Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Škoda toho orámování, protože samostatná část "pondělí-pátek" je na deset kaprů, teda vlastně hvězdiček. :)Každopádně parádní rychle zkultovnělá záležitost, která ukazuje, že Čtvrtníček ještě není na odpis, stejně tak Lábus. Hlavně Čtvrtníčkovo "Ty vole, vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe" můžu slyšet denně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždyť mě znáš, Milane. Vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe." Jako ortodoxní sportovní fanoušek jsem dlouhou dobu žil v iluzi, že ten fotbal se udělá sám a výkony hráčů mají nějaký vliv na konečný výsledek. Děkuji Ivanovi Horníkovi za to, že mi svými jablky a kapry, zakutálenými podle notiček mezi příslušnými mrdkami, vysvětlil nesmyslnost mého odborného počínání v sázkových kancelářích a ušetřil mi tím nemalý finanční obnos. Také mu děkuji za skvělou předlohu pro scénář, z něhož vzniklo velice slušné divadelní povídání doprovázené fantastickými verzemi sportovních znělek. Takže Sportu Zdar! a penaltám v devadesátých minutách zvlášť. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, Čtvrtníček opravdu není člověk, jehož humor bych vyhledával, ale když se na tohle dívám, tak se prostě musím smát. Je to dobré nejen proto, že zde jsou celkem povedené vtipy, které nádherně kritizují fotbalovou scénu, kdy některá jména v ní pořád jsou, ale je to dobré i proto, jaká forma je zvolena. Tohle experimentální divadlo prostě funguje a Čtvrtníček si v Lábusovi vybral skvělého parťáka. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Petr Čtvrtníček je v porovnání s Jiřím Lábusem mnohem zábavnější. Lábus co si v deskách nepřečte to neví. Také bych se obešel i bez hudební vložky. Jenomže to by potom celé představení mělo tak 20 minut a těžko by z toho byl pořádnej vejvar. Je to teda sranda k popukání, jenom pokud nemyslíte na to, že to není vymyšlené, ale je to krutá realita. Některé repliky z tohoto představení už úspěšně kolují republikou a myslím, že jen tak nezmizí....Že ano? Dyť já přeci ten fotbal nedělám pro sebe... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama