Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (152)

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

celkovou myšlenkou absurdní až příliš / vtipnost za očekáváním / akce v zvěru samoúčelná, nazábavná a špatným vlivem střihu nepřehledná / ve filmu neustále cosi nepříjemně šumí (zřejmě hudba) XXX přesto jsem se nenudil / sympatičtí hrdinové, na pohled tak nesourodí, až je z nich výborná dvojice / film je neotřelý / skvělý Jim Broadbent a labuť :-) ale prostě...

plakát

Jeď, Trabi, jeď! (1991) 

Hodnocením svých databázových spoluobčanů nerozumím. Vždyť to byl tak zábavný film! Asi to nikdo nepochopil. :-)K výbornému dojmu výrazně napomohl skvělý dabing Jiřího Pragera, který namluvil velmi dobrého hlavního herce Wolfganga Stumpha. A to jsem se k tomuto filmu vlastně dostal jen náhodou - přes Ottfrieda Fischera, který je tam ale jen na chvíli (přehlédnout však samozřejmě nelze). Když jsem spatřil zdejší hodnocení, zděsil jsem se. Avšak čekalo mě příjemné překvapení. Jen mi vadí, že se mým 5* to celkové hodnocení nepodařilo nijak zvýšit.

plakát

Jimmy Kimmel Live! (2003) (pořad) 

Přece jen se Kimmel nesměje tak legračně jako Letterman... :-) Moc se mi líbil jako host Hopkins - člověk by nevěřil, jaký umí být Tony vtipálek otřásající se spokojeným smíchem. :))

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Lepší nž filmový Mr. Bean (který může pořádně fungovat jen v krátkých a prakticky "němých" epizodách), jelikož na toto parodicko-špionážní téma se dá snadno nabalit nějaký příběh, a zvlášť v porovnání s Prázdninami pana Beana Rowan Atkinson kvalitativně velmi zvedl své herectví. Je to i vydařenější než první Johnny English - osmiletý odstup očividně prospěl. Vtipy jsou možná krotší, ale fungují, je jich více a snímek neobsahuje hluchá místa. Těžko lze čekat něco jiného, maximálně jen cosi horšího. A tohle křečovitá nudná blbost opravdu není.

plakát

Karate Kid (2010) 

Překvapení ve všech ohledech! Dokonce si troufám přijít s myšlenkou, že by si Jackie Chan zasloužil svou první oscarovou nominaci - a dál se uvidí, jaká bude konkurence.

plakát

Killer (1989) 

Řekl jsem si, že nebude od věci podívat se na nějaký starší akční film s Chow Yun-Fatem - a chyba to rozhodně nebyla. Takhle má vypadat akční thriller - najdeme tam napětí, akci a především také příběh. Je jasně vidět, že režisér John Woo je člověk na svém místě a své práci výborně rozumí. A Chow se do této role perfektně hodil a svého "hodného vraha" ztvárnil s maximálním citem a přesvědčivostí.

plakát

Kletba zlatého květu (2006) 

Opět tu nevidíme nijak závratné hodnocení, ale já dávám 5*. Dostávám se s ostatními uživateli asi do stejného rozporu jako v případě snímku Anna a král. Mně se toto drama líbilo skoro stejně. A stejně jako v Anně a králi byl Chow Yun-Fat co se týká hereckého výkonu poražen svou kolegyní - tentokrát krásnou Gong Li, která v roli pronásledované císařovny předvedla naprosto strhující výkon. Já bych uvažoval minimálně i o nominaci na Oscara.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tento film opravdu nesplnil mé obrovské očekávání umocněné tím, že je to nejen podle známého Palahniukova románu, ale především velmi vysokým hodnocením všude. Takže jsem čekal něco víc. Ale to "víc" jsem tam nenašel. Jedná se samozřejmě o zajímavý nápad, ale příběh a scénář mohl být propracovanější a závěrečné rozuzlení mě taky nenadchlo. Pitt s Nortonem předvedli solidní výkon a Fincher prokázal, že rozhodně není špatný režisér. Nemůžu si pomoct - nejlepší a nejpřesvědčivější výkon předvedla Helena Bonham Carter a především jí můžou ostatní děkovat, že dávám slušné 4*.

plakát

Kmotr (1972) 

Po polovině samozřejmě ještě nehodnotím, ale pochybuju, že změním svůj pětihvězdičkový názor...:-) P.S. Nezměním...

plakát

Kněžna Libuše (2008) odpad!

Škoda, že jsem se nedopočítal záběrů na měsíc - stačilo by to přesné číslo vynásobit číslem 44 a hned bychom věděli, kolikrát si režisér (nejen on) neví rady, ale zároveň si s tím neláme hlavu. :-) A co tam dělal Čingischán??? :-D