Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Taneční akademie (2010) (seriál) 

Zajímavý seriál, který mě chytil a nepustil až do samého konce. Po shlédnutí bych mu okamžitě dala 5 hvězdiček (výsledek toho, že se seriálu povedlo mě rozbrečet). Ale po trochu střízlivé odmlce, jsem se rozhodla být trochu objektivní. Postava Tary Websterové (Xenia Goodwinová) -  což byla hlavní postava 1. série - mě neskutečně iritovala až do samého konce.  Z celé party mi právě ona nesedla. Chvílema naivní a chvílema pokrytecká světice. - Trochu odbočím: v zakončeném celovečerním filmu od seriálu - se mi její ztvárnění líbilo podstatně více. - Za to Sammy (Tom Green) a Abigail (Dena Kaplanová) dali seriálu život a pružnost. .... Romantické pojetí mi nevadí, ale tady bylo toho trochu moc i na teenagery. Takovou střídačku jsme neměli ani my ve škole.... Takže dávám tomu 3 3/4.

plakát

Z jiného těsta (2023) 

Nebylo to ani trochu dobré. Komedií bych to fakt nenazvala, protože jsem se nezasmála. Z hlavního páru měla sršet láska a bojovnost, ale spíš to byly prskavky - letmé. Dávám jednu jedinou hvězdičku pro Eddie Murphy a Julia Louis-Dreyfus. Postavy, které zahráli, byly živé - i když na můj vkus dost kontroverzní. Zbytek, skončí u mě v propadlišti zapomnění.

plakát

Den poté (2004) 

Tento snímek měl na rozdíl od jiných katastrofických filmů velký potenciál a vynikající námět. Emmerich zvládnul dle mého názoru vizuální stránku, ale děj mě nepřekvapil. S hereckým obsazením jsem spokojená. SPOILER: Na konci filmu jsem si vážně musela položit otázku, jestli by Mexiko přivítalo USA s otevřenou náručí, jenom tím, že by jim Amíci odpustili obří ekonomický dluh !!! Éee, myslím, že ne. Respektive, jak by se zachovala jižní polokoule, kdyby nastala tato situace (což bych nerada)? Nevěřím, že by se národy spojily, atd. atd. - asi mám malou víru v lidstvo.... Tak abych to shrnula, Chvílema byl film děsivě naivní.

plakát

Vánoce na farmě (2021) odpad!

1 h 25 min. mého života přišla vniveč. Žádná jiskra u hlavních postav (to už i vedlejší pár gayů měl větší šmrnc). Herečka se mi vyloženě nelíbila a celou dobu, když jí zabírala kamera, jsem přemýšlela, jestli má plastiku rtů. Což bylo často :/. Už dlouho mi takhle žádná herečka nesedla. Některé momenty byly tak trapné, až jsem zakláněla hlavu (SPOILER: honička aut) a dumala nad hereckými výkony těch dvou...Oj, to byl pro mě propadák!

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Šla jsem poctivě do kina na tento všemi uznávaný film. Předem píšu, že jedničku jsem také viděla a byla o něco lepší... Po shlédnutí se mě zeptali jak se mi film líbil. Odpověď: "nuda". Já vím, je to velkofilm, je vizuálně úžasně zpracovaný a za to jedna hvězdička. Je mi smutno psát na tento film, tak nelichotivou recenzi, ale já prostě nemůžu - Cameronův modrý svět mě neoslovil. Pokud bych sama za sebe měla hodnotit děj, vyloženě jsem se nudila, všechny postavy byly pro mě naprosto umělé a děsně předvídatelné. Jediný kdo mě zaujal a i jeho dějová linka, byl Jack Champion - Spider. Nevím proč, prostě se mi líbila jeho odlišnost a přesto byl loajální světu, ve kterém žil. Takže za něj druhá hvězdička... Ale na trojku už do kina nepůjdu.

plakát

Vánoční valčík (2020) (TV film) 

Miluji Vánoce a filmy k tomu prostě patří. Současná kinematografie "vyplivne" každý prosinec spoustu vánočních filmů. Často jsou témata víceméně stejná, akorát mění se herci a prostředí... Film je stejný jako každý jiný s touto tématikou, a přesto, má šmrnc. Asi jako Will Kemp, který dává filmu nádech a výdech :).  4* za pro mě nadprůměrný vánoční film.

plakát

Vůně (2020) 

Komedie to opravdu není :) . ALE jedná se o pohodový film, pro mě až zvláštní. Musím přiznat, že mi tento film dal jinou perspektivu. Nikdy jsem nad světem vůní takhle nepřemýšlela. Hercům jsem jejich role uvěřila, akorát mě trochu překvapila hudba. Na můj vkus ji bylo méně než u jiných filmů (tedy aspoň můj dojem), Zároveň to bylo i dobře, trocha absence hudebního prvku je u tohoto námětu podle mě v pořádku.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Čeho je moc, toho je příliš. U předešlých dílů byl děj svižný, tady byl vyloženě rychlý a pro mě přesto nudný. Což je divné, protože tam padalo dost hlášek, ale asi až moc v rychlém sledu. Pak celý koncept filmu postrádal humor, který jsem viděla v Ragnaroku. Christian Bale mě jako záporák oslovil. Byl jiný než jeho předchůdci. Ale uznávám, že v jiných filmech exceloval mnohem víc. Právě dějová pasáž mezi ním a jeho dcerou se mi líbila nejvíce.... Jestliže jsem u tohoto Thora dala třikrát stopku, abych se podívala kdy to skončí, je to jasné.

plakát

Vánoční setkání (2020) (TV film) 

Naprosté klišé bez zrnka chemie mezi hlavními protagonisty. Jessica Lowndes mi přišla strašně nudná a Chad Murray křečovitý. Miluji vánoční filmy, ale tohle bylo jako bych jedla suchary. Bez chutě. Sice bylo ve filmu hodně vánoční kreativity, ale sám scénárista se tím neřídil. Je mi líto, ale jak Jessica tak Chad předvedli podle mě ve filmu Barvy lásky lepší výkon. Jedna hvězda za jeden okamžik ve filmu.

plakát

Gladiátor (2000) 

Ano, tento film je zasazen do doby starověkého Říma, ale jeho pojetí je nadčasové. Nejde jenom o prostředí, hudbu a kostýmy, které dávají filmu určitý obraz, ale oceňuji především propracovanost a režii filmu. Vidím mezi postavami takovou chemii, jakou jsem neviděla u žádného historického filmu. Gladiátor mě i po takové době pokaždé fascinuje. Pořád je to TEN film.