Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Stíny v mlze - Prank (2022) (epizoda) 

Korejs tu je hned 2x (Hanuš i Mikluš) z toho 1x v policejní uniformě, závěrečná hudba originálně neoriginální. Dějově slušný díl.

plakát

Babička jako Šance (2021) 

Jsem v registru dárců kostní dřeně několik let. Jsem i bezplatný dárce krve (65 odběrů zatím). Ale aktivita Zdenky Wassbauerové v této oblasti je mnohém záslužnější. Zajímavý dokument o velmi zajímavé ženě.  Je dobře, že byl natočen.

plakát

Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku (1973) 

Příjemná bláznivá komedie s mnoha zajímavými scénami, natočená v spolupráci sovětských a italských filmařů. Není lev jako Lev nebo lev. Některé vtipy jsou dnes nebezpečné. "Nevěděli jste, že mám ruský původ?" "Je to poznat. Máte výborný ukrajinský přízvuk"

plakát

Iron Man (2008) 

Co si budeme nalhávat, Iron Man v podaní Roberta Downey Juniora je sympáťák, i když některým leze na nervy. Aby taky ne. Prozradím vám jedno veřejné tajemství. Tony Stark alias Iron Man má český původ. Je potomkem Antonína Stárka,  který byl synem mlynáře Vojtěcha  z Čisté na Rakovnicku. Možná i proto ocelový oděv Iron Mana červenou barvou ladí s krunýřem raka na znaku Rakovníka.

plakát

Lorca, smrt básníka (1987) (TV film) 

Film Bardemů  - Juana Antonia Bardema (režie) jeho sestry Pilar Bardem (jedná z ženský rolí), Juana Bardema (hudba), o tom jak začíná občanská válka. A tyto války jsou kruté. A někdy semelou i nadějné básníky i další lidi. Emotivně natočený film možná i díky levicovému smyšlení režiséra.

plakát

Zlatí úhoři (1979) (TV film) 

Kouzelná literární záležitost Oty Pavla převedená Karlem Kachyňou na televizní obrazovky. Určeno nejen pro milovníky rybaření a řek, nejen Berounky. .

plakát

Ultimátum (2022) (seriál) 

Spíše slovenský než český koprodukční projekt, který kdyby nebyl možná až moc překombinovaný, tak by si zasloužil plné 4 hvězdy. Takto to jsou plnocenné tři hvězdy.  Přitom akce většinou ušla, napětí slušné, herecké obsazení více než dobré. Děj i scénář taky docel sednul. Něco tomu chybělo a něco trochu přebývalo. Ale v československých koprodukčních vodách šlo o v celku originální počin.

plakát

Antonínovo rozbité zrcadlo (1957) 

Němý a černobílý film, odehrávající se kdesi v Jugoslávii, asi v Bělehradě. Pohřeb bílého králíka a jméno kouzelníka Antonín je možná důvod pro přidanou hvězdu, jak ze staré jugoslavské vlajky, navíc,

plakát

Svatební cesta do Jiljí (1983) (TV film) 

Půvabná Libuše Šafránková a šaramantní Josef Abrhám tvořili hezký pár v životě i ve Svatební cesta do Jiljí. Jedna z nejlepších romantických komedii Made in Czechoslovakia.  Má laskavý humor, je inteligentní, hercům to sluší. Celkovému dojmu pomáhá i vnitřní hlas mužské polovičky této dvojce. Zajímavý byl ženský vnitřní hlas. Tento komentář a hodnocení jsou tak trochu věnovaný Libuši Šafránkové a Josefu Abrhámovi jednomu z nej (v několika ohledech) hereckých párů. Budete nás bavit z pláten kin, televizních obrazovek a monitoru počítačů bavit bavit dohromady i solo ještě dlouhá léta.

plakát

Střevíčky (1961) 

Velmi divácky příjemná záležitost s kvalitním hereckým obsazením.  Prostředí staré vnitřní Prahy se střetává s prostředím přesto moderního tepu města. Myslíte, že manžele šli do divadla na Čajkovského Střevíčky? Dnes by asi měli na nějakou dobu smůlu.