Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Četl jsem Emmerichovu knihu "Hvězdná brána" a viděl i jeho film. Na Stargate: SG-1 už spolupracovat nechtěl, což je škoda, protože by díky němu mohl být ještě lepší. Přesto se však tento seriál řadí mezi mé nejoblíbenější již několik let. Začal jsem na něj koukat v televizi českým dabingem, od sedmé série už SG sleduji jen v původním znění a neměnil bych. Ano, seriál má i své slabé články, např. nedostatek peněz a některé díly se zrovna nepovedly, ale i přesto si dokázal vybudovat hodně silnou základnu fanoušků. Hvězdná brána se mezi scifi seriály, které sleduji, rozhodně řadí do předních pozic, a proto dávám pět hvězdiček.

Přátelé

Přátelé (1994)

Přátelé jsou pojem sám osobě, takže jen těžko budete hledat někoho, kdo neviděl jedinou epizodu. Seriál je plný skvělých momentů, vtipů a nezapomenutelných hlášek, každý si najde svou postavu, která se mu bude zamlouvat. Některé díly jsou sice slabší, ale pevné základy seriálu jako celku to podkopat nedokáže. Jinak, než za pět hvězdiček, hodnotit ani nemůžu.

Dexter

Dexter (2006)

Ze začátku mě Dexter nějak zvlášť neoslovil, ale stačily asi čtyři díly a bylo to - i já jsem propadl tomuto neuvěřitelně propracovanému krvavému divadlu. Klobouk dolů před všemi, kteří za tímto dílem stojí. Neviděl jsem jediný seriál s tak propracovanými a nečekanými zápletkami, s tak podrobně zpracovanou psychologií postav. Právě jsem dokoukal čtvrtou sérii a pořád se nemůžu zbavit nepříjemného mražení v zádech. Opravdu se to všechno stalo? Vážně teď budu muset čekat půl roku na další díl? Kdybych mohl, přidal bych ještě šestou hvězdičku za neopakovatelné zážitky, které mi Dexter poskytl...

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Skvělý sitcom, který si zamilujete. Na začátku byl perfektní nápad s Karmou, na konci stojí dokonalý seriál s velice vtipnými scénami a krásnou Catalinou. Doufám že se příběh bude vyvíjet stejně dobře jako začal, protože laťku si nastavil opravdu vysoko.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Tohle je seriál, který dokáže pobavit opravdu každého. Zamilujete si postavu furiantského Sheldona a všechny ostatní. Musím se přiznat, že díly kolem poloviny první série mě zrovna moc nebavily, ale naštěstí to byla jen otázka několika kusů, které nedokážou zvrátit mé rozhodnutí. Big Bang Theory můžu doporučit všem.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Když za mnou před měsícem přišla přítelkyně s návrhem zkouknout tento seriál, souhlasil jsem a bylo to vskutku skvělé rozhodnutí. Po celých 30 dní jsme koukali na několik epizod denně včetně filmů a webisod, které vycházely mezi nimi. Nevzpomínám si na jediný díl, u něhož bych se nudil. Největší plus ode mě BSG dostává za dokonale propracovaný scénář plný zvratů a překvapivých zápletek. Další za výborné zpracování psychologie tolika postav a za to, jak skvěle si s postavami poradli herci. Hudba byla tak chytlavá, že jsem si hned musel sehnat soundtrack. Jednoduše řečeno: tenhle kousek by neměl chybět ve sbírce žádného fanouška scifi! End of Line.

Californication

Californication (2007)

V současnosti rozhodně jeden z nejlepších seriálů. Duchovny si svoji roli očividně užívá a perfektně mu sedne, celý seriál je vlastně jedna velká smršť geniálních sarkastických poznámek, cynických vtipů a momentů plných rozporuplných emocí. Jsem opravdu zvědavý, co přinese 3. série...