Reklama

Reklama

Hrubý střih

Trailer 1

Britský krejčí, který žije v Chicagu 50. let, to nemá vůbec lehké. V jeho dílně si totiž začnou vyřizovat účty tamní mafiánské gangy. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi oceňujem, že v časoch, keď v kinách bodujú už len komiksové filmy, digitálny bordel a na streamovacích kanáloch musíme  loviť v kubíkoch žumpy ako tak pozerateľný film príde niekto s malým chytrým filmom, ktorý sa na nič nehrá. Vystačí si s hercami a jedným malým priestorom krajčírskej dielne. Neplnia sa hollywoodske kvóty! Nikto tu nie je iný, farebný(černošský gang tu má svoje miesto), postihnutý ani úchylný, jednoducho sa režisér sústredil na film a nie na to, čo tam musí alebo nemusí byť bez toho aby niekoho urazil. Mark Rylance- skvelá voľba, jedna z jeho naj rolí a všetci ostatní mu skvelo sekundujú. Výborne napísané i zahrané, komorné, no napriek tomu napínavé. S väčším rozpočtom a niekoľkými exteriérovými scénami by to bola úplná bomba. Príjemné prekvapenie, takých je v súčasnej dobe fakt málo. 80%. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Celý film natočený v jedné místnosti, který dokáže udržet vaší pozornost a ještě vás bavit? To už musí vyžadovat určitou řemeslnou zdatnost, což se Grahamu Moorovi podařilo. Obyčejný film o obyčejném krejčím, který se „nechtěně“ zaplete s americkými gangy. Komorní příběh mi skvěle sedl a přechytralosti Marka Rylance jsem si vážně užíval. Zbytečné rozhodně bylo akční finále, kde se zřejmě Moore chtěl zavděčit i americkému publiku. V tomto filmu to ale působilo malinko navíc. Jinak ale nemám co vytknout. Takovýchto dobře natočených komorních filmů více. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Gangsterka na pětníku, která nakonec ušije pořádný oblek, tedy přesněji boudu na celý dva klany. Je to konverzačka, která tak nějak plyne, přinese dvě překvapení, který úplně překvapením zase tak být nemohou.Trochu nuda,kde to vybalancuje herectví,ale nic moc závratného se tam v jádru moc nestane. Dva klany pryč mimo záběr,aby to mělo dramatický punc a mohlo se jít dát.To hlavní v jádru asi jo, jinak mě to popravdě ani nebavilo.55% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI NEUSILUJETE O DOKONALOST, NIKDY NIC NEVYTVOŘÍTE…“   Starej krejčí (hovno krejčí – střihač!), Anglán, co poznal svět, je zataženej do gangsterskejch záležitostí… Je to komorní, dramatický, konverzační a pomalu se před náma rozehrává až Tarantinovská zápletka. (Nebo ta od Guy Ritchieho?) Prostě jedna místnost, několik postav a mrtvol. A jsem zvědavej, jestli tohle Graham Moore dokáže zopakovat!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Podnikám v oboru, kde se občas něco zvláštního stane.  2.) Lidi si mě pletou s krejčím.  /// Thx za titule „num71“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Takto se pozná Kvalita! Vždy dokáži ocenit film, jenž se odehrává pouze v jedné místnosti a přesto se může pyšnit atmosférou, jakou postrádá celá řada velkofilmů. Napínavý příběh z krámku malého krejčovství je pln nejrůznějších zvratů a důmyslné manipulace. Napětí diváka doslova přišpendlí ke gauči a konkrétně já tedy s nadšením vyhlížel finální rozuzlení. Při závěrečné parádě jsem dokonce zauvažoval o pěti hvězdách, ale tak možná to bude příště ještě lepší. 85% PS: Tak trochu to může připomenout některý z Hitchcockových thrillerů. Fanouškům proto vřele doporučuji. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Mark Rylance (Leonard) byl ve skutečnosti vyškolen v krejčovských technikách slavnými krejčími, dříve k vidění v sérii Kingsman. Jejich ikonický domácí tvíd je možné na okamžik zahlédnout ve filmu. (mikki089)
  • Název filmu má dvojí význam. Chicagská mafie je také označována jako The Outfit. (mikki089)

Reklama

Reklama