Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 459)

plakát

Epizody (2011) (seriál) 

Zatím jsem relativně zklamaný. Předpokládám, že to má fungovat jako satira britská preciznost a suchý humor vs americké zjednodušování a přízemní přístup k legraci, ale dle mého tu chybí pořádná "štiplavost" a údernost, která by se z témat dala vytěžit. Uvidíme, jak to nakopne Matt LeBlanc.

plakát

Eragon (2006) 

Z rolníka zachráncem světě? Mohlo by být ve fantasy světě ještě větší klišé? Na druhou stranu, hraní na notu: "I z obyčejného člověka se může zrodit legendární hrdina" funguje stále. Eragon není špatný film, pro děti a mladší diváky možná skvělý, pro "nenáctileté" už tak oslnivý ne. Poskrovnu akce (a navíc to, že uvidíme z finální bitvy jen část) Eragonovi dost ubližuje. Pomáhá mu obsazení, Robert Carlyle si své záporné role opět užívá, Eward Speleers také není na nováčka špatný. Trošku zklamal John Malkovich, který umí mnohem více. S Pánem prstenů se naneštěstí Eragon měřit nemůže, naštěstí ale také ne s Dračím doupětem. 70 %

plakát

Erin Brockovich (2000) 

Julia Roberts mě příjemně překvapila. Zatím spíše roztomilá holčina pronásledovaná osudem a najednou je z ní nekompromisní a rázná ženská, která si nenechá jen tak něco líbit. Důkaz, že nesází jen na vyšpulené rty a úsměv od ucha k uchu.

plakát

Eternals (2021) 

Tvůrci dali dlouho před premiérou vědět, že se chystá jiná marvelovka. Nebude to epická akční jízda, ale půjde o film zaměřený na postavy a komplikované vztahy mezi nimi. A to také je. Pokud někdo očekával něco jiného, to je jeho chyba. Je to odlišné od všeho ostatního v MCU, je to svým způsobem komornější (byť jsou sázky jsou vysoké) a je to zaměřené na dialogy, ale i když je stopáž dlouhá, tak jsem se nenudil. Finále mohlo být epičtější, ale jinak jsem více méně spokojen. A ne, diverzita filmu opravdu neubližuje.

plakát

Eurotrip (2004) 

Jedna jediná trapná scéna v teenagerovské komedii? To je něco. Nebýt souboje s robotem, tak bych nebyl ani jednou zklamaný. Překvapivě decentní a humorná komedie pro mladé, která sice nebombarduje diváka desítkami gagů, ale spíše sází jemnější ale fungující vtípky. A Lucy Lawless jako domina, paráda :D

plakát

Everwood (2002) (seriál) 

Emocionálně plný seriál o přátelství, rodině a lásce. Možná je Everwood sentimentální, možná jsem sentimentální i já, ale nejsem kus dřeva a i ve mně občas něco probudí city. A to se Everwoodu podařilo.

plakát

Evil Cult - Tajemství Kung-Fu (1993) 

Nebudu Vám lhát, hodně často jsem se ztrácel v ději. V podstatě nebylo možné, kdo a proč proti komu bojuje. Jenže když k boji došlo, tak jeho choreografie zahnala i výtky i překombinovanému ději. Je pravda, že už Tygra a draka, kde válečníci létaji vzduchem někdo nemohl překousnout, což teprve to, že v Evil Cult se vrhají kouzla, objevují se lidští netopýři atd.. Jenže já jsem milovník asijské mytologie a podobné "šílenosti" mě neodradí, naopak ještě více připoutají ke křeslu.

plakát

Evropské kmeny (2021) (seriál) 

Na poměry evropské produkce bezesporu nadprůměr, nicméně, pokud bych neřešil původ seriálu, tak po příběhové stránce seriál srovnání s mnoha konkurenčními projekty neustojí. Až na pár světlých výjimek je děj velmi neoriginální. Nicméně, slušná výprava a herecké obsazení Evropské kmeny zachraňují před pádem do vod šedi a průměru.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Snesitelná "akčně" romantická záležitost. A Jennifer Aniston se mi poprvé za dlouho dobu zdála přitažlivá.