Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Americká krása

Americká krása (1999)

Díky Americké kráse jsem si zamiloval Kevina Spaceyho. Přestože jsem člověk v naprosto rozdílné situaci, než postava jím ztvárněná, základní témata jeho příběhu jsou mi strašně blízká. Takový ten moment, kdy si uvědomíte, že většina Vašeho života se zkládá z totálních zbytečností a když si to připustíte, dostanete možnost s tím něco udělat. Kromě toho mi z fenomenální hudby tohoto filmu běhá mráz po zádech jen když si na ni vzpomenu.

12 opic

12 opic (1995)

Geniální sci-fi Teryyho Gilliama mě dokáže rozbrečet při každé projekci. Jeden z mála filmů, který pracuje s tématikou cestování časem a je přitom naprosto bez logických děr či paradoxů. Vše do sebe zapadá jako skládanka. Volba herců je výborná, hudba strhující. Pro mě osobně jedno z nej sci-fi hollywoodské produkce vůbec.

Propast

Propast (1989)

Nekompromisně nejlepší Cameronův film. Můžete se na něj podívat dnes a skoro nepoznáte, že už je to nějaký ten rok, co vzniknul - pokaždé u toho sedím jak přikovaný, protože tenhle film je strašně napínavý (což sice zní banálně, ale poslední dobou je to zrovna to, co v moderní kinematografii často chybí).