Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Thriller
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Mistrovský kousek. Úžasná dějová linka, skvělé provedení, skvělé herecké výkony a hlavně SKVĚLÝ nápad na film. Během sledování se mi honilo hlavou několik myšlenek, na které avšak až doteď odpověď neznám, a asi ani nebudu. Nikdy jsem, tak moc u žádného filmu nepřemýšlel. Edward Norton vydal do této, nijak lehké role úplně vše, jeho nejlepší výkon! Samozřejmě jsem si trochu i poplakal, ale o to víc chci film znovu shlédnout. Kousek, který stojí za to. Najděte si 2 hodiny volného času a koukněte, nebudete toho litovat.

Duna: Část druhá

Duna: Část druhá (2024)

Upřímně.. Tohle jsem opravdu nečekal, byl jsem dost skeptický, že to je dost přeceňované a celé je to jen "overhyped", ale opak je pravdou! Celý film mohu shrnout pouze jednou větou, "Tohle je k*rva dobrý". Omlouvám se za použití vulgarismu, ale jinak to popsat nejde! Duna má vše, zkrátka ÚPLNĚ vše. Tohle je přesně to, co mi chybělo v kinematografickém světě, akce, napínavost, sem, tam normální humor a hlavně vizuální stránka, která není totálně odfláknutá, jak u jiných dnešních filmů. Grafici si efekty krásně pohráli, opět vše dokonalé, nikde ani jedna chyba. Nejen tvůrcům, ale i všem hercům smekám klobouček dolů. Doufejme, že se série Duna s nadcházejícími filmy v kvalitě nějak nepohorší, a že to bude stejně dobrá podívaná jako druhá část!

Blade Runner 2049

Blade Runner 2049 (2017)

Klenot. Klenot kinematografie. Beznaděj, frustraci, smutek, radost, naději, ba i zklamání. Tohle vše je Blade Runner 2049. Snímek mými slovy poukazuje na to, že každý může mít naději, někdy se to holt zkrátka nepodaří. Ale právě to vás nesmí odradit od toho, abyste konali dobro. Z vizuálního hlediska nic nemá chybu, vždy mě nadchne cokoli, co má Neonový nápis, což nemusíte mít strach, že se ve filmu neobjeví. Prostředí je uděláno až smrtelně dobře. Potěšilo mě, že to hlavně není nějaká přehnaná budoucnost, naopak mě dost vyděsilo, že přesně tohle se může stát, kdykoli i nám. Dovolil bych si říct, že tohle je další mistrovský kousek od Denise Vileneuva. Jestli si myslíte, že váš život nemá smysl... Podívejte se na tenhle film. Otevře vám oči a dost možná změní celý váš pohled na svět. Od srdíčka doporučuji zhlédnout, dlouho jsem nic takového neviděl.

12 opic

12 opic (1995)

Na snímek 12 opic jsem narazil teprve pár dní zpět a hned jsem si ho pustil s nulovým očekáváním. Když se řekne Sci-Fi, tak si po zhlédnutí jako první film vybavím 12 opic. Samotný začátek už je sám o sobě dost zajímavý, ještě více zajímavé je to, jak lidé, režie "viděla" náš svět v roce 2025, jenž je hned za dveřmi. Co si řekneme, lepší filmové duo v tomto podání jsem ještě neviděl. Bláznivý a ujetý Brad Pitt, syn významného virologa a Bruce Willis jako člověk, který má odvrátit zkázu budoucnosti minulostí. Postupem filmu napětí a možná i trochu soucit začal ve mne nebezpečně stoupat, v dobrém slova smyslu. V první části James Cole (Bruce Willis), který tvrdí, že v roce 2025 zemře 5 mld. lidí je považován v okolí, ve kterém se vyskytuje za blázna a dost možná i psychopata. Avšak nastane obrat a úplná výměna rolí. Přesně tohle přehoupnutí ve mne evakuovalo něco, co jsem ve filmu ještě nikdy neviděl... Samotný konec s načatou skládačkou během celého snímku bylo samotné vyvrcholení a ukončení geniálního díla. Troufám si říct, že toto byl nejlepší konec, co jsem, kdy viděl. Jestli jste ještě neviděli, nebo jste skeptičtí vůči tomu, zda zkouknout. Tak ANO! Neváhejte a zhlédněte, nebudete litovat! Doporučuji všemi deseti.