Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když jsem tady včera kritizoval Dark Phoenix, netušil jsem že z X-Menovské stáje může být vypuštěno něco takového jako jsou The New Mutants, budu se snažit na tento průšvih zapomenout, že vůbec kdy vznikl. Jedná se o totální prznění podle mě povedené série, která nabídla (budu ignorovat Deadpoola) 6 výborných filmů, jeden slušný (Wolverine 2013) a 3 slabé kousky (Apocalypse, Wolverine: Origin, Dark Phoenix), ale nikdy by mě nenapadlo, že ze stáje vypadne i totální brak. Prosím kdo se na Nové Mutanty ještě nepodíval, ani to NEDĚLEJTE. Tomu filmu se VYHNĚTE a my ostatní se na něj pokusíme ZAPOMENOUT. 10% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Chápu ten záměr natočit X-Meny maličko jinak. A do jisté míry to tady i funguje. Jenže...jenže polovinu scénáře se prostě neděje nic významného, navíc se nedaří budovat postavy, takže pořádně ani vztahy, chemie mezi děckama moc není a po Dámském gambitu vím, že Anya Taylor-Joy umí podat daleko lepší výkon. Vizuálně je to OK, akce ujde, hororový scény mi přijdou dost potlačený a asi by to sneslo tvrdší rating. Některé motivy jako třeba sexuální zneužívání tam jsou načaté, ale nedotažené. A je to strašná škoda, protože v jádru je prostě vidět snaha pojmout to celé trochu originálně. Žádná pecka to není, ale peklo jako X-Men Origins: Wolverine to taky není. 6/10 ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Co je třeba ocenit, je ten pokus o žánrový úkrok, nicméně pokud jdete (a trailery jsou v tomto ohledu hodně zkreslující) na hororovou podívanou, budete zklamáni. Ne, že by tu nebyly hororové motivy, ale celé to působí zkrátka naprosto průměrně bez špetky jakékoliv invence. Samotný námět a komorní pojetí jsou sice fajn, ale ten film láká na něco, co nakonec s bídou splní na 50%. Pokus o x-menovský hororový crossover tak zůstal někde na půli své cesty. Super nápad v brutálně průměrném provedení. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekal, že to bude až taková rána na solar. V rámci atmosféry hrozně nedotažené, v motivacích postav (respektive v tom, jak mění své chování mezi scénami) okatě odkazující k tomu, že tady se opravdu dramaticky stříhalo. A psychologicky až komicky naivní a neschopné jít za cílem. Zkrátka to vůbec nedrží pohromadě a ani konec to ve své přepálenosti už nezachrání. Jediným dobrým nápadem je plyšový kamarád na ruce. Tohle překvapení mělo jako jediné nějaké emoce. Zbytek těžká bída, která v sobě opravdu klopotně kombinuje Horizont události, Snídaňový klub a X-Meny. Film, který si neumí udržet tak základní věc jako je akcent postav, se zkrátka těžko bere jakkoli na milost. 30% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Cením snahu o komorní psychologické drama, ale tady jsou ty šachy rozehrané poměrně dost slabě. Herecká sestava funguje z 50%. Místy to připomíná Netflix pokus o spin off Riverdale a končí to v digitálním pekle, protože si někdo zřejmě uvědomil, že se v Nových mutantech nic neděje a je třeba z toho nechat vypukat popcorn za každou cenu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se objevuje postava Demon Bear, vytvořená stejně jako samotní New Mutants, Chrisem Claremontem a Bobem McLeodem. Stejně jako v komiksech i zde slouží jako antagonista primárně hrdince Mirage (Blu Hunt). (Mikahu)
  • Když se na začátku filmu snaží Dani (Blu Hunt) utéci z nemocničního komplexu, způsobí si krvácení z nosu. V následující scéně po krvi není ani památky, ale poté v další, kdy stojí na věži a chce skočit, krev z nosu je už zase vidět. (Morrighan)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama