Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Svatba upírů (1993) 

"Akční" scény vyznívají úsměvně až tragicky, některé dějové zvraty v logice výraně pokulhávají, ale na druhou stranu velmi oceňuji výběr herců, herecké výkony i humor. Vzhledem k očekávání (co taky očekávat od českého hororu?-) jsem velmi spokojený.

plakát

1984 (1984) 

Stejně jako knížka temná depresivní podívaná. Pokud umíte ocenit i "blue mood", pak tohle je ten správný nástroj jak jí navodit.

plakát

Severní polární záře (2005) 

Příběh o stárnutí, o hledání sebe sama či schovávání se před sebou samým a o střetu dvou lidských světů. Celý příběh je velice všední bez velkých činů a tragédií. Tak všední, že se mohl stát vám, někomu blízkému, nebo třeba jednou vašim vnukům. A právě díky téhle prostotě ukazuje tolik pravdy a člověku který chce vidět nastavuje zrcadlo.

plakát

Yes Man (2008) 

Mám rád filmy, které mě popíchnou přemýšlet a přemýšlet s úsměvem na rtech mám úplně nejraději. Nemusím Carreyho obličeje, ale tady neurazily a Carrey mě bavil. A co se týče celkového poselství? Myslím, že pokud jste někdy dumali nad tím, má-li smysl vylézt z pohodlí vlastní ulity do toho divného světa tam venku, pak vás film určitě osloví... a nebo možná ne?-)

plakát

Zrůda (2003) 

Zrůda je hnusná, ponurá a plná beznaděje a znovu ji vidět nemusím. Zrůda je silná a hluboká. Silná emocemi a ostrůvky naděje v moři beznaděje. Hluboká pocity a obnaženými zákoutími lidské duše. To vše je umocněno faktem, že příběh vychází ze zkutečných událostí. Tento příběh stojí za shlédnutí i přes ponuré pocity, které si z jeho shlédnutí odnesete.

plakát

Mladí muži za pultem (1994) 

První dvě třetiny filmu se mi jen "prodlužoval" obličej, myšlenkové pochody a vývody nesměrovaly mé koutky nahoru, ale dolů. Tápání mladých mužů na startu života mě zkrátka k smíchu nepřivedlo. To se nezlepšilo ani v závěru filmu, ale pointa zlepšila alespoň celkový dojem.

plakát

Welkeom tu Dongmakgol (2005) 

Příjemný film. Chvílemi tak trochu orientálně absurdní a asi proto mě nenadchl, asi proto jen tři hvězdičky, protože koukalo se na to hezky ale chybělo mi tam něco navíc. Na druhou stranu je tento film provoněný orientální poetikou, která dokáže vyzvednout krásu okamžiku, krásu všedních drobností a každodenního žití. Možná, po dalším shlédnutí, hvězdička přibude...

plakát

Kniha přežití (2010) 

Mám rád postapokaliptiky a The book of Eli měl všechny předpoklady u mě vysoce zabodovat. Nezaujal. Možná je to propagandistickým duchem, kterého v sobě nese, možná "superhrdinou bez příčiny" v jinak "reálném světě."

plakát

eXistenZ (1999) 

Ať už jsem od Cronenberga něco dříve viděl či ne, rozhodně jsem nebyl připravený na formu vyprávění a jeho "blivajzovitý" styl. Právě tento styl, který je zavedený ad absurdum ale autor se jej po celou dobu filmu věrně drží, tento film dobře charakterizuje. Některé blivajzovité scény mi pravda připadaly samoúčelné a svou úpornou snahou o "cosi" až úsměvné, ale vzhledem k celkové soudržnosti filmu jsem je autorovi odpustil. Logika děje se velmi podobá filmu "Inception". Narozdíl od něj je ale daleko více konzistentní a neprotiřečí sama sobě. Jeho zdánlivá komplexita (zmiňovaná i v jiných komentářích) je jak už to u podobných snímků bývá dána především tím, že jsou před divákem zpočátku zatajeny zákonitosti příběhu a popisovaného světa. Po odhalení nosné myšlenky je však celé schéma již docela jednoduché.

plakát

Spalující touha (1999) 

Filmu se musí nechat skvělé technické zpracování. Výborně je vykonstruovaná i atmosféra která drží napětí a to jak erotické, tak dramatické snad v průběhu celého filmu. Snad mi trochu překážely mysteriózní tóny, snad některé psychologické linky a postupy, ale film hodnotím "jen" jako slušný nadprůměr.