Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (176)

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

Jedna z mých skutečných srdcových záležitostí. Postavy jsou tak dobře napsané a zahrané, že jsem si je zamilovala do posledního zmetka, co se v příběhu objevil. Dialogy jsou výborné, nenudí ani při třetím shlédnutí, charismatičtí hrdinové se postupně vyvíjejí a jejich dramatické osudy stále nutí pouštět další a další epizody. Kulisy se můžou zdát lacinější, stejně jako střety nepočetných armád, ale přesto z toho středověká atmosféra čiší velmi věrohodně. Děj je ve srovnání s knižní předlohou citlivě zjednodušený, neznásilňuje ji a překvapivě dobře dokáže vybruslit ze scén, které by v hrané formě byly příliš zdlouhavé, chaotické a těžko popsatelné. S chutí bych si to celé dala i počtvrté.

plakát

Pomsta (2019) 

Akční rubačka přesně podle mého gusta. Kombinace vtipného vyprávění v první osobě, retrospektivních prostřihů v ději, humorného nadhledu, rychlého tempa, skvěle koukatelných bitek a skutečně hrajícího scotta adkinse vystřelila tenhle film do áčkových vod....minimálně alespoň pro mne.

plakát

Lucky Louie (2006) (seriál) 

Nejvtipnější sitcom, jaký jsem zatím viděla, který až tak neponižuje své hrdiny, vytváří roztomilé charaktery a řeší překvapivě výstižně esenciální vztahové a rodinné problémy, nemaže přitom med kolem huby a násilně nemoralizuje. Lahůdka.

plakát

Drive (2011) 

Obsazení extrémně charismatického a neokoukatelného Ryana Goslinga do něčeho tak vyprávěčsky netradičního a technicky brilantně natočeného s mými hormony opravdu zatočilo.

plakát

Brubaker (1980) 

Nádherný pravdivý (...bohužel) příběh o tom, že ideály a snaha jedince o nastolení spravedlnosti nemají v dnešní zkorumpované společnosti žádnou váhu a opět popírají zažitou nepravdu, že s poctivostí nejdál dojdeš.

plakát

The Ledge (2011) 

Co jsem si nejvíc užívala, byly dialogy a to nejen ty, ve kterých se konfrontoval ateistický pohled na svět s téměř fanatickou vírou v Boha, postrádající špetku zdravého nadhledu, ale bavily mě i ty "banálnější" rozhovory, nenucené vtipkování a opatrné sbližování se dvou zdánlivě naprosto odlišných lidí, kteří byli zahraní nadmíru sugestivně a sympaticky. Zároveň je příjemné, že si film téměř nepomáhá klišovitými berličkami a není to ani žádná emocionální ždímačka, a přesto jsem i tu slzu zamáčkla.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Zbožňuju humor Guye Ritchieho, herce, které pro své role vybírá a způsob, s jakým s nimi pracuje... pro mě dokonalost od dlažební kostky až po závěrečné titulky.

plakát

Nabít a zabít (2006) 

Dobře vypointovaná gangsterka, s téměř roztomilým černým humorem, plná sympatických záporáků a vrcholící do vážného dramatu, zvládnutého se stoickým klidem a přehledem.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Surové a přesto lidské, postrádající jakákoliv patetická dramata a přitom v některých chvílích emocionálně velmi silné. Po technické a hudební stránce absolutní skvost. Jeden z mála válečných filmů, na které se můžu dívat znova a znova.

plakát

Strážce pořádku (2010) (seriál) 

Skvělý inteligentní seriál, který víc než z akce těží spíše z propracovaných charakterů, zajímavých a často nevypočitatelných vztahů mezi jednotlivými postavami, atraktivnosti amerického venkova a hlavně z charismatického hlavního hrdiny, který tvoří základní pilíř všeho, kolem čeho se seriál točí.