Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný
  • Komedie

Recenze (5)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

I po více než dvaceti letech má film co nabídnout – skvělé herecké výkony, emoce, i samotnou myšlenku, která je nadčasová. Místy je film až příliš zdlouhavý, ale často je pomalé tempo to, co umožňuje divákovi nad samotným dějem přemýšlet.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Nádherné kostýmy, nádherné prostředí a možná na danou dobu až příliš nádherné líčení. Ale: Děj postrádající kouzlo, které představila kniha. Nejsilnější scénou celého filmu je nacista ve sklepě, mimo tuto scénu a závěr působí film na emoce poměrně slabě. Ve srovnání s knihou si člověk všímá všech vynechaných scén, které s ním emočně hnuly a které mu pomáhaly jednotlivé postavy poznat. Kvůli tomu nakonec ani závěr filmu zcela nevynikne.

plakát

Nesnesitelná tíha obrovského talentu (2022) 

Místy vtipné, místy nudné. Jak již bylo zmíněno v některých předchozích komentářích: Má-li to být komedie, je film málo vtipný a má-li to být akční, je ve filmu málo akce. Kromě hereckých výkonů Nicolase Cage a Pedra Pascala je film docela průměrný.

plakát

Hrubý střih (2022) 

Děj filmu je poměrně nečekaný a donutil mne se dívat s překvapeným výrazem z jedné postavy na druhou. Odehrává se v jedné noci a na jednom místě a neustále graduje, až se z nevinného příběhu o tvorbě obleku vyvine parádní gangsterka.

plakát

Everest (2015) 

Dokonalá a úchvatná šílenost, při níž divák zadržuje dech až do konce. Ze začátku si člověk připadá jako při přípravě na "pouhý" výlet do hor. Pak postupně přituhuje... A přituhuje... Až si člověk zakrývá ústa a vrtí hlavou nad množstvím špatných rozhodnutí a chyb, kterých se horolezci dopustili. Film připomíná tragickou událost a to, že není radno zahrávat si s přírodou.