Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Mysteriózní
  • Akční

Recenze (7)

plakát

Jan Žižka (2022) odpad!

žižka, jasně, to je nápad! to byla drsná doba, krev? ano, hodně krve, hlavy musí lítat! drony, jasně, ale když už je zaplatíme tak to tam chci pořádně vidět-stromy shora, ja?  a lev, máme někoho na animaci zvěře? ale někoho levnějšího, jo? snaha udělat velkofilm je tu příliš okatá a naprosto se minula účinkem. už tak plytký příběh je zastřen směsí bláta a krve-akce jsou mu zcela nadřazeny. k tomu otravné předlouhé scény, nevhodně nasazené a špatně propojené dějové linie, opakující se prostřihy odvádějící pozornost, nudné dialogy vkládané do hereckých ikon (až mi za ně bylo trapně), jejichž hlavní rolí je být pouze jednou z mnoha ingrediencí nepodařeného dortu pejska a kočičky. no... škoda promarněného námětu na dobrý příběh, jež mohl být sdělen.  místo něj máme drahý kýč jak bič. takový barbar conan po 40 letech.

plakát

Známí neznámí (2021) 

kdysi jsem viděl italskou verzi a ač jsem byl skeptický troufám si říct, že tohle mne bavilo ještě o chloupek víc. nevím, jestli je to jen známějšími českými reáliemi, ale přes drobná klišé (bez, kterých se neobejde takřka žádný český novodobý film) zábavné a hezky barevné. taková pohodovka pro pár na gauči, kterou vůbec nic nezkazíte

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

po úžasném "perníkovém tátovi" pro mne ještě jeden stupeň nahoru: dokonale vycizelované vyprávění detailu a kamery (místy vizuálně silně umělecké), funkční dávkování lidskosti a ujetosti v tom nejlepším slova smyslu, autenticita, uvěřitelnost charakteru hlavní postavy, perfektní herecký výkon boba odenkirka zarývající se až do morku kostí, úžasné dialogy se rheou seehorn a dokonalá kombinace napětí a vtipu. to všechno jsou fakta, která mne nutí jej považovat ze nejlepší seriál všech dob s přídavkem "kultovní". nominace golden globes 2023 na nejlepší televizní seriál (drama) a boba odenkirka na nejlepšího herec v seriálu jsou naprosto oprávněné

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

vtipné a  zábavné svědectví doby a současně výstižný lexikon českých devadesátých let v kostce. dnes oprávněně v kategorii "kult" a pro mne současně jediný film, kde není ani o jedno sprosté slovo navíc.  a že jich tam je... :)

plakát

O rodičích a dětech (2007) 

pestrá mozaika příběhů lidskosti v úžasném retrospektivní vyprávění na jedné procházce otce a syna se skvělými dialogy herců josefa somra a davida novotného. drama i komedie života o vztazích nejenom mezi dětmi a rodiči, ale především mezi partnery.  místy syrové, místy poetické, jako život sám.

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

úžasné spojení psychologického a kriminálního thrilleru a uvěřitelné herecké výkony celé právnicko-mafiánské rodiny nás nutí stát se brzy jejími fanoušky.  načasování příběhu se pro diváka s dalšími díly silně návykovým. občas způsob vyprávění sice lehce drhne, ale jako celek to funguje naprosto skvěle.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

líbilo se mi to.  v zápletkách to občas třelo, ale celkový dojem je fajn. okázalejší, přesto nepatrně slabší, než jednička (přijde mi, že tomuto druhu humoru s drsňákem craigem více slušel kontrast komornějšího prostředí jdílu prvního). pokud se ale potvrdí můj dojem, že se craig z fyzicky náročného bonda tímto etabluje do novodobého sherloka holmese, může si tak dlouho užívat zábavný a pohodlný důchod.  a z tohoto pohledu, pokud frekvence dílů bude podobná bondovkám (akční výbuch na ostrově rovněž z bondovky jako střižený), je to geniální tah/zátah na širší spektrum publika.  danielu craigovi to moc přeju a jsem už zvědavý, jakým směrem se vydá benoit blanc 003. btw. dvakrát člověk získá dojem "není mi ten obličej nějak povědomý-zařazení minirole ethana hawka a hugh granta je fakt vtipné. no a janelle monáe je tu teda fakt kočka!