Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (460)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Dal jsem seirálu druhou šanci a prospělo to. IT Crowd zraje společně s číslem řady a proto je škoda, že ta čtvrtá byla poslední. Třetí řada mi přišla asi nejlepší, a protipól druhá jako nejhorší. Čtvrtá řada měla trochu.. odlišnější typ humoru a styl sitcomu, leč vůbec to nebylo na škodu. Nicméně je to slušná porce zábavy na nějakých 8 hodin čistýho času. // No, tenhle serial se mi vubec nelibil. Big Bang Theory je podle me o dost lepsi. Shlidl sem prvni dve rady a stezi sem se zasmal. Musim nakonec prehodnotit sve hodnoceni, protoze sem videl pulku 3 rady a u kazdyho dilu sem se dost nasmal! :) Zkusim to nekdy shlidnout znova cely. //

plakát

Aladin (1992) 

Velmi příjemné překvapení, u kterého jsem se docela pobavil. Chytlavá hudba, asterixovské grimasy a samozřejmě nostalgie, neboť jsem jako malý hrával hru podle tohohle animáku. Po druhém shlédnutí bych nejradši přidal hodnocení, ale už to víc nejde. Tohle je určitě jeden z nejlepších animáků, co jsem viděl. Je to hodně nadčasový snímek, tady si Disney vůbec nebral servítky se stereotypy a vtipy. Je to plné takového toho správného humoru, který byl docílen nejenom dialogy, ale i mistrovskými detaily s animací. Jeden příklad za všechny - povedlo se jim věrně napodobit lidské emoce. U koberce. Samožejmě tomu kraluje hlas Robieho Williamse jako Džina, kde mistrně vyšvihl píseň Friend Like Me. Snad je mu země lehká.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tak šíleně ulítlé, až je to hezký a vtipný. Tim Burton a Johnny Depp je krásná kombinace, osvědčilo se to podruhé.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Audiovizuální porno. Vážně, takhle úžasný abstraktní efekty a dodatečné animace jsem snad ve filmu nikdy neviděl. Dějově to maličko skřípe, ale nic vážnýho. Vynahrazuje to Čas a jeho naprosto trefný metafory a parafráze. Herecky mě jenom trochu mrzí, že Depp nedostal tolik prostoru a že je Alenka trošičku otravná. Možná to dělal ten britský nebo australský přízvuk, nevím. Celkově jde ale určitě o velmi povedené pokračování.

plakát

Aliance (2016) 

Aliance má skvělou dramatickou atmosféru první polovinu filmu, úplně jsem seděl zaraženej v křesle napětím. Bohužel, pak přichází rozuzlení a celé se to nějak sesype jako domeček z karet. Proč? Protože to kopíruje sebe sama. Celá ta zápletka je jak vystřižená z Rezistence a navlečená na trošku širší měřítko. Co si budeme povídat, ono to dost kopíruje i Labyrint a Hunger Games. Tris se ovšem s Katniss nemůže absolutně srovnávat, to charisma hlavních protagonistek je diametrálně odlišný.

plakát

Americký sniper (2014) 

Lehce nadprůměrný životopisný film. Co ztratil na dost všední a předvídatelné lince, to získal na hutné atmosféře. A ta skuteně táhne celý film, že si ani nestihnete uvědomit ty jemné trhliny ve scénáři. Drama v celé své kráse, které se mimo jiné dotýká i problematice posttraumatického syndromu, kterou veteráni trpí.

plakát

Ano, šéfová! (2018) (pořad) odpad!

Tak tohle je teda pořádný průser. Nejenom, že je to zoufale nudný, ale ústřední dvojce vůbec nefunguje. Z jejich dialogů je cítit strojenost, způsob komunikace restauratérů jasně naznačuje minimum respektu – a vlastně se není čemu divit, když ani jeden z nich na návštěvě nevaří. Dvojice vůbec neřeší čistotu restaurace, čerstvost surovin a ostatní aspekty a je vidět, že jedou podle scénáře. Ta nepřirozenost by se dala možná zkousnout, kdyby to bylo alespoň trochu zábavný. V polovině druhého dílu jsem to zabalil a radši si pustil něco z produkce Gordona Ramsayho.

plakát

Ant-Man (2015) 

Marvel zvolil trošku jinačí přístup a nutno dodat, že funguje. Komediální rovina je skvělá, příběh.. no, nic novýho pod sluncem, skvělej Paul Rudd. Jenom se v tom marveláckým universu začínám trochu ztrácet...

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Já nevím, mě prostě tenhle mustr marvelovek strašně baví. Má to sympatický postavy, má to náboj, má to hlavně super vtipný nápady, má to boží efekty... Jako jo, je to pořád to samý, ale sakra co víc bych jako měl chtít, než je tohle? Za mě perfektní mainstreamový komiksový sci-fi.

plakát

Arcane (2021) (seriál) 

Mám zkouknuto opravu velké kvantum animovaných filmů a seriálů, ale musím podotknout, že jsem ještě nikdy nebyl tak fascinován propracovaností, efekty, detaily a celkovou stylizací animace, jako tady. Nebyl díl, který bych si nepoposunul o pár vteřin zpět, jenom abych si znovu pustil nějakou scénu a nevěřícně kroutil hlavou nad tou perfektní animací. To bychom měli vizuální stránku, teď k té audio. Úvodní znělka Enemy od Imagine Dragons je bez debaty hit. Tohle není první spolupráce Imagine Dragons a Riot Games a troufám si tvrdit, že ani né poslední. Riot má hudbu v malíku, což dokazuje už populární virtuální skupinou K/DA. Mimo úvodní píseň je v seriálu i pár zajímavých kousků, které skvěle pasujou do dané scény. Do audio stránky patří samozřejmě i dabéři. Zde opět není co vytknout. Speciální zmíňka pro Shohreh Aghdashloo, která svým zvučným hlubokým hlasem opravdu vyniká mezi ostatními. Co se týče samotného děje, jsem neskutečně rád, že se ve finále jedná o velmi surovou a ve finále dospělou záležitost. Silně mi to připomíná éru teen a young adult filmů jako Hunger Games, Maze Runner, Ender's Game a Divergent, i tento seriál je totiž dystopický. K tomu je dějové zasazení ve dvou poslední dobou velmi populárních žánrech, a to steampunk reprezentovaný městem Piltover a cyberpunk reprezentovaný městem Zaun. Děj má skvělé tempo, všechny jednotlivé postavy mají hloubku a hmatatelné vztahy, tady prostě celkově není co vytknout. Nebojím se to posadit vedle Westworldu na krále nejlepší první řady poslední dekády. Tohle je absolutní masterpiece a trefa to černého.