Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (23)

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Musím říci, že jsem na filmovém plátně asi neviděla větší záporačku. Kam se hrabe Umbridgeová z Harryho Pottera nebo Miranda z Ďábel nosí Pradu. Rosamund jí zahrála opravdu úžasně, klobouk dolů. MALÝ SPOILER: Proto jsem si posledních 5 minut filmu nesmírně užila. Díky bohu za ně, doufala jsem celou dobu filmu. Jinak jak tu někdo psal o nevěrohodnosti neschopné mafie - ano, to bohužel dost přehnali.

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Polákům se podařila skvělá satirická komedie, která se dost přibližuje Černé zmiji. Všechno dobré už tu v recenzích zaznělo , takže mohu jen zatleskat.

plakát

Dívčí škola Al Rawabi (2021) (seriál) 

Velmi kvalitní a reálně zpracovaný scénář. Naší západní ( nebo chcete-li východooevropské) kultuře může připadat jako přitažený za vlasy, ale v těchto kulturách opravdu takvaně " pošpinit " rodinu je na vyšším levelu než brutální napadení, které končí v nemocnici. SPOILER !!Z tohoto hlediska se dá říci, že to, jak se pomstila hlavní hrdinka bylo opravdu pro její sokyni na stejném levelu, nebo-vzhledem k její rodině-ještě daleko horší. Bylo to temné a reálné stejně jako opravdový život a ne továrna na sny, jako Hollywood, kde je rozděleno dobro a zlo a přes to nejede vlak. I když , v poslední době, tato iluze na čisté dobro a čisté zlo nás ve filmové tvorbě přestává " oblbovat", takže za mě palec nahoru za reálné vyobrazení společnosti, kterou zas tak dobře neznáme. Věřím, že podobná tvorba může pomoci pochopení mezi jednotlivými kulturami, když už se nám rozjela globalizace.

plakát

Earwig a čarodějnice (2020) 

Je fakt senzace, jak tu většina lidi řeší kvalitu animace, 3D, 2D atd...To co mě trápí je sakra nehorázně useknutý konec. Co to mělo znamenat? Už jsem zažila tisíce filmů, kde si divák mže konec domyslet, ale tohle snad nemělo hlavu ani patu. Jako by si tvůrci řekli, ježíš-už je to 90 minut, honem to nějak rychle utneme. Nejdřív mě napadlo, že někde najdu volné pokračování, ale kde nic, tu nic.

plakát

Párty Hárd (2019) 

Ano , je to neskutečná volovina, ano je to neskutečně vulgární, a ano-pobavilo mě to. Stejně jako mě pobavilo Pohlovo amatérské video na youtube -Jehovova pomsta.

plakát

Tři Tygři ve filmu: JACKPOT (2022) 

Tak koukám na recenze a zdá se, že tenhle humor nepadl do noty každému. Mě se to líbilo, zasmála jsem se, dávám 3 hvězdy a pohoda. Nemá cenu rozebírat srandu, protože pak už by to nebyla sranda. Čuba a Kozub mě rozesmívají a baví a o tom přece praštěná komedie je. Hlavně v tom nehledat nějaký vyšší smysl, to bychom mohli komedie rovnou zabalit.

plakát

Gympl (2007) 

Perfektní hudba, skvělé výkony Mádl, Kraus, Bydžovská a Holubová, dobrý námět, prostě za mě jeden z filmů, na které se můžu dívat každý půlrok a přesto mě budou bavit. A to nejsem mladá osoba. Jediná věc, kterou bych mohla vytknout je výkon herečky Procházkové, který se mi nelíbil.

plakát

Dvě tváře lásky (1996) 

Klasická romanťárna, ale pěkně provedená. Vadí mi koncept, že dokud se žena nevylepší, tak se to nikam nepohne-ale tak to byly osmdesátky no.

plakát

Zona Zamfirova 2 (2017) 

V tomto případě platí, že pokračování úspěšného filmu už není ono. Z filmu se vytratila nostalgie starých časů, Některé věci tam byly jako pěst na oko- Zona má v první polovině filmu účes jakoby z 21. století, ve filmu se objeví černoch-nic proti-ale dost mi to připomíná netflixovské manýry, tetka Doka nosí sluneční brýle ( já tedy nevím, nejsem zrovna znalec historie, ale v té době?), no a co se týče konce-tak ten byl v podstatě useknutý. Všechny problémy (nechci spoilerovat) se vyřešili během posledních 10 minut-fakt nic moc.

plakát

Zona Zamfirova (2002) 

Užasný film, ale nevím, jestli by se líbil divákovi, který nezná Balkán a jeho staré tradice a historii. Skvělé kostýmy, perfektní nářečí , kterým se hovořilo v oblasti Srbska blízko Makedonských hranic, zvyky a tradice Balkánu, který se hodně prolíná s minulou tureckou nadvládou, která v té oblasti byla dosti patrná. Je to dost podobné, jako některé filmy z naší doby v době po nadvládě Rakousko-Uherska, kterou taky, kdo nezná-nechápe. A nebo, kdybych přirovnala novější dobu-Pelíšky-námi milované, ale kdo nezná a nechápe tu dobu-neporozumí. Srovnání s telenovelou rozhodně vylučuji, tradice a mentalita Balkánu, a zvlášť jižního Balkánu, byla taková-a kdo tomu nerozumí, stačí napsat , že se jedná o příběh zamilovaného řemeslníka a krásné dcery bohatého obchodníka. Chování postav té doby je naprosto autentické, emoce lidí v příběhu jsou prudké a bouřlivé a takové to prostě v té době bylo.