Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump je jeden z nejlepších filmů, které jsem dosud viděl. Každý okamžik, který v něm najdete, má své osobité kouzlo a je sám o sobě úžasný. Najdete tu všechno, co musí skvělý film obsahovat (Perfektní soundtrack, skvělé herecké výkony, dokonale zahrané emoce..) Forresta jsem viděl již mnohokrát a nikdy jsem se nenudil. Spíš naopak, každé další shlédnutí mě překvapilo něčím novým, čeho jsem si dříve nevšiml.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Nevidím jedinou věc, kterou bych mohl tomuto klenotu vytknout. U většiny filmů bych řekl, že 142 min je zbytečně moc, tenhle je jeden z mála, který dokáže i v takhle dlouhé době využít každičký okamžik a vdechnout mu jedinečnou atmosféru. Vykoupení z věznice Shawshank jsem viděl již několikrát, ale ani jednou jsem se nenudil. A aby toho nebylo málo, pokaždé jsem cítil to samé, byl jsem nešťastný z Andyho křivého obvinění a strastí, které prožíval ve vězení, byl jsem opravdu šťastný, že si dokázal najít dobrého přítele a nakonec i zapadnout. Skoro se mi chtělo plakat dojetím, když obstaral kamarádům pivo od tvrdého dozorce.. Ano, tohle je jeden z mých TOP 10 filmů a rozhodně zaslouženě.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Už po prvním shlédnutí jsem byl opravdu nadšený. Tak tohle je jedno z nejlepších scifi, které jsem měl tu čest vidět, říkal jsem si. A to jsem spoustu věcí nepochopil. Druhé shlédnutí některé mé teorie upravilo, celkový dojem z filmu byl ještě silnější. Čelist mi skoro vypadla na podlahu, když jsem si všiml věcí, které jsem napoprvé nepochopil. Donnie Darko je snímek, kterému musíte dát čas, je to snímek, který vás odmění skvělou atmosférou, perfektním soundtrackem a velice zajímavým složitým dějem. Jake Gyllenhaal, ale i Daveigh Chase zde hrají opravdu skvěle. Rozhodně doporučuji!

Osudový dotek

Osudový dotek (2004)

Naprosto perfektní film nejen na večerní posezení s přáteli a několika pytlíky brambůrek. Osudový dotek mě zaujal natolik, že jsem si ho druhý den po prvním zkouknutí pustil znovu. Není složité pochopit zápletku a princip, na kterém snímek staví (už při druhém "flashbacku" jsem si byl jistý, o co vlastně beží), ale přesto se vám právě kvůli tomu bude líbit. A to i v případě, kdy to nepochopíte na první pokus. Ta atmosféra vás prostě strhne, ať se vám to líbí nebo ne, a ještě v noci budete slyšet tichý hlásek volající: "Cut the rope!". Díky tomu, jak je tento scifi příběh skvěle vyprávěný, díky tomu, jak jsem se u filmu dobře bavil a ani na chvíli se nenudil, díky tomu, že mě po celé dvě hodiny mrazilo nejen na zádech, ale po celém těle, ho umísťuji mezi mé TOP 10 filmy.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Viděl jsem jen prodlouženou verzi a u té také zůstanu. Návrat krále je tak dobré ukončení trilogie, jak jen mohlo být. Ať už hovoříme o knize, která je ještě o stupeň lepší, nebo (a kvůli tomu jsme tady..) o filmu. Tento film u mě svůj souboj s předchozími díly vyhrál. Je jedno, jestli mluvíme o dějové linii kolem Gandalfa, Aragorna nebo Froda se Samem, protože všechny jsou stejně dobře propracované. Psychologie postav je zde vyobrazena snad nejlépe ze všech dílů. Nikdo nemůže přehlídnout skvěle zpracovaný vnitří souboj Gluma, přátelství Sama a Froda narušené mocí Prstenu, odvahu Pipina v bitvě o Minas Tirith, či odhodlání vojáků Rohanu přijet na pomoc rytířům Gondoru. Závěr je přesně tak velkolepý, jak jsem si ho představoval už od Společenstva prstenu. Moje dvě nejoblíbenější scény z filmu jsou sebevražedný nájezd Faramira na ruiny Osgiliathu s následným příjezdem Bílého čaroděje a potom místo, kdy dorazí posily z Rohanu do bitvy o Minas Tirith.

Americká krása

Americká krása (1999)

Jeden z nejlepších filmů, které jsem v posledním roce viděl. Skvělý příběh, perfektní herecké výkony - zejména mistrovský výkon Kevina Spaceyho - a poutavá hudba. Nenapadá mě jediný důvod, proč by Americká krása neměla dostat plné hodnocení, kdo neviděl, nepochopí...

Těžká váha

Těžká váha (2005)

Je opravdu velmi těžké vyjádřit své pocity po shlédnutí tohoto mistrovského díla. Ron Howard zde dokázal popsat jedinečný příběh v pozadí Velké hospodářské krize tak impozantně, že ho každý divák prožívá stejně, jako by byl jeho součástí. Kombinace skutečného příběhu, skvělé režie, perfektních hereckých výkonů a hudby dobře podrthující děj činí z Těžké váhy film, na který jen tak nezapomenete.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Nemám slov. Málokdy se mi stává, že bych zažil něco, co bych nedovedl popsat slovy. Gran Torino byl pro mě tím největším filmovým zážitkem za posledních pár měsíců, možná let. Sarkasmus, pesimismus a humor, který se celým dějem táhne, mě donutil smát se nahlas. Skvěle vyprávěný příběh mě ani na chvíli nenudil a do úplného konce jsem nevěděl, co bude dál. Pokud je toto opravdu poslední film Clinta Eastwooda, pak musím říct BRAVO! Tohle je totiž odchod, jak má být!

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Často o sobě tvrdím, že jsem spisovatel, ale po shlédnutí Temného rytíře nemám slov. Zpočátku jsem pochyboval, jestli si opravdu zaslouží tak vysoké hodnocení, jaké je mu připisováno, jenže pak jsem se dostával stále hlouběji do atmosféry zločinem ovládaného Gothamu, až přišel zlom. Někde v polovině filmu už jsem nedokázal odolávat náporům dokonalé hudby, skvělým hereckým výkonům ze strany nejen Ledgera a už vůbec ne perfektním zvratům v ději, který mě doslova pohltil a pustil až u závěrečných titulků. Poselství, které chce film divákům předat, předává tak excelentně, že mu prominu i některé maličkosti, které tak silné nebyly. Temný rytíř je opravdu jeden z nejlepších filmů, které se v roce 2008 dostaly na filmové plátno.