Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Hodiny

Hodiny (2002)

"Nevěřím, že dva lidé mohou být šťastnější, než jsme byli my." Po přečtení knihy jsem byl velmi zvědavý, jak se Stephen Daldry popere s touto (po filmařské stránce) těžkou předlohou. Vše zvládl bravurně. Meryl Streep, od té se nedal očekávat jiný než výborný výkon; příjemně ale překvapila Julianne Moore, která v roli Laury excelovala. Herecké výkony, kamera a především střih jsou bez chyby a v roce 2002 tak vznikl film, kterých by mělo vznikat více. Tleskám, smekám a doufám v další filmy, které by se alespoň z poloviny rovnaly Hodinám.

Precious

Precious (2009)

Neskutečně (a když píšu neskutečně, tak myslím opravdu NESKUTEČNĚ) silný příběh, který dokáže člověka zarazit do sedačky. Sidibe i Mo'Niqeu předvedly tak fantastické herecké výkony, že je mi jedno, jak dopadnou 7. března Oscaři. Já dvě vítězky vidím zde. Zatlačuju slzu, upadám do hluboké deprese a řadím to mých top filmů; tohle předčilo i moje nedotknutelné Hodiny.

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Mám rád filmy podle skutečné události a přímo miluju výborně natočené filmy podle skutečné události. Toto dílo patří ke špičce - námětem - scénářem, kamerou, střihem, režií, hereckými výkony, exteriéry, zvukem (soundtrack!!!) a tak dále a tak dále. Nevadí mi tam ani Ň a úplné vyvrcholení blaženosti je pro mě závěr filmu, kdy Supertramp najde "podstatu štěstí" a následný střih je prostě famózní. Kdo neviděl, o hodně přišel, a kdo neuvidí, nechá si ujít jeden z nejlepších filmů, co kdy kdo natočil. Hodnocení jedině 5* a výš!

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Jeden z nejlepších filmů všech dob. A těch 22 let od vzniku mu neubralo ani trochu dokonalosti. Závěrečný boj Ripley vs "Královna" je pro mě nejlepší akční scéna jakou znám. Sigourney podala perfektní výkon - pro mě oscarový. (Kdyby řekla ve Vetřelcích, že v Coloradu spadne loď s vetřelcem, predátorem a "něčím mezi", snad bych jí to i věřil a ocenil!). Hold kdo umí - umí (a hraje ve Vetřelci) a kdo neumí - čumí (a hraje v Aliens vs Predator: Requiem). Vetřelci: 5* Sigourney Weaver: 6*

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Často se o tomto filmu mluví jako o pohádce pro dospělé. Já neměl nikdy pohádky nějak v lásce, nicméně tento film, tato "pohádka", je jeden z nejlepších filmů, co byl kdy natočen. Gratuluji, především Ivaně Baquero a samozřejmě del Torovi. Něco tak upřímně dojemného jsem dlouho neviděl. 5*