Reklama

Reklama

Epizody

(seriál)
  • USA Episodes
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2017), 19 h 54 min (Minutáž: 27–30 min)

Kamera:

Rob Kitzmann

Hrají:

Matt LeBlanc, Stephen Mangan, Tamsin Greig, John Pankow, Kathleen Rose Perkins, Mircea Monroe, Daisy Haggard, Genevieve O'Reilly, Jacob Anderson (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(41)

Britský manželský a komediální pár dostane šanci vytvořit novou verzi svého televizního seriálového šlágru pro americkou televizi. Zpočátku jsou nadšení, ale brzy zjišťují co vlastně chtějí američtí šéfové s jejich skvělou show provést...  Seriál napsaný uznávaným duem David Crane (Přátelé) a Jeffrey Klarik (Jsem do tebe blázen), ve kterém hraje skvělý Matt LeBlanc rozkošně odpornou verzi sama sebe, dále Tamsin Greigová a Stephen Mangan. Tato komedie nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do zákulisí Hollywoodu a stát se svědkem jeho šílenství. Už nikdy neuvidíte televizi znovu tím samým způsobem. Sean a Beverly jsou šťastný anglický manželský pár, který vytvořil úspěšnou britskou komediální TV show. Jejich život se zdá být bezproblémový. Potom se však objeví charizmatický ředitel americké televizní stanice a přesvědčí je, aby se přestěhovali do Los Angeles a upravili svou show pro americké diváky. Je to člověk nešetřící chválou a slibuje, že do jejich práce nebude nijak zasahovat.
Jenže skutečný stav se začne vyjasňovat hned poté, co Sean a Beverly přiletí do LA. Zjišťují, že onen televizní šéf jejich show dokonce ani nikdy neviděl. Navíc trvá na tom, aby vyměnili skvělého hlavního představitele, erudovaného herce, který hrával v královské shakespearovské společnosti, za ... Matta LeBlanca! Sean a Beverly jsou zděšeni. Vážně mají obsadit do své šou Joeyho??? Ale rozhodování již není v jejich rukou, Matt přichází a Sean s Beverly se ocitají v komplikovaném trojúhelníku, který může zničit jejich show a možná i jejich manželství...

Epizoda 2:
Sean a Beverly se stále vzpamatovávají z rozhodnutí americké televize obsadit jako hlavní hvězdu jejich show Matta LeBlanca. Potom se s ním ale setkávají v tváří v tvář na elegantním večírku a nutno podotknout, že je doslova okouzlí svým lichocením jejich show. Jenže postupem času vyplynou na povrch vzájemné antipatie mezi Mattem a Beverly. Ale kdo by chtěl mít hvězdu Přátel za nepřítele?

Epizoda 3:
Beverly a Matt se nemohou vystát. Přes veškerou snahu Beverly nemůže Matta ani cítit, a tak hlavní hvězdu show dostane na starost Sean. Ti dva spolu stráví celý den a dokonce v Las Vegas zažijí neuvěřitelné dobrodružství. Sean si Matta na rozdíl od své manželky oblíbí a dokonce mezi nimi vznikne zvláštní pouto, které nechává Beverly jaksi v pozadí. Později se Beverly nevyhne konfrontaci s Mattem a zjišťuje, jak "velká" hvězda Matt LeBlanc skutečně je.

Epizoda 4:
Sean and Beverly museli zachránit Matta z ošuntělého baru poblíž LA, aby ho paparazzi, kteří čekali venku nevyfotili, jak usedá za volant opilý. Jenže tím dobrodružství této noci teprve začíná. Trojice se snaží utéct reportérovi a končí v domě Mattovy bývalé manželky. Právě tam, v pokojíčku svého syna je Matt nucen bilancovat a pokusit se urovnat svůj bláznivý a neuvážený život. Díky tomu se konečně trochu sblíží s Beverly, jenže otázkou je, jak dlouho jim to vydrží?

Epizoda 5:
Sean je naprosto okouzlen krásnou herečkou Morning Randolph a vypadá to, že ani on jí není lhostejný. Matt je oba pozve na charitativní akci a příležitost je na světě. Sean brzy zjišťuje, že zalíbení je oboustranné. Mezitím se Beverly a Carol podělí o své zkušenosti s muži a navzájem se litují. Noc pokračuje a Sean má před sebou těžké rozhodnutí. A Beverly si uvědomí, že její manželství je v ohrožení.

Epizoda 6:
Beverly je přesvědčená, že Sean má poměr s Morning, a tak si vezme své věci a odchází. Má v plánu se vrátit zpět do Londýna. Je natolik rozrušená, že si neuvědomí, že jede na špatné straně silnice. Kolize, která následuje, má bohužel katastrofální následky.

Epizoda 7:
Beverly hluboce lituje své schůzky s Mattem, vrací se domů, kde na ni k jejímu překvapení čeká manžel s otevřenou náručí. Beverly doufá, že budou schopni tuto ošklivou kapitolu jejich vztahu hodit za hlavu. Oba se připravují na svůj návrat zpět do Londýna. Jenže když se Sean loučí s Mattem, všimne si chybějícího Jaguaru, soba s červeným nosem a vůně skořice... a vše se změní.

Druhá řada seriálu navazuje čtyři měsíce poté, co skončila řada první. Manželství Seana a Beverly se rozpadlo poté, co se Beverly vyspala s Mattem. Ani kamarádství Matta a Seana nevypadá, že by se dalo zachránit. Jenže jejich sitcom s názvem "Pucks!" bude mít brzy premiéru a tak musí trojlístek chtě nechtě najít způsob, jak pracovat společně. Během dalších epizod jsou diváci postupně vtaženi do světa, ve kterém se připravují televizní pořady a šou. Je to taková přehlídka megalomanských manažerů, chirurgicky upravených hereček a nahých pronásledovatelů, kteří se nečekaně objeví ve vaší kuchyni. Navzdory tomu všemu bojují Sean s Beverly, aby znovu zažehli jiskru své lásky, kterou během svého amerického dobrodružství nějak ztratili. A Matt? Ten se snaží udržet si své hvězdné místo na výslunní slávy, které mu kdysi bezvýhradně patřilo.

Cenami ověnčený a kritiky opěvovaný komediální seriál s názvem EPIZODY se vrací ve své třetí řadě. Příběh Seana a Beverly Lincolnových, anglického páru, jejichž slavný, původně britský sitcom to dotáhl až do Ameriky, akorát upravený k nepoznání. Matt LeBlanc (Joey Tribbiani z Přátel) si za roli horší verze sebe sama vysloužil cenu Zlatý Glóbus. V prvních dvou řadách seriálu se Sean a Beverly nechali zlákat Hollywoodem a souhlasili s úpravami svého slavného, původně britského seriálu pro americký trh. Z romantické komedie ze střední je rázem sitcom o školním trenérovi ledního hokeje s Mattem LeBlancem v hlavní roli. Není divu, že předělaný seriál bojuje s negativními recenzemi a nízkou sledovaností. A ještě ke všemu se opilá Beverly vyspí s Mattem. Její manželství se Seanem se tak ocitá na pokraji zkázy, stejně jako jejich seriál. Na začátku třetí řady seriálu EPIZODY jsou Sean a Beverly znovu spolu. Brzy ale zjistí, že staré křivdy nelze zapomenout a že se během jejich odloučení staly věci, které se těžko odpouští. Ani Mattovi se příliš nedaří, jeho kariéra a obrovské ego dostávají jednu ránu za druhou.

V prvních třech řadách tohoto britsko-amerického komediálního seriálu se Sean (Stephen Mangan) a Beverly (Tamsin Greigová) nechali zlákat Hollywoodem a souhlasili s úpravami svého milovaného, původně britského seriálu pro americký trh. Z romantické komedie ze střední je rázem sitcom o školním trenérovi ledního hokeje s Mattem LeBlancem v hlavní roli. Není divu, že předělaný seriál bojuje s negativními recenzemi a nízkou sledovaností. Na konci třetí řady se Sean s Beverly konečně vracejí domů do milovaného Londýna. Ve čtvrté sérii se Matt potýká s finanční krizí a stojí před řadou závažných rozhodnutí. Jenomže Matt je Matt a nedá se tudíž předpokládat, že by se snad konečně začal rozhodovat správně. Sean a Beverly jsou povoláni zpět do Los Angeles, aby zde natočili další epizody svého katastrofálního sitcomu. Zároveň je však "pronásleduje" jejich druhý projekt, který odmítá zmizet ze scény. A navíc je tu i nový šéf televize, který s největší pravděpodobností udělá všem ze života peklo. Čtvrtá řada seriálu Epizody se ponese ve znamení ztracených jmění, zlomených srdcí, pošlapaných eg, zničených kariér, zveřejněných sexuálních nahrávek a hektolitrů požitého alkoholu. Zkrátka další obyčejný den v Hollywoodu. (HBO Europe)

(více)

Videa (58)

Trailer 1

Recenze (84)

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Po nadšení, ktoré sa dostavilo po prečítaní anotácie a získaní Zlatého glóbu, veľmi rýchlo prišlo vytriezvenie, a nebojím sa povedať, že i sklamanie. Ak šlo o pokus postaviť vedľa seba do kontrastu britský a americký humor, jedná sa o totálny neúspech, pretože seriál je nevtipný a zbytočne melodramatický. Totálne nevyužité je tiež atraktívne prostredie, v ktorom sa odohráva - namiesto šťavnatých detailov z prostredia výroby seriálov je nám servírovaná bohapustá nuda. Tamsin Greig priemerná, "Joey" štandardný a ničím neprekvapujúci, hlavnými ťahačmi sú bez debaty Mangan a Pankow. A kozy Mircey Monroe. EDIT (4. 9. 2012): S hodnotením musím ísť s odstupom času ešte o hviezdičku nižšie. Ten seriál je proste príliš sterilný na to, aby po sebe v človeku niečo zanechal. Úplne zbytočný produkt. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý nápad, založit seriál na kontrastu USA/VB. Ale potenciál určitě není plně využitý. Opravdu to není jako Přátelé a Joey, kde se průměrný divák směje celou epizodu. Ale dvakrát třikrát za díl jsem u Episodes vybouchl. A i vzhledem k tomu, že to má jen sedm dílu, považuju za kvalitní počin. 75%....později to začíná celkem nudit.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Episodes je seriál, ke kterému jsem se dostal přes Globy, když jsem zjistil, že Matt LeBlanc za jeho roli v tomto seriálu, jednoho získal. Když jsem koukal na Přátelé, měl jsem ho moc rád a tak jsem neváhal a seriál hned začal shánět. Ze začátku je takový nenápadný, ale po chvíli se ten ironický britský humor s tím Joeyovským výborně smíchá a já jsem si užíval každou epizodu. Doufám tedy, že dorazí další série, protože Matt + Stephen a Tamsin rozjeli docela zajímavou partičku, která si zaslouží podrobnější prozkoumání. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Epizody jsou velmi zajímavým seriálem. Skoro celá první řada byla poměrně rozpačitá, ale atraktivní prostředí a zajímavé postavy stály za to, abych to s tím seriálem zkusil dál. A ono se to postupně zlepšovalo, je to fakt strašně dobrý. Matt LeBlanc je perfektní, skvěle ukázané tu jsou i rozdíly mezi americkou a britskou tvorbou, humorem, stylem života a skvěle to šlape. Já si užívám každou epizodu, skutečně skvěle se na ten seriál dívá a je to fajn oddechovka. Navíc je tam spoustu narážek na Přátele a vkus amerických diváků (ehm, mluvící pes). Jistě, Epizody zcela bez debat nejsou ani žádné zázračné veledílo, ale ten nápad a námět fungují skvěle. A navíc je to sakra z televizního prostředí, že jo. Po necelých třech sériích jsem skutečně spokojen, o to víc, že jsem se ke zhlédnutí dopracovával celá léta. 75%. ()

magnolia 

všechny recenze uživatele

tak tímhle získává munchův výkřik do tmy zcela nový rozměr. děs. běs. fakt. pokus o spojení amerického a britského humoru nečekaně nevyšel. a i když jsem tomu dala kvůli tamsin jednu hvězdičku, zasloužilo by to vysázet malinové pole. (pozn. komentář je psaný po druhé epizodě. k dalším se ovšem (samozřejmě) nedostanu.) ()

Galerie (949)

Zajímavosti (12)

  • Matt LeBlanc byl v roce 2011 za svůj výkon nominován na cenu PrimeTime Emmy v kategorii nejlepší hlavní herec v komediálním seriálu. Ve vítězství však nominaci neproměnil. Jednalo se již o jeho 4. nominaci v této kategorii, přičemž předchozí byly za jeho účinkování v seriálu Přátelé (od r. 1994). (Exos)

Reklama

Reklama