Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (1 003)

plakát

Star Trek: Discovery - Season 3 (2020) (série) 

Strašně ubulená série (opravdu, byla tam nějaká epizoda, kde někdo strašlivě nebrečel a netekly z něj emoce, div že to nevyplavilo celej velitelskej můstek?), navíc s většinou poměrně nudných epizod orámovaných opět spoustou nelogičností a kravin. Aspoň, že na to finále se dalo koukat (ač bylo spíš "starwarsovský") a nakonec nabídlo i nějakou tu myšlenku a pozitivní náladu do budoucnosti.

plakát

Vikingové - Série 6 (2019) (série) 

Slabota a úpadek. Máloco dává smysl, je to nudný, zajímavý postavy (Ubbe) naprosto dějově pohřbený a nakonec to zachraňujou a na 3* vytahujou aspoň poslední 4 epizody, kdy se přestane řešit nesmyslný Rusko a děj se zase na chvíli vrátí do Anglie. Aspoň že ty rozloučení s postavama jsou povětšinou pěkně zpracovaný... Tohle si však synové Ragnara nezasloužili.

plakát

U mě dobrý (2008) 

V pořádku, bavil jsem se. Narozdíl od jiných novějších českých filmů (samozřejmě ne všech!), co v poslední době vídám tohle díky bohům postrádá takový ty trapný a nevtipný vtipy. Některý jsou sice vtipný třeba jen trochu, jiný jen lehce úsměvný a další jsou naprosto super, ale rozhodně jsem se u toho ani jednou necítil trapně a dokonce i ti herci tu zase působí jako skutečný postavy a nejen jako herci. Mohlo by to sice mít nějakou, řekněme, dějovou linku, která by to nesla, ale i bez ní je to fajn. Jasně, i Pelíšky jsou vlastně takovej sběr příhod, ale i ty nějakej ten ucelenej příběh vyprávět dokázaly. Dokonce několik příběhů. Ale prostě Hřebejk+Šabach? U mě dobrý!

plakát

Vlastníci (2019) 

Českej pokus o konverzační tarantinovku? Inu proč ne a vlastně to chvílema i funguje, některý hlášky pobaví, je tu překvapivě i nějaká snaha o nekorektnost (i na N-slovo dojde) a to je všechno... chybí tomu totiž nějaká větší či líp vykonstruovaná a vyfinišovaná pointa (která tam ale ukrytá byla, jen na ní nedošlo, proč??), která by retardovanost osazenstva líp využila a celý to chvílema působí strašně levně a amatérsky, jakkoli se herci snaží a u některých se ta snaha i projevuje poměrně slušným výkonem, ale u jiných to zase strašně strhává dolů a nepomáhá tomu ani poměrně velký množství nevtipných vtipů ("Mám takovou malou firmičku" bylo vtipný tak 2x až 3x, pak už ne)...

plakát

Wonder Woman 1984 (2020) 

Možná trochu naivní, v chování některých postav lehce přepálený, sneslo by to i lehký zkrácení (hlavně v první půlce) a žel bohům to nijak zásadně nevyužívá dobový zasazení, což je škoda... ale za mě WB udělali dobrej tah tím, že to uvolnili na Vánoce, protože jako taková sakra drahá moderní vánoční pohádka, tou snahou o poselství funguje a to právě i díky těm dvěma prvním (zdánlivým) výtkám, který jsem uvedl.

plakát

Roh Gondoru (2020) 

V kontextu fanfilmů nejde jinak než 5*. Bojová choreografie lepší než v kdejaký profesionální produkci, hudba správně Shoreovská, krajina příjemně Středozemní...

plakát

Tenet (2020) 

Klasickej Nolan. Hlučnej, zručnej, v akčních scénách uchvacující... a především nápaditej. Film jako celek není těžký pochopit, v některých jednotlivostech už se člověk ale na první dobrou trošku ztratit může. Konec konců jsme zvyklí na to, že svět běží dopředu a ne dozadu a už vůbec ne dopředu i dozadu zároveň. Ale dá se to. Na filmu je vlastně nejvíc nepochopitelný to, jak měl Mistr vůbec hlavu na to, to takhle vymyslet a pak ještě natočit.

plakát

Noví mutanti (2020) 

Ani špatný, ani nijak extra dobrý. Parta mutantů je fajn, jak po herecký stránce, tak po stránce schopností, ale celý to trpí takovou jakousi průměrností. Je sice dobrý, že je to zase jiný, než ostatní X-meni, ale ona ta hororová stránka nějak moc nevystraší, psychologická neuhrane a mysteriozní stránku člověk rozlouskne asi tak po deseti minutách. Postavy to ale dokážou utáhnout a celkově to vlastně po těch problémech a z nich vyplývajících nízkých očekávání i docela překvapí.

plakát

Sezn@mka (2016) 

To jsem se tak čirou náhodou zase jednou dostal k televizi a zrovna běželo tohle. Říkal jsem si, že v mém tehdejším lehce orumo-pivovaném stavu to snad i zvládnu. Jen kdybych věděl, jak šeredně jsem se mýlil, neboť jsem dostal jeden z nejhorších filmů za ani nevím jak dlouho. Přitom samotná myšlenka se zdá celkem okej. Nic světobornýho, ale pro přiblblou komedii v mých představách docela použitelnýho. To by to ale musel točit někdo, kdo z těch potenciálně možná i vtipných scének dokáže tu srandu vytěžit. Leč nestalo se. Vtipný vtipy jsou tu všehovšudy možná dva a zbytek je totálně zabitej debilním zahráním, hudbou, střihem a nulovým vypointováním. Nevtipový dialogy zase strašně smrdí papírem a nepůsobí vůbec přirozeně a i v nich dost často nesedí střih. Ne, je to fakt bída a ta jedna hvězdička je jen za Gondíkovou a Kajnarovou, díky kterejm se na to dalo aspoň trochu koukat, a za jednu bezstřihovou scénu, kterou jsem u tohohle filmu opravdu nečekal.

plakát

Troja (2004) 

K příležitosti naladění na vydání Total War: Troy jsem si pustil DC verzi, se kterou jsem prozatím neměl tu čest a musím říct... sakra, ten film zraje jak víno. Jasně, má to svoje mouchy - hlavně teda v některých hereckých projevech, ale jinak je to epika jak prase.