Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (22)

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Film ve mne vyvolává smíšený pocit - na jednu stranu místy opravdu silné momenty, ze kterých běhá mráz po zádech... Ale vzápětí to něčím pokazí. Dokážu si představit, že mnoha lidem tento film nesedne a odsoudí ho jako naprostou slátaninu s pokusem lidem vnucovat spiritualitu. Jiní ho zase vynesou do nebes jako film, který hledá duchovní přesah v každodenním životě. Tak nějak mám pochopení pro obě strany, a proto se moje hodnocení ocitne přesně uprostřed.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Christopher Nolan drží laťku pořád vysoko. Strhující příběh, skvělí herci, úžasné efekty a povedené záběry by mohly vydat na pětihvězdičkové hodnocení. Ovšem způsob, jakým byl film sestříhán je poněkud nešťastný. Hodinové záběry z různých politických komisí působily až moc dlouze a při vší drzosti to řeknu na rovinu - až nudně. Možná se ale najde pár srdcařů, kteří dokážou ocenit i tuto část filmu...

plakát

Bullet Train (2022) 

Trhák v tarantinovském stylu, který je nabitý nejen násilím, ale i doopravdy morbidním situačním humorem a zvláštními metaforami. Karma je zdarma a motoráci si ji vypijou až do dna.

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

Film ve své podstatě vůbec nemusel vzniknout, bohatě by stačilo kdyby byl koncipován jako dvě epizody (ideálně jako závěr 10. série SG-1). Samotnému filmu není moc co vytýkat. Drží linii seriálu, hrají v něm původní herci i styl vyprávění odpovídá klasice. Co se ale velmi nepovedlo je český dabing tohoto filmu. Většinu postav dabuje někdo úplně jiný a po shlédnutí původního seriálu to působí velmi nepřirozeně. Rovněž se změnil překlad některých slov, která jsou jiná než v originálu (Převor - Prior) nebo výslovnost "Orájové x Oriové". bohužel tyhle zdánlivě malé chyby mě donutily ubrat jednu hvězdičku a z plánovaných 4 zbyly už jen 3.

plakát

Vsauce (2010) (pořad) 

"Vsauce, Michael here!" je jeho snad nezapomenutelná úvodní hláška. Následuje banální otázka a ihned její zpochybnění, zda to vše opravdu není úplně jinak. Michael je jeden z lidí, který dokáže natočit velmi zajímavou přednášku i o zcela nezajímavé věci - prostě Vás pro ni nadchnout dokáže. Mísí se zde pohled filozofie, psychologie a pohled přírodních věd a vše se krásně prolíná. Snaží se zodpovědět na otázky od smyslu života, vesmíru a bytí až po každodenní banality co odlišuje např. stůl od židle... A dělá to sakra dobře.

plakát

Joker (2019) 

Lidská mysl je křehká a unese jen omezený náklad. Když se dostane za pomyslnou hranici, začne páchat zoufalé věci.

plakát

Růžový panter (1963) 

Peter Sellers ve své životní roli inspektora Clusoea umí prodat svůj talent na situační humor. Umět zahrát trapné životní situace tak, aby vyzněly komicky dokázalo zatím jen pár vyvolených herců.

plakát

Pianista (2002) 

Velmi emotivní snímek o bídném životě v židovských ghetech, o přátelství a o tom jak rychle se mohou karty v lidském životě obrátit.

plakát

Život Warrena Buffetta (2017) 

Je příjemné zjistit, že i ti nejbohatší lidé mají srdce a smysl pro humor. Warren Buffet začínal jako malý kluk doslova od nuly, ale svým svědomitým přístupem to dotáhl až tam kde je dnes. Dokument v podstatě nahlíží pod pokličku jeho soukromého života a kromě investování a cestě k penězům ukazuje jeho rodinný život a rozsáhlé charitativní projekty.

plakát

Bratři Bluesovi (1980) 

Kultovní poklad, tak trochu muzikál ve střihu Pulp Fiction.