Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (50)

plakát

No Game, No Life (2014) (seriál) 

Naprostá pecka, tohle mi chybělo. K návratu ke sledování anime jsem si nemohl vybrat lepší anime. Povznesení základních principů her do absurdních a ztřeštěně promyšlených výšin. Ústřední dvojice baví svojí nekompromisní inteligencí při překonávání her a zároveň svými sociálními fóbiemi. Hlavní podmínkou světa ve kterém se dvojice ocitne je se především bavit a to seriál splňuje pro mne dokonale.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Na hraně zítřka řadím mezi filmy od kterých sice už očekáváte kvalitu díky trailerům a šeptandě, ale zážitek při projekci vysoko nastavenou laťku ještě překoná. I když využije scénáristické či dramaturgické zaběhlé postupy (použité minimálně již jednou v jiném filmu), ale zapracuje je správně a obohatí film v rámci žánru, takže z toho vyjde zábavná akční jízda. PS: Díky Warner Bros. a hlavně Moviezone za možnost vidět tento film v kině s předstihem.

plakát

Flákači (1995) 

Kevin Smith je s největší pravděpodobností nejlepší tvůrce romantických komedií všech dob a dokazuje to hned ve svém druhém celovečerním snímku. Nenajdete tu žádné trapné scénky ani vyumělkovaný závěr. Smith rozehrává pohodou inteligentní zábavu plnou pop-kulturních hlášek, asertivních dialogů a scének s vynikajícím Jayem a Silent Bobem.

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Cage & Fish je společnost vynikajících právníků. Na první pohled se zdá, že je to normální pracoviště, ale jen do té doby než se hlouběji seznámíte se zaměstnanci této firma. Jako první narazíte na všetečnou sekretářku Elaine Vasal, buď se vám bude pokoušet prodat svoje šílené vynálezy nebo s vámi začne flirtovat. Dále tu pracují právníci Billy Thomas, který je v duši staromódní šovinista, Georgia Thomas - manželka Billyho, má komplex zlé čarodějnice ze sněhurky, ledová královna Nell Porter, John Cage prostě "piškot",Richard Fish alias "Popojedem" a také hlavní představitelka Ally McBeal. Ally je svobodná, trhlá právnička s obrovskou fantazii a strachem, že nakonec zůstane sama Scénár k tomuto seriálu je troufám si to říct dokonalý, soudní přelíčení jsou brilantní, ukazují jak přednosti amerického právního systému, tak hlavně jeho nevýhody, že ať je případ sebevíc podivnější a absurdnější stejně ho máte šanci vyhrát.

plakát

Traffic - Nadvláda gangů (2000) 

Kolikrát už to tu bylo? Film poskládaný z příběhů několika lidí, které jsou dějově spojeny. Už mockrát a nepamatuji se, že by byl některý z nich vyloženě špatný nebo průměrný.Většinou jsou to skvělé filmy a to platí i o tomto. Brilantně napsaný scénář podtrhují skvělé herecké výkony hlavních protagonistů. Film se odehrává v oblasti války proti drogám. Přepírají se tu hodně ožehavé otázky z trochu jiné perspektivy. Všechny postavy se snaží docílit svého za jakoukoliv cenu.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Futurama je úžasný sci-fi sitcom, druhý nejlepší hned po Red Dwarf. Najde se tu přehršel různorodých hlášek. Postavy jsem si zamiloval hodně rychle a ještě víc než rodinu simpsonových. Všechny mají svoji specifickou formu chování od optimistického Frye až po pesimistického, zlomyslného Bendera. Pokud máte možnost ,tak si ho určitě sežeňte, stojí to za to.

plakát

Gilmorova děvčata (2000) (seriál) 

Každá postava v tomto seriálu je jedinečná a úžasná. Dvojnásob to platí o gilmorovic holkách. Lorelai je energická, svobodomyslná, americká moderní matka, která je pro svoji dceru spojením nejlepší kamarádky a milující matky. Pak je tu Rory roztomilá, svěží, tvrdě pracující studentka procházející životem s odhodláním a sebedůvěrou. Spektakulárním zážitkem jsou sofistikované rozhovory plné úžasných novotvarů.

plakát

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (2005) (divadelní záznam) 

A zase tu máme projev české povahy, umíme si udělat ze sebevážnější situace srandu. A v tomto případě je to sranda velká. Páni Čtvrtníček s Lábusem přehrávají nejlepší úseky z odposlechů fotbalových funkcionářů s bravurou sobě vlastní.

plakát

Píseň lásky samotářky (2004) 

Nádherný příběh o životě v romantickém městě New Orleans. Scarlett Johansson je opět "krásná jako svítání", Travolta zas neuvěřitelně působivý. Přeji si jen, aby podobných filmů nevznikalo více, protože krása těchto filmů je o to intenzivnější, oč jich je míň.

plakát

Coach Carter (2005) 

Basketbal je vzrušující hra.Samuel L. Jackson je skvělý herec.Život je zajímavý film.Toto je úžasný film, nejen o basketbalu.