Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Oceňuji otevřenost tvůrců, odvahu producentů! I když i v tak ultra-demokratické zemi jako je USA se to neobešlo bez cenzury. Ale když to točil "neznámý" československý režisér, tak i přes to zůstalo ve filmu dostatek dokumentárních sekvencí z tehdejších "madhousů". Nádhera.

plakát

Ikarie XB 1 (1963) 

Úžasné technické zpracování (e.g. format 2.35:1), dekorace a kostýmy. Celkově  nadčasově a pro mnohé další, světové filmové tvůrce, inspirativní snímek.

plakát

Interstellar (2014) 

Výborný, do budoucna aktuální, nejen v oblasti science fiction, námět i scénář. Velmi citlivý, kultivovaný náhled do budoucna.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Pro mne důkaz synergie celého filmového projektu. Ve filmu je naprosto vše = nelehké dětství, průběh života s mentálním hendikepem, paradox školního systému v USA, válka, láska, romantika s návratem DOMŮ. To vše, i když jsem poprvé viděl v originále, korunováno vynikajícím, rozechvělým, dabingem Vladimíra Dlouhého.

plakát

Prohnilí (1984) 

Osobně jsem dynamickou, multikulturní, atmosféru Montmartru zažil. Samozřejmě ne z pohledu protagonistů. Skvělý scénář, vtipné dialogy.

plakát

Pokání (2007) 

Asi nejvíce mě zaujal příběh samotný = námět od Iana McEwana "básníka perverze“ a povedené filmové zpracování. "Cunt letter" a zákeřnost zamilované puberťačky, následné konsekvence pro zamilovaný pár. To vše penetrované scénami z 2. světové války a velmi povedená scénografie...hlavně záběry z Londýna.