Reklama

Reklama

Růžový panter

Trailer

Obsahy(1)

Inspektor Jacques Clouseau se snaží dopadnout zločince světového formátu, zvaného „Fantom“, který inspektorovi stále uniká. Inspektor je přesvědčen, že Fantom tentokrát udeří v lyžařském středisku, kam se pravidelně sjíždí společenská smetánka. Do střediska zamířila i princezna Dala, která je majitelkou jednoho z nejslavnějších diamantů světa, zvaného Růžový panter. Inspektor Clouseau jede do lyžařského střediska i se svou manželkou Simone, která se tajně stýká se sirem Charlesem Lyttonem, jenž je ve středisku také. Sotva inspektor Clouseau přijede, dozvídá se, že někdo ukradl psa princezny Daly, což jej přesvědčí, že je na správném místě. Inspektor podezírá všechny, kteří přijeli do střediska, neboť Fantom může být kdokoliv z nich. Všichni návštěvníci střediska se zúčastňovali vyhlášených večírků pořádaných Angelou Dunningovou a na každém večírku Fantom kradl klenoty. Když je Clouseau informován, že únosce psa byl Artoff, který je zaměstnancem sira Charlese, považuje inspektor sira Charlese za Fantoma. Simone varuje Charlese před svým manželem, ale Charles si dělá více starostí s tím, že jeho synovec George objevil jeho tajný kufřík s nástroji lupiče a rukavicí, kterou zanechává Fantom na místě činu. Inspektor Clouseau varuje princeznu Dalu a ta povolí přítomnost policistů ve svém domě na maškarním večírku. Sir Charles se opravdu pokusí Růžového pantera ukradnout, stejně jako jeho synovec George, ale najdou jen prázdný sejf... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Specifický humor a doprovodná historická pověst možná činí z tohoto filmu víc, než co opravdu znamená. Řada poměrně "řídkých" partií je vyvažována opravdu špičkovými scénami a od věci není ani pohled na dobový komfort pověstných horních deseti tisíc. Že podobný "lehčí" komediální žánr lze natáčet lépe a nadčasověji, prokazují např. některé soudobé filmy Audrey Hepburnové. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Solidní začátek slavné série, která se konečně dostala i ke mně. Asi největším záporem je sporadičtější výskyt Petera Sellerse, který jinak, když je na place, dokáže téměř vždy vykouzlit nějaký vtípek. Vzhledem k tomu, že se ale nepočítalo s nějakým výrazným úspěchem, tak se to dá bez problémů odpustit. Odpustit ale neznamená, že bych byl schopen dát nejvyšší hodnocení - už právě kvůli tomu, že Clouseau nemá tolik prostoru. A to prý má být v dalších dílech i údajně neméně vtipná postava Dreyfusse, ale ten mi prozatím nechyběl. Navíc musím po nějakém čase pochválit český dabing, i přesto, že se mi během sledování Dr. Strangelova moc líbil originální hlas Sellerse, myslím, že Stanislav Fišer ho podle očekávání dokonale supluje. První díl za čtyři hvězdy, což mi ale nevadí, podle vašich recenzí čekám zlepšení. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Úvod série mi nikdy k srdci nepřirostl a to protože prostě do Clouseauovské série nepatří. Jedná se jen o mírně podprůměrnou krimikomedii s nevýrazným obsazením, kde na sebe veškerou pozornost strhává Peter Sellers, kterému se ani tolik nesměju, jako že mi ho je líto, že si na prsou hřeje takovou mrchu. Vtip přijde až v závěru, honička v autech společně se zebrami je nezapomenutelná. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je mým druhým nejoblíbenějším z celé růžovopanteří série - a to je přitom tolik odlišný od těch následujících, v nichž už inspektor Clouseau řádí na plné pecky. Peter Sellers bezpochyby stvořil legendární postavu, ale zároveň by bylo nespravedlivé opomíjet souhru Davida Nivena a Claudie Cardinale (večerní flirtovací scéna je velmi krásná) nebo půvabnou Capucine v roli Clouseauovy manželky (a tedy zřejmě nejtrpělivější ženy v celém známém vesmíru) a zapomínat na velkolepé finále v maskách, vrcholící zvířecí automobilovou honičkou, která rozesměje snad i mumifikované diváky. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

historicky veľmi ojedinelý a zvláštny úkaz, prípad filmu, ktorý, ak by tam nehral peter sellers, ktorý svojou úlohou ukradol celý film a dokonca na jeho postave bola postavená celá úspešná séria, a ak by nebolo jeho vkladu (posun do bláznivej roviny a prerobenie clouseaua na milého nešiku je jeho herecko/autorská vklad), zapadol by ako pomerne priemerná romantická kriminálna veselohra - a to i napriek tomu, že na claudiu cardinale sa veľmi dobre pozerá a hudobný motív s úvodnými titulkami sú nesmrteľné. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Aby se Peter Sellers (Jacques Clouseau) dostal do lepší formy, podrobil se vyčerpávajícímu hubnoucímu režimu, který zahrnoval i nadměrné užívání prášků na hubnutí, což možná přispělo k jeho infarktu, který utrpěl před uvedením filmu. (M.B)

Související novinky

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

Eddie Murphy hvězdou nového Růžového pantera?

18.05.2023

Před časem jsme zde psali zprávu o tom, že studio MGM nyní spadající pod Amazon pracuje na rebootu několika svých slavných značek. Patří mezi ně i Růžový panter, a právě tento projekt se nyní začíná… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Růžový panter se vrátí

Růžový panter se vrátí

21.11.2020

Režisér Jeff Fowler, jehož Ježek Sonic byl jedním z nemnoha filmů, které jsme v letošním roce mohli ještě vidět v kinech, a Chris Bremner, scenárista úspěšného letošního akčňáku Mizerové navždy,… (více)

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

10. ročník Festivalu krátkých filmů Praha

11.01.2015

Horor čtrnáctiletého českého režiséra, drama sestříhané Dolanem či ztracené kraťasy s Peterem Sellersem. Jubilejní 10. ročník Festivalu krátkých filmů bude bilancovat svoji historii i hledět vpřed… (více)

Reklama

Reklama