Reklama

Reklama

Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku

  • Sovětský svaz Něvěrojatnyje priključenija italjancjev v Rossii (více)

Obsahy(1)

Na kliniku je přivezena umírající stařenka, která stihne své vnučce sdělit, že před Velkou říjnovou socialistickou revolucí zakopala v Leningradě (dnes St. Petěrburg) poklad. A tak se stane, že všichni, kteří byli v nemocnici v její blízkosti, se náhle ocitají ve stejném letadle směřujícím do hlavního města SSSR (tehdejší Sovětský svaz): primář nemocnice, dva saniťáci, manžel ženy, která čekala na klinice na porod, muž léčící si zlomenou nohu a samozřejmě vnučka stařenky. Snaha získat poklad je velká, ale jen vnučka zná druhou část indicie, která ji v hledání hodně pomůže. Netradiční koprodukční spolupráce vyústila v komedii, která si nehraje na přílišnou realitu, ale dokáže strhnout spádem a svižně ubíhající dějovou linkou. (Robbi)

(více)

Recenze (42)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jojo, kde jsou ty časy, kdy jsem z nedostatků jiných komedií šel na toto do kina tuším i třikrát. Tehdy velmi dobrá zábava posvěcená komančema, v dnešní době už jen vyčpělé a mdlé. Samozřejmě že jde také o ukázku tehdejšího SSSR a toho co oni mají a my ne. Jak prošla cenzurou „odvážná“ scéna v koupelně, to tedy věru nevím. Ale pamatuji si, jak jsme s jako kluci na ni těšili. Celkově jde tedy o kvalitní film a humor na velmi dobré úrovni. Když se přihlédne k zemi a době vzniku. 201311019640/9808 ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, ozvuky komedie To je ale bláznivej svět! zarezonovaly až v Sovětském svazu. Skupinka rozjívených Italů tam vyrazí soupeřit o poklad, "zakopaný pod lvem" (neušetří ani pomník Lva Nikolajeviče Tolstého). Ten film je dokonale pitomý, ale na svou dobu a původ tak nebývale akční, že za vidění stojí. Například scénu, kde hrdinové prchají před živým lvem v přestrojení za obří matrjošky, neuvidíte ani v bondovce! ;-) Škoda, že natáčení v totalitním prostoru muselo být vykoupeno přítomností otravného Rusa, který co chvíli káže o krásách své vlasti (zjevná snaha posílit turistický ruch) a záhy vyjde najevo, že je estébák a že je na to hrdý. V televizi už ten film asi nikdy nikdo neuvidí.. 40% ()

Reklama

Scytale 

všechny recenze uživatele

Jedna takřka nekonečná honička, která vás nenechá ani na chvilku oddechnout, natož se nudit. Film je prošpikován svěžími crazy demoličními automobilovými honičkami a na scénu přistání dopravního letadla na dálnici jsem koukal s otevřenou hubou. Halucinogenní výbuch benzinové pumpy ve zpomalených záběrech by si zasloužil šestou hvězdičku. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Hojně navštěvovaná vtipná a neuvěřitelně akční komedie pro socialistického diváka v letech sedmdesátých. Jde o nostalgickou záležitost, kterou si vybavuji sporadicky a asi jako každý z oné generace ví, že šlo o honbu za pokladem ukrytým pod lvem. Nyní po skoro čtyřiceti letech jsem tuto taškařici spatřil znovu. Kombinace italské crazy komedie šmrnclé ruským balšoj těatrom i cirkom. Honičky v nezničitelných sovětských dopravních prostředcích, přistání letadla na silnici, kde uvěřím, že snad se točilo za reálného provozu a vůbec hodně kaskadérských výkonů na ruský sebevražedný způsob, včetně provokování stařičkého cvičeného lva. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Málokterý film mě tak rozčiloval, jako tahle nebetyčná blbost, která asi nepotřebovala scénář, natáčelo se podle toho, co je zrovna napadlo a je to sakra poznat. I na kategorii "bláznivá komedie" musí film něco splňovat! Hrůza, i navzdory starému původnímu dabingu Barrandova, proti kterému musí být debilní nová verze Řitky s Juřičkou a Teršem čínským mučením sovětského stupně. ()

Zajímavosti (9)

  • Nouzové přistání letadla TU-134 na dálnici bylo natočeno u Uljanovska. Když pak Andrej Vasiljev (Andrej Mironov) vítá Italy na letišti, jsou v pozadí vidět červenobílé československé autobusy ŠM-11 (Robbi)
  • Sovětská strana poskytla na kaskadérské záběry celkem šest žigulíků, se kterými Italové jen tak tak vystačili. Každý vůz musela sovětská strana pečlivě evidovat, protože štáb nechtěl věřit, že spotřeba vozů je tak velká. Dokonce podezírali italské kolegy, že některé vozy zpronevěřili a za jejich zády prodali. Až do té doby se v sovětských filmech rozbilo méně vozů, než dokázali italští kaskadéři v tomto jednom konkrétním. (Robbi)
  • Italové ze Sovětského svazu odlétají letounem Iljušin Il-62M. (Robbi)

Reklama

Reklama