Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (31)

plakát

Silent Hill (2006) 

Perfektní zpracování počítačové hry, kamera jakoby přesně snimala postavu za kterou hrajete, výborná atmosféra a dobře ztvárněn monstra, vytknout se dá snad jen příliš ukvapený a dialogy prošpikovaný závěr, ve kterém se může člověk snadno ztratit.

plakát

Creep 2 (2017) 

Opět platí, druhý díl, větší rozpočet, více herců a větší slátanina, škoda, že dvojka neudržela minimálně stejnou kvalitu, jako jednička.

plakát

Creep (2014) 

Zábavný found footage snímek u kterého bystré oko po pár minutách odhalí, že to až tak vážný FF kousek nebude. Ano jde to, v celém filmu jsem nepočítal dva herce, kteří dokáží pokrýt celou stopáž. Pokud Vám zrovna nejde o vstávání vlasů na hlavě, klidně to zkuste.

plakát

History of Evil (2024) odpad!

Prvních 10 minut, jsem myslel, že jsem se spletl a pustil si nějaký Béčkový sci-fi, pak se to začalo celkem dobře rozjíždět a noční scény byly celkem fajn.pak jako když utne se vše zastavilo a film se přesunul k hranici totální nudy. Škoda času.

plakát

Domácí vězení (2014) 

Nedávno mi kolega, který si ujíždí na filmech z 80 a 90 let říkal, že mu momentálně nejvíc sedí mix hororu a komedie.Jako příklad uvedl Krotitelé duchů, to mi zrovna jako horror nepřipadá, ale komedie je to slušná. A proč o tom píší, protože tenhle film je přesně to pravé, trochu více hororu ale branná s velkým nadhledem. Už kvůli příběhu, kterou by mohl leckterý duchařský film závidět a také díky atmosféře a spádu opravdu vřele doporučuji.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Mně tento žánr moc nesedí a Vřískot teprve ne. Šestka to nijak nevylepšila. Měl jsem pocit, že koukám na nějakou krvavější kriminálku, propletenou, aby se v tom čert vůbec vyznal. Tvůrci se snaží z malé vymáčknout co nejvíce.. Jenže, kde nic není smrt nebere.Snad už je to definitivně za námi.

plakát

Tichý experiment (2014) 

Film kombinující prvky FF s velkým rozpočtem, psycholožka thriller s nádechem tajemna. Vše uplacené dohromady v jednu nesmyslnou a nezáživnou kouly nic neříkajícího balastu. Pro někoho, kdo se chce bát absolutně zbytečné, pro toho, kdo chce nad dějem přemýšlet zbytečně dlouhé. Zkrátka další z nic neříkajících snímku, který jsou dnes bohužel mraky. Zajímavost: ve filmu se několikrát na stěně objeví malba králíka, který se až moc podobá hračce z filmu Caveat.

plakát

Tunel smrti (2005) 

Pro pána krále, co to bylo za blbost,vůbec to nedávalo smysl, absolutně zmršené postavy se celý film.nahánějí po chodbách nějakého rádoby sanatoria, utíkají před něčím, o čem nemáte ani potuchy, co by to mohlo být a konec, darmo mluvit.Jeden bod, za občas dobrou kameru, jinak nuda, nuda, šeď, šeď.

plakát

Vozka smrti (1921) 

Nepovažuji se o sobě tvrdit, že jsem nějaký filmový kritik, k tomuto snímku jsem se dostal úplnou náhodou a jsem za to rád, Jako fanoušek hororu, jsem věděl s čím asi budu mít do činění, jenže konečný verdikt úplně překonal má očekávání.Vůbec se mi nechtělo věřit, že takto spracovaný film bude sto let po svém natočení s přehledem konkurovat moderní produkci, která poslední dobou nestojí za.nic. Doporučuji se podívat, ovšem nedoporučuji si k němu přisednout s depresivní náladou.

plakát

Temnota přichází (2016) 

Nevím proč mi tento snímek připomínal Znamení v  trochu strašidelnějším duchu a s nádechem mystiky. S tím strašením to ovšem nebylo nějak překotné a horor se snad ani nejednalo. Celá výprava a herecké výkony, také nebyly nijak světoborné, spíš takový lepší průměr, ale na druhou stranu příběh byl dobře odvyprávěn a dával smyl. Takže z toho nebude nijak odvaření, ale také Vás to neurazí a neunudí k smrti.