Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Drama

Recenze (6)

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Ihned po počátečních minutách prvního dílu jsem byl hodně rozladěn. Záměr seriálu je pouze výplň programu a trápení lidí, kteří jsou ještě málo zmučeni z ordinací a ulicí. Jsou to opravdu muka.

plakát

Ostrov (2005) 

Ostrov je jeden z filmů, ze kterých mám husí kůži. Tohle téma mi přijde ne zas tak vzdálené dnešní době.. Pohledná Scarlett s Ewanem vytvořili pěkný pár a společně s nádherným soundtrackem jsem si film moc užil.

plakát

Růžoví plameňáci (1972) 

Rozhodně jeden z nejkontroverznější filmů doby. Ukázka lidí na okraji společnosti se kterou se střetává hnus a oplzlost. I přes kultovnost filmu si ho nezařadím do svého playlistu vánočních pohádek. Zde oceňuji odvahu filmařů, kde zkrátka z h*vna udělali pro někoho kult. Závěrečná scéna mě šokovala asi jako všechny, co věděli, že to nebyla čokoláda.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Jsem generace, která hltala knížky od J.K., až zůstávala písmenka na rukou. První film byl vytvořen v době, kdy jsem byl ohromě okouzlen světem Harryho Pottera a bylo to pro mě, jako kdyby se postavy z mých oblíbených stránek přemístili na plátno. Samosebou jako u všech knižních předloh, nelze do jednoho filmu natlačit vše, chybělo mi v něm hromadu věcí co by příběh obohatili. Koneckonců už tehdy i dodnes řadím Kámen Mudrců mezi nejlepší HP filmy. Je ještě tak hezky pohádkový a plný natěšenosti.

plakát

Humr (2015) 

Humr je film od kterého jsem neočekával nic moc kouzelného a nakonec to tak napůl i bylo. Zajímavá myšlenka, atmosférický soundtrack, až hororový. Do asi půlky filmu jsem se nenudil, byl jsem natěšený co přijde, ale pak přišla rutina, která mě mrazila víc než hudba, co jí doplňovala. Příběh zastrnul a nic moc zajímavého, co by se nedalo čekat, se nedělo. Chybělo mi podívat se na věci, o kterých se ve filmu tak moc mluvilo. Závěr filmu a ne jen on, nechává diváka přemýšlet nad spousty věcí a proto jsem dal filmu 4*

plakát

Jan Žižka (2022) 

O filmu Jan Žižka už jsem věděl delší dobu a těšil jsem se na první ukázku. Už jen z traileru bylo vidět, že film nebude 'historická pecka', kterou jsem čekal. Nehledě na to jsme zašli na projekci a v určitých momentech jsem byl překvapen. Vozová hradba se mi líbila. Se střihy to bylo horší, většinu času jsem nevěděl kde jsem. Nepřesná historie mi u podobných filmu moc nevadí. A na závěr si mohli toho umělýho lva odpustit. Dávám ale plus panu Jáklovi za tenhle projekt, málokdo by se do něj pustil.