Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Igor Orozovič & Vladimír Javorský: Hippokratova armáda (2021) (hudební videoklip) 

Hvězdami nabitý videoklip k děkovné písni zdravotnickému personálu je pro mne dojemný a dobře natočený. Musím dát 5 hvězd. Karel Hábl v roli Mudr. Libora Kvapila elegantní. Navíc pro Thomayerovu nemocnici mám slabost. Vladimír Javorský a hlavně Igor Orozovič jsou výborní pěvci.

plakát

Zbraně pro Prahu (1974) 

Možná trochu zapomenutý film s občas výbornými a trefnými hláskami plus s charismatickým Jiřím Kodetem v roli elegantního důstojníka československé první republiky. Ani Karel Hlusička není špatný. Bojové scény mi nepřijdou špatné i když jsou zde na databázi kritizované. Navíc téma obrněného vlaku je zajímavé a během květnového povstání českého lidu jich povstalci skutečné získaly a nazvali je Orlík II, Sokol, Smíchov, Moskva nebo taky Stalin a Žižka. Ano ve filmu nejsou ani vlasovci a ani Američané. A Němci, kteří tu jsou, jsou ti špatní.

plakát

Conviction (2019) 

Drobný krátkometrážní film Neilla Blomkampa, který měl rozpočet mnohem větší než většina českých i slovenských film. Takový hezký reklamní průměr.

plakát

Únos (2017) 

Poslední čtvrtá hvězda je za téma. Chytře natočeno v době, kdy politické uskupení Předsedy už neexistovalo. Ale přece jen 90. léta byly na Slovensku v něčem divočejší než v Čechách, na Moravě a Slezsku. Tomáš Hanák se do své slovenské role dle mého dobře vcítil. Indrid Timková do role matky rovněž.

plakát

Fargo - Teorie prázdných míst (2017) (epizoda) 

Úvodní scéna mi do mysli vkrádá myšlenku, jestli strýček Rudy (Sylverster Groth) z Krycího jména U.N.C.L.E. neměl kromě Gaby Teller nějaké další příbuzenstvo v Německé demokratické republice, ve službách bezpečnostních sborů. K dalšímu obsazení - Ewan McGregor v dvojroli je dvojnásobná kvalita.

plakát

Legendární parta (2012) 

Sever ruský kozácký Děda Mráz (v originale Nicolaus St. North), australský Velikonoční Králík, Víla Zuběnka, pohodový a němý Sandman a tohu klukovský Jack Frost to je legendární parta neboli Strážci děti vyvolení Měsícem. Příjemný dětský film, který je pro celou rodinu. Možná až na některé mrzouty.

plakát

Neznámá bitva (2019) 

Zajímavý je český název Neznámá bitva. Před 79 lety v 1942 začala tato neznámá bitva na jejím konci bylo okolo půl milionu mrtvých obou stran. V samotném městě Ržev, které mělo před válkou okolo 56 000 v době jeho osvobození žilo 150 osob. Ve filmu sice vidíme jen jednu rotu Rudé armády během jednoho dne v bitvě zvané také jako Rževský mlýnek na maso. Rusové, a ostatní obyvatelé Sovětského svazu (Ukrajinci, Bělorusové, Tataři, Židé, Kazaši, Gruzínci, Arméni atd.) si za své oběti a za to, že významně přispěli k porážce nacistického Německa zaslouží minimálně respekt. Film realisticky ukazuje podmínky ve kterých obyčejní vojáci bojovali v zákopech, mrazu a sněhu (teď ho taky trochu napadlo) A ještě Vám tam velení pošle jako posilu důstojníka NKVD. Velitel roty je sympatický a o něco málo je sympatický i jeho zástupce pro věci politické. Ona je mi většina té roty sympatická. Asi budu rusofil. No díky uživateli Opičák na youtube jsem se dozvěděl nové označení jednoho komunální politika (Řepoprase).

plakát

Vychováni vlky - Série 1 (2020) (série) 

Snad další série budou lepší. Z posledních dílů jsem rozpačitý. Přitom by to mohl být, tak dobrý seriál, kdy se do něj tvůrci nesnažili dát tolik mystiky. Přitom první díly byly výborné. Víra v Sola, Mithraismus je dobře vymyšlená. Planeta Keppler 22b je zajímavá. Ale smíchaní se světem Promethea, Covenanta a Aliena dle mého není dobrou cestou.

plakát

Přežil jsem svou smrt (1960) 

Tonda "Bivoj" Majer byl frajer, že to přežil? Nebo byl frajer, že přiznal, že přiznal díky jiným, kteří byli lepší a zemřeli, aby on žil? Dle mého kombinace obou. Patnáct let po válce bylo dost přeživších, aby se díky jejich vyprávění podařilo Vojtěchu Jasnému dobře vytvořit atmosféru koncentračního tábora Mauthausen. Silnými scénami jsou úvodní nástup, zpěv Ave Maria (ani Lucie Bílá mě nedojme tolik jako židovský zpěvák na skále), schody smrti (skutečně existovaly a šlapal po nich i jiný "Tonda" a to Novotný, pozdější československý prezident). Pro sportovní fanoušky tu boxu moc není. Film také není určen pro popírače holocaustu, mohli by mít z toho srdeční, žaludeční a mozkové či jiné problémy. Opravuji se je to film přesně pro ně. Mimo jiné pivo u Fléků jako protislužba ano, ale bramborák jako přídavek ve stejné destinaci je už vydírání.

plakát

Na jeden nádech (2018) 

Mohou přijít chvíle, kdy rodiny či jednotlivec ocení bydlení ve vyšších patrech a nebudou tolik remcat nad koníčkem jako jsou potápění nebo podobné.