Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Kazatel Kalašnikov (2011) 

Hodně plytké, hodně naivní, hodně náboženské, hodně americké, místy až otravné. Film svým náboženským apelem na mě působil postupem času čím dál tím víc nepříjemněji a upřímně - drama o polepšeném hillbillym z Pennsylvánie, co se rozhodne spasit svět, lépe řečeno Afriku, ve jménu Pána, je při nejlepší vůli (i když může jít o životopisné drama) nehorázné klišé. V tomto případě servírováno jako pohádka pro dospělé. Scénář je divně napsán, lítá se sem a tam - vězení, drogy, kostel, Afrika, zpátky Amerika, sirotčinec, atd., takové hop sem, hop tam. Navíc jsem nepozřel tu proměnu hlavního hrdiny z lumpa úrovně Dr. Zlouna na světce zachraňujícího Černý kontinent se samopalem, ale především Biblí v ruce. Když vás film mine, rozhodně o nic nepřijdete. Za mě slabé ***.

plakát

Rváčův deník (1995) 

Znáte ten pocit, když nevíte na co se dívat, protože jste už viděli všechno, a najednou se vám podaří najít kvalitní film, co vám léta unikal? To je příklad tohoto snímku, který by se spolu s Trainspottingem měl promítat jako odstrašující příklad toho co se stane, když začnete brát růžové pilulky. Jedná se o naturalistickou ultradepresivní záležitost, po které vás přejde chuť i na cigarety. DiCaprio roli lidské trosky zahrál na výbornou a až na pár nelogičností Rváčovu deníku nemám co vytknout.

plakát

1911: Pád poslední říše (2011) 

Všudypřítomný patos, všudypřítomná propaganda, poněkud chaotický děj a třetina dialogů působí silně uměle (pro ty čínské bych ještě měl přeci jenom více pochopení, jde mi hlavně evropské postavy - když jediným jejich repertoárem jsou zvolací věty v průměru o pěti slovech nebo pokorný souhlas s názory čínských revolucionářů, takže to ve výsledku působí do té míry přehraně, že je to až komické, člověk se začne ptát, kde je chyba). Když překousnete zmíněné, tak se na film dívat dá. Vysoký rozpočet je vidět a odpovídá tomu i vizuální stránka filmu, která se mi líbila.

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Film má jedno velké plus - vizuální stránku. Jinak na mě ale působil jako typické Bčko a podle mě ničím jiným nevyniká. Děj skoro žádný, navíc předvídatelný, žádná pořádná gradace (final battle mě nijak neoslovila a o pět minut později jsem si říkal: "To je vše?"), postavy černobílé a naprosto nezajímavé (až na Caesara). Vzhledem k tomu, že se jedná o sci-fi, tak bych nějakou tu nelogičnost odpustil, s tím problém nemám. Shrnuto a sečteno - průměrný film, u kterého mimo očí zbytek hlavy zapojovat nemusíte, ale ani tak žádný "wow efekt" nečekejte.

plakát

Odcházení (2011) 

Nezlobte se na mě, ale říkat tomuhle film je trochu moc. Pro mě je to poetické absurdní divadlo převedené na plátno/obrazovku, které sice je sledovatelné, ale ve výsledku, jak mnozí napsali, působí zcela zbytečně. Vyzdvihl bych herecké výkony a vytkl nehoráznou kýčovitost, která se s postupem času stupňovala. Toť dle mého dvě "nej" filmu.

plakát

Invaze (2007) 

Sci-fi thriller s výbornou atmosférou. Sice ani N. Kidman ani D. Craiga moc nemusím, ale tady zahráli moc dobře. Poměrně ohraný děj, to je pravda, ale já se u filmu ani na minutu nenudil a o tom to je, no ne?

plakát

Ip Man 2 (2010) 

Dodnes jsem netušil, že lze film tak zkazit. Líbil se mi do doby, než se na scéně ukázali "Westerners". Od té chvíle nehorázný patos, klišé, až neuvěřitelné přehrávání blížící se karikování postav způsobí, že pokračování Ip Mana začne působit jako remake Rockyho IV. Všechno je až křiklavě černobílé (Hongkong vs. Britské impérium), vše je přísně lineární a směřuje to k "final battle". V poslední části filmu mi připadal jako jediný normální herec na plátně Donnie Yen, výkony Britů byly opravdu směšné/tristní. Pro mě velká škoda, dle hodnocení zde jsem čekal mnohem víc.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jako on to není špatný seriál, o tom žádná. Po vizuální stránce lépe než Řím a srovnatelné s LotR, po zvukové tomu taky nemám co vytknout (plus supr znělka), herecké výkony více než ucházející (Sean Bean zde hraje přímo skvěle), atd. Jenže. Sice nevím, jak je dlouhý román, ale v polovině první série se ve světe srovnatelným se Středozemí nestalo prakticky nic zásadního. A to je podle mě docela vážná chyba. Zatím jsem viděl jen intriky a pár soubojů. Kde jsou bitvy? Kde velké zvraty? Co se Zdí, draky a hrozící invazí...? Kdy to tvůrci chtějí dohnat? Nebo se z toto nikdy nic nedozvíme a budeme toho na konci série vědět tolik jako po šesti sériích seriálu Lost (jinými slovy, nic)? Seriál má obrovský potenciál, ale zatím z něj zrovna moc nevidíme, což je škoda. Čtyři. Zatím. EDIT: Po 10. dílu zůstávám na stejném hodnocení. Seriál se sice rozjel, v 10 dílu na konci jsme konečně viděli i "klasické" fantasy prvky (trošku ironická poznámka), jenže na druhou stranu bych čekal, že uvidím alespoň jedinou bitvu (ta nikde) a čekal bych, že to skončí méně otevřeně. Nejde o to, že by mi vadilo čekat na další sérii, ale pokud se budou tvůrci striktně držet knižní předlohy, tak se ze seriálu stane druhý "Tak jde čas". Děj se zkrátka neposunul, a to mi vadí především. Principielně mi není na obtíž tempo seriálu, ale pokud to tvůrci pojali tak pompézně, jak to pojali, tak se toho místo sáhodlouhých dialogů mělo udát mnohem více, popř. měli sezónu rozšířit z 10-ti dílů na 20.

plakát

Vyděděnci (2010) (seriál) 

Hodnotím po čtvrtém dílu. Ze seriálu se dalo dostat daleko více. Působí jako Ztraceni II, kde se milí novousedlíci vypořádávají s nástrahami a záhadami svého nového domova včetně konfliktů mezi sebou. Proto nechybí i "Druhá strana" (AC), která roztáčí morální dilemata narážející na lidskou podstatu. Všechno jsme to už viděli, jen trochu jinak a v podání jiných herců. Navíc se zatím v seriálu nic extra neděje a nebýt tématu sci-fi, který mám rád, měl bych asi pocit, že se dívám na nějakou lepší telenovelu.

plakát

Excalibur (1981) 

Vidět to tak před patnácti lety, tak možná dělám radostí piruetky. Na podívání to nebylo nijak extra špatné, ale při některých scénách jsem pociťoval lehké škubání v koutcích úst. "Za všechno můůůže čas..."