Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor
  • Komedie

Poslední recenze (22)

plakát

Neporazitelný - Série 1 (2021) (série) 

Nevím kde začét, zářivý diamant ve světě superhrdinských adaptací, přináší neuvěřitelně silný a emocionálně hluboký zážitek, který je připraven rozdrtit vaše očekávání. Tato první sezóna, adaptace komiksové série stejnojmenného jména od Roberta Kirkmana, Stevena Yeuna a dalších talentovaných tvůrců, se nebojí prozkoumávat temné rohy lidské povahy, aniž by ztrácela svou kouzelnou superhrdinskou podstatu. Skrze 8 epizod, které nekompromisně přitahují vaši pozornost, se Invincible vzdává pocty klasickému komiksu, zatímco proniká do nových, provokativních teritorií. Příběh nás zavádí do světa Marka Graysona, obyčejného teenagera, jehož otec je náhle odhalen jako Omni-Man, nejsilnější superhrdina na Zemi. Jak Mark objevuje své vlastní nadlidské schopnosti a stává se Invincible, začíná odhalovat temnou podstatu světa, ve kterém žije, a své vlastní místo v něm. Sezóna staví na pevných základech těchto postav a prostředí a buduje několik nádherně propletených dějových linií, které zaručují, že diváci budou napjatě sledovat každý další krok. Jedním z největších předností tohoto seriálu jsou jeho postavy. Mark Grayson/Invincible je sympatický, přesto komplexní hrdina, který se vyvíjí skrze vlastní chyby a nezdary. Omni-Man je záhadný a temný, jehož motivace jsou jak inspirující, tak děsivě nepochopitelné. Ale nejsou to jen hlavní postavy, které září. Vedlejší postavy jsou také pečlivě vykresleny a mají své vlastní příběhy, které poskytují hloubku a bohatství tomuto světu. Serial je vizuální pochoutka. Animace je živá a dynamická, což dává akčním scénám opravdu energetický zážitek. Ale nejde jen o akci; svět je plný podrobných prostředí a charakterů, které dávají pocit autentičnosti a hloubky. Každý rámcový záběr je jako malba, která ožívá, a to vytváří dokonalé prostředí pro tento bohatý příběh. Invincible se nebojí se ponořit do temnějších aspektů superhrdinského žánru. Odráží se v něm pochybnosti, strachy a etické dilema. Tento seriál nás nutí přemýšlet o tom, co znamená být hrdina, a kde leží hranice mezi dobrovolným a nuceným hrdinstvím. To je odvážné a osvěžující, a dodává Invincible mnohem širší rozměr než jen pouhý souboj dobra proti zlu. Invincible je monumentální úspěch. Tato první sezóna nás vtahuje do světa, který je zároveň povědomý a zcela nový. S jeho emocionálně hlubokými postavami, vizuální nádherou a provokativními tématy se Invincible stává špičkovou superhrdinskou adaptací, která nadchne nejen fanoušky komiksů, ale i ty, kteří mají rádi dobře vyprávěný příběh. Tento seriál je přesvědčivým důkazem toho, že superhrdinský žánr má stále co nabídnout a že Invincible je na čele této vlny inovace. Jsem naprosto nadšen a netrpělivě očekávám další dobrodružství v tomto úžasném světě

plakát

Madam Web (2024) 

Film je jedním slovem katastrofa. Bylo by to mnohem lepší, kdyby tento film nikdy nebyl natočen. Režisér se zdá být ztracený ve svém vlastním příběhu, který je neuvěřitelně matoucí a chaotický. Herci se snaží, ale jejich výkony jsou mdlé a nevýrazné. Scénář je naprosto bez nápadu a nedokáže udržet pozornost diváka ani na chvíli. Zápletka je zmatečná a nedotažená, což vede k frustraci a nezájmu o dění na plátně. Dialogy jsou kýčovité a nepřesvědčivé, čímž zanechávají diváka s pocitem, že by raději dělal cokoli jiného. Vizuální efekty jsou slabé a nedokonalé, což je ve 21. století naprosto nepřijatelné. Zvuková stopa je také problematická, s nesourodým mixem zvuků, který ruší spíše než přitahuje pozornost. Celkově řečeno, Madme web je ztrátou času a peněz. Nedoporučuji tento film nikomu, kdo má rád kvalitní kinematografii a dobré vyprávění příběhů. Měli byste si raději najít něco jiného k sledování.

plakát

Velký dar (2017) 

Gifted je působivý a dojemný film, který se dotýká mnoha emocionálních a etických témat. Režisér Marc Webb vytvořil příběh, který je dojemný, inteligentní a nabitý emocemi, a to díky vynikajícímu scénáři od Toma Flynnka. Hlavní postavou je sedmiletá dívka jménem Mary, hraná brilantně McKenna Grace, která je matematickým géniem. Po tragické smrti její matky se Mary ocitne pod péčí svého strýce Franka, ztvárněného sympaticky Chrisem Evansem. Frank se snaží poskytnout Mary normální dětství, zatímco se snaží vyhnout tlaku a očekávání, které s sebou nese její mimořádný talent. Konflikt mezi Frankem a Maryinou babičkou Evelyn, ztvárněnou výjimečně Lindsay Duncan, ohledně toho, jak nejlépe podpořit Maryin talent, vytváří výbušné napětí a zajímavé etické dilema. Některé z nejvíce dojemných okamžiků filmu Gifted se odehrávají při odhalování minulosti Maryiny matky a rozplétání jejich rodinné historie. Tyto momenty dodávají hloubku postavám a přidávají nový rozměr jejich vztahům. Režisér Marc Webb se společně s hereckým obsazením dokázal dotknout divákova srdce prostřednictvím autentických výkonů. Chris Evans exceluje ve své roli Franka, přinášející do postavy smutek, lásku a rozhodnost. McKenna Grace předvádí neuvěřitelný talent při ztvárnění Mary, kdy dokáže přenést její neuvěřitelný matematický talent i dětskou nevinnost. Celkově je Gifted filmem, který nabízí emocionální hloubku, poutavé postavy a pozoruhodné výkony. Dotýká se témat, jako je rodina, talent a rozhodování ohledně dítěte s výjimečným nadáním. S kombinací dojemného příběhu a silných hereckých výkonů je Gifted film, který osloví a zanechá v divácích silný dojem.

Poslední hodnocení (1 618)

Kriminál (1989)

27.04.2024

Rallye smrti (2008)

25.04.2024

Mládeži nepřístupno (2013)

24.04.2024

X-Men: Budoucí minulost (2014)

23.04.2024

Zkrocená hora (2005)

23.04.2024

Zmizení (2013)

23.04.2024

Na maděru - Skuteční američtí hrdinové (2023) (epizoda) (E01)

20.04.2024

Sherlock - Série 4 (2017) (série) (S04)

20.04.2024

Sherlock (2010) (seriál)

20.04.2024

Reklama