Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Pohrdání (1963) 

Oslnivá BB. Zajímavá architektura. Povedená hudba. To je jediné pozitivní, co o tom filmu můžu říct. Jinak nuda, nuda, nuda. Dlouhé předlouhé záběry, nesmyslný střih, podivné dialogy.

plakát

Klid a pohoda (2003) (TV film) 

Zcela zapomenutelný film bez špetky invence nebo originality.

plakát

Ken Park (2002) 

Nesouhlasím s tím, že se jedná o porno - ať už soft nebo hard. Režisér by si totiž při tomto záměru nemohl vybrat tak pro američany netypicky "nehezké" herce. Souhlasím ale s tím, že film šokuje. Šokuje svou bezobsažností, absencí dynamiky, zápletky nebo vývoje. Nakonec dávám jednu hvězdičku, protože některé motivy byly zajímavé.

plakát

Sabrina (1995) 

Remake stejnomenného filmu z roku 1954 s Audrey Hepburn a Humphey Bogartem. A kdo ten původní snímek viděl, musí mi dát za pravdu, že zatím je nedostižný. Hlavně Julia Ormond ani zdaleka nesnese srovnání s Audrey.

plakát

Účastníci zájezdu (2006) 

Po dlouhé době česká komedie, která se jako komedie nejen tváří, ale také jí je. Humor spíše jemný, místy černý, pár skvělých hlášek. Ne vždy mi sedělo obsazení, ale hlavní postavy ušly. Hlavně Kocurová, na kterou nedám od dob učinkování s Izerem dopustit. Filmu vyčítám jen chybějící pointu nebo aspoň nějakou gradaci. Vyloženě odpočinkový film, u kterého se nebudete trhat smíchy, ale pobavíte se.

plakát

Kráva (1993) 

To, že méně někdy znamená více, platí pro tento film dvojnásob. O co je jednodušší dějová linka, o co je méně slov, o to více se člověk zaměří na "duši" filmu. Alenu Mihulovou jsem vždy spíše považoval za hrající neherečku, tady mě ale přesvědčila o opaku. Fakt skvělý kousek.

plakát

Eragon (2006) 

Autorem prvního dílu zamýšlené trilogie byl (tehdy) patnáctiletý klučina, který byl nezakrytě ovlivněn Pánem prstenů. Spisovatelův věk i děj knihy je tím poznamenám a bestsellerem se příběh stal souhrou několika náhod a promyšleným marketingem. Druhý díl knihy už vyšel a oproti jedničce je mnohem originálnější, promyšlenější a lépe napsaný. Film samotný se drží celkem věrně knihy (až na nějaké dějové zkratky), bohužel se ale čtivost nepřenesla na plátno a tempo místy upadá, až nudí, sem tam se objeví logická díra jako prase. Výběr herců nebyl nejšťastnější, respektive v hlavní roli bych si představoval někoho méně vymydleného a uhlazeného. Naopak mi seděl Irons a moc se mi líbila Sienna Guillory. Posledních pár let je bohužel už pravidlem, že dobrý i špatný film sraží dabing. Poslední poznámky mám k hudbě, která byla hodně dobrá, spolu se zvukem, a k trikům, které byly místy skvělé, místy laciné. Celkově i přes výhrady jen mírné zklamámí, celý snímek na mě působí nedodělaně, ale vzhledem k očekávané dvojce slibně. O prsa čtyři hvězdičky.

plakát

Battle Royale (2000) 

Nemám rád filmy, kde není (brutální) násilí prostředkem sdělení něčeho, ale oním sdělením samým. Možná tam byly ukryty nějaké hlubší myšlenky týkající se chováním člověka v krajní situaci, možná dokonce něco víc, ale vše mi zůstalo dovedně skryto nebo naopak podáváno ve formě flashbacků neuvěřitelně polopaticky, až infantilně. V Japonsku vznikla spousta filmů především hororového žánru, ze kterých Hollywood vykrádal, v tomto případě (alespoň se mi to tak jeví) se japonští filmaři svezli na vlně amerických teenage vyvražďovaček, a to způsobem, který se mi prostě nelíbí. Chybí tomu odstup a nadhled jako například u "Vřískotu", chybí mi tam logičtější zakotvení do reality, chybí mi tam někdo, komu bych fandil. Ocenit musím exteriéry, kameru a neuvěřitelně odpudivou (v kladném slova smyslu) kombinaci hudby a krve.

plakát

Mnichov (2005) 

Jedno obrovské mínus za pokroucení skutečnosti. Pokud si někdo vybere tak důležitý okamžik nejen v Izraelsko - Palestinských vztazích, jako byly události v Mnichově, zvláště někdo s vlivem jako je Spielberg, měl by se aspoň v kostce držet skutečných událostí. Kromě samotného únosu je všechno jen fikce. A nikdo už nikdy nepřesvědčí "normální" svět, že to bylo jinak. Na druhou stranu velké plus za to, že se Spielberg nestaví za každou cenu na stranu židů, za to, že sice trochu pateticky, ale přece jen klade otázky o vině, pomstě, bludném kruhu násilí. Z filmařského hlediska filmu není co vytknout; jinou než prakticky dokonalou práci jsem ani při zkušenostech, které režisér má, nečekal. Vadilo mi ale trochu monotónní tempo bez výrazného momentu, chybějící gradace v závěru a občasná nepřehlednost - přestože se považuji za sečtělého, s mnoha reáliemi jsem měl problém.