Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak já se bavil přímo královsky. Tyhle hororové komedie mi sedí, nemají totiž infantilní humor, ale krásně neotřelý a nevtíravý. Do toho si přidejte, že soused v jednu ráno štukuje vedle v bytě, takže vás vyděsí divný zvuky a parádní scénář, který se přelévá ze strany na stranu a vy vůbec netušíte, co za tím vším v tom baráku vlastně stojí. Za mě paráda. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievčina na začínajúcej zločineckej dráhe vyfasuje za trest domáce väzenie, avšak v jej detskom rodinnom dome, ktorý je považovaný za, ehm, strašidelný. A netrvá dlho kým sa tu podivné veci naozaj začnú diať, takže túto záhadu treba za asistencie prítomných svojských postavičiek objasniť. Hravá a celkom sympaticky pojatá hororová komédia s príjemnou hlavnou hrdinkou. Na môj vkus to bolo trochu zdĺhavé a miestami nudné, takže vyššie hodnotiť nebudem, ale uznávam, že to vcelku fungovalo; ako po stránke čiernej komédie, tak aj po stránke bytového hororu a dokonca ani tá primárna záhada nebola márna. Takže fajn, pohodové 3*. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Light čierna komédia,ktorá nám ukazuje,že život sa dá zachrániť ked treba aj kuchynskými pomôckami.Začiatok mi prišiel hrozne otravný,obsadenie vrcholne nesympatické až som to chcela vzdať,lenže to by nesmel prísť v 2. polovici taký ZLOM,ktorý razom snímke dáva celkom inú tvár.A takáto ,,tvár" ma bavila daleko viac ako ked by to malo skončiť nudnou klišé duchárskou záležitosťou.To samozrejme tvorcovia nemali ani v úmysle,skôr mali v pláne nás zviesť z cesty a skúšali to na nás cez skrytú ducharinu.Prefíkaný rozbeh a ešte lepší dojazd.Ak chcete vedieť aký je to pocit otočiť snímku o 180 °C pozrite si ju. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Housebound až překvapivě efektivně hýří černým humorem s novozélandským přízvukem a k tomu ještě stíhá budovat napětí a strach. Sice zobrazuje v jiném stylu akorát to, co už jsme párkrát viděli v čistě hororovém směru, ale i tak nabízí tato komedie spoustu nevídaných prvků. Konec nám nabídne i trochu toho gore. Škoda jen zbytečných zamotávek v příběhu, které mi pak trošku po projekci ztěžovaly vybavení si jednotlivých scén. I přes tyto malé vady na kráse, považuji Housebound za velmi povedený kousek, konečně i z jiného světového koutu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Bola tu cítiť silná irónia a to hlavne z hlavnej hrdinky.Naozaj viac krát to bolo veľmi zábavné a úsmevné.Ale stalo sa,že bol zábavný aj v momentoch,keď to malo byť brané vážne.Film disponoval aj sviežimi a prepracovanými nápadmi.Je to bráne z takou príjemnou nadsádzkou a v tom je docela schopný.Nájdu sa tu aj slušné lakačky a kamera mala tiež úroveň. Herecké prejavy sú veľmi dobre.Len príbeh mi robil starosti,bol taký všedný.Ma to napínavé chvíľky aj keď sprvoti to vyzeralo,že jeho sila bude hlavne v zábavnosti a ono nie,ono to bolo aj silno atmosferické a k tomu mu riadne sekundovala dobrá hudba.Ale ku koncu scenár strácal na dôvtipe a tak to zakončil predvídateľnosťou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama