shades pro teen, vyspali se spolu snad až skoro na konci a už jen to bylo hrozně zvláštní. Celou dobu jsem čekala, že má nějaké zdravotní problémy od HIV po nevím a vlastně šlo jen o to, že je to debil. No jo, mladý Voldemort, myslím, že mu lépe šlo kouzlit než hrát tajemného ničemu. Až tedy na ten jeho přízvuk, to bylo asi jediné very cute..

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

Finální série ubrala na legraci a humoru a dodala vážnější tón dnešní doby, i když ne na všech frontách (problémy LGBT+ vs. Isaac, život Maeve). Sexuální problémy a lásky zástupců snad všech možných orientací řešil seriál velmi vtipně od první série, tady se ještě víc přitvrdilo a humor v podstatě zmizel. Chápu, že poukázání na některé problémy lidí můžou společnost nakopnout k řešení a aktivitě, ale jak to vyjádřil Isaac, ta pokrytecká moderní škola má peníze na hovadiny a jemu, klukovi na vozíčku, nejsou schopni opravit a rekonstruovat výtah nebo mu zajistit přístup do pater...Toto je z mého pohledu asi největší poselství finálu seriálu, který býval pohodový a brutálně vtipný. Doba se mění a lidi zajímají věci, které bychom ještě před pár lety považovali za absurdní či hloupé, ale přes stromy nevidíme les.

plakát

Láska na první pohled (2023) 

Klasika, romantika, láska a happy end. Viděno především kvůli hlavní postavě ztvárněné Haley Lu Richardson, která je neobyčejná a velmi zajímavá. Zaujala už ve filmu Tři kroky od sebe, kde zazářila jako smrtelně nemocná holka ve snímku dle skutečné události. Zde je to romantická pohoda s polibkem na závěr, neurazí, nepohorší a nezíská Oskara.

plakát

Summer dělá vlny - Série 2 (2023) (série) 

Další teen romance s tuctovou zápletkou, avšak s nekonečnými záběry na surfující děcka...někdy to má význam pro děj, jindy ne. Kdo nedává toto značné vyplnění stopáže, může posunout... Summer se nám po roce vrátila, vlny dělá a ráda, nicméně nechápu tu zálibu ve Zlatovlásce...Ari je sice pěkný sexy mladý surfař, bohužel tam to celé končí a nemohu si pomoct, ale působí jako mimoň nebo jako desetileté dítě?? Ten kluk se nerozhodne, neřekne kloudnou větu, nic nechápe, nikoho nepodrží, je totálně mimo děj a chová se jako by potřeboval opatrovníka nebo asistenta.  Summer je sice spratek, ale tuto bramboru by si určitě nevybrala a já osobně bych hlasovala pro Ružovovlásku.

plakát

A jak to bylo dál... - Série 2 (2023) (série) 

Nechápu reakce, že to není už Sex ve městě a že tu chybí Samantha.. Samantha chybí, ale všichni věděli, že se od seriálu distancuje. Je třeba to vzít a akceptovat. Toto je nový seriál, který už má se starým společného pramálo a tak to má být a nenechat postavy vstát z mrtvých (Aidan??). A je to špatně? Ne! Nemůžeme snad čekat, že tento seriál bude pořád o té naivní ekonomicky negramotné náně z NY, která se točí dokola v toxickém vztahu (to se asi nezměnilo), píše jeden sloupek do novin a kupuje boty.  Naštěstí tvůrci pohřbili minulost v podobě Johna (sorry), bohužel však trapně tuto celoživotní  love etapu Carrie zpochybňují a obživli Aidana, který nefungoval ani tehdy, ani teď. Proč?? Naštěstí naše hrdinky snad dospěly a přidali nové postavy, které fungují. Samozřejmě je doplnění nových charakterů obrazem a diktátem doby, což někdy vadí, jindy ne a není tak úplně důležité, jaké barvy či orientace je postava, ale spíše, jaká to je postava svým charakterem. Je otázka, do jaké míry musíme přežít postavu Che a jejich arogantní přístup ke všemu, co se jim nelíbí a není jim po chuti ..ano, je NEBI. Che zesměšňuje vše, co není moderní v podání a mysli Che a nebojí se jít za hranu morálky či elementární slušnosti, pokud jde o prospěch a jejich úspěch. Che neví, co samo se sebou a bohužel to ovlivňuje pocit ze seriálu. Che je prostě shnilé jablko, kterým kdysi bávali jiní a když opustili seriál, tak se nám ulevilo.

plakát

Léto, kdy jsem zkrásněla (2022) (seriál) 

Musíme si říct, že to nebylo ani vtipné ani dramatické...žádné Never have i ever či mega depresivní Euforie, ale nešlo se nedívat, když chcete vědět, koho si naše Belly nakonec vybere... Děj se točí kolem jedné holky, která by měla působit asi jako Rory Gilmore (každý kluk ji chce), ale není ani tak vtipná, ani tak pěkná a ani tak chytrá. Okolí si patrně myslí něco jiného.  První série je o téměř bezstarostném létě v perfektním domě na perfektní pláži někde v Nové Anglii. Děj trochu nudný, nic moc romantická zápletka a zcela nepochopitelný zvrat v lásce, kdy naše hrdinka sice už asi tak milion let miluje kamaráda, se kterým od dětství tráví léto, tichého, zvláštního, zadumaného kluka, a čeká, co se stane a nakonec se i stane. Ale když zrovna náš kluk nemá náladu nebo spíš má jednu ze svých náladiček, tak ho prostě vymění za bráchu, proč ne?! Druhá série je určitě zajímavější prolínáním časových rovin, minulostí se současností, lásky a smutku. Asi jediná postava, která se někam trochu posunula, je kámoška Taylor, už není tak hrozná blbka. Ale zbývající trio je pořád stejné. Hlavně Conrad je tedy čím dál, tím hnusnější a divnější a i když nám velmi rád ukazuje, že on je ten dospělý a hlavně po lidech s oblibou řve, aby už dospěli, je to pořád to nudné zoufalé děcko s nulovou sebereflexí. Každopádně nejhorší scéna byla ta cesta autem z Brown university...sedět tam na místě Belly, tak ho asi pozvracím, a to jsem mu v první sérii vlastně fandila. Nicméně se přidávám do klubu Jellyfisch!

plakát

Sladké magnólie (2020) (seriál) 

Ze začátku to vypadalo na celkem dobrý oddechový seriál, no bohužel je to klasická americká telenovelka. Pořád stejné nudné kecy a vztahy dokola, zbytečné dialogy a hlavně to věčné "promluvme si...", "omlouvám se..." a vše zahalené do roušky víry...  Řekla bych, že se to rovná Virgin River /to jsem musela stopnout po první sérii/, je to možná lepší atmosférou, ale jinak nudná slaďárna. No a nedá mi nezmínit tristní cast. Obsazení nedává smysl. Holky mají být kamarádky ze střední?? Mezi herečkami je rozdíl tak 4-5 let...a je to dost vidět. A pardon, ale vztah Dany Sue s manželem je nepochopitelný a neuvěřitelný . Ano, na jihu USA můžou být standardy krásy jinak, ale sorry, herečka je obézní, ne, není oplácaná, nemá ženské tvary, není krev a mlíko, ale je obézní,...já scénám a vztahu s dost sexy manželem fakt nevěřím a je to komické celé. Škoda.