Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Knihu jsem nečetl, natožpak abych přesně věděl, o co vlastně půjde. Zato pár komentářů jsem si předem přečetl, to ano, ale na takové monstrdílo mě to ani zdaleka nemohlo "připravit". Nebudu vychvalovat do aleluja, toho už se zhostili jiní, povolanější. Jedna scéna se mi ale vryla do paměti tím nejtvrdším majzlíkem, už kvůli ní 5 hvězd; a sice kterak má mladý Al odprásknout ty zkorumpované poldy a nesměle pokukuje po lokále - to jsem teda nevěřil, že je tak pěkně prošpikuje :-)

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Můj první historický velkofilm, který mě naprosto dostal, čili nemohu jinak jak plný céres.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

One Flew Over the Cuckoo's Nest? Důvod, proč jsem si prostě musel prověřit kukačku (nikoli v lese, ale v Googlu :-), jestli opravdu nastrkává do cizích hnízd své prcky. A taky, a to hlavně, jeden z prvních filmů, kvůli nimž jsem filmovému fenoménu do jisté míry podlehl! Co víc dodat? Nic! Prostě zásadní, ne-li základní snímek kinematografie vůbec; toť můj názor, soud. Jo a ještě jedna zajímavost (a možná se to někde v komentech již objevuje), jedná se prý (zaslechl jsem v hospodě :-) o filmového pokračovatele Cool Hand Lukea, jenž byl rovněž nenapravitelným průserářem...

Americká krása

Americká krása (1999)

Tak nějak jsem dal rovněž výpověď :-) Jen o trošku kultivovaněji a s tím, že jsem neměl ale vůbec žádnou práci jako náhradu. Jistý kamarád na tento snímek kouknul a taky se vysral na práci, kde se všechno musí (i když se to hnusí) a má; prostě inspirativní věc, která je mi velmi blízká!