Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (48)

plakát

Nenarození (2009) 

Jednu hvědičku za trailer. Minimálně strašidelné, spíš se bojíte scén, kdy utichne hudba a je zřejmé, že odněkud, při infarktovém střihu a hudbě, vyskočí zase nějaký zombík. Horor, který Vás donutí zavírat oči, ale bohužel kvůli tomu, jak je strašný. Jak taky mohl dopadnout film, kde vymítání zlého ducha vede černošský židovský kněz, který je zároveň basketbalovým koučem a o exorcismu ví mnoho, protože o něm psal disertační práci.

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Jak tu někdo napsal, plýtvání Vaším časem.. Příběhy o vztazích jsou častým tématem, proto už nepřekvapí svou originalitou, natož o partnerských vtazích. Takové filmy upadají do zapomnění, zvláště pak v dnešní době, kdy je chrleno takové množství a film se považuje za úspěšný tehdy, když dosáhne požadované návštěvnosti v několika týdnech od premiéry. Během filmu se sem tam zasmějeme, ale ruku na srdce, to i když někdo šlápne do hovna.

plakát

Marley a já (2008) 

Průměrná odpočinková lehká komedie.

plakát

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (2009) 

Po dlouhé době kvalitní česká pohádka. Je určena pro menší, ale dospělí si užijí skvělé kreativní zpracování. Rozhodně se chci podívat ještě jednou a vychutnat si všechny detaily. Filmu také svědčí jeho krátká, tak akorát stopáž. Vypadá to jako směs těch nejlepších absolventských prací.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Velice kvalitní film. Jako jedna z mála adaptací komiksu nepůsobí vtipně a vypráví příběh velice žravě. Skvělé efekty a výkony. Postavy Rorchana a Komedianta byly tak krásně zkažené a lhostejné a přesto byly hrdiny. Oba působili přirozeně a kdyby nějací takový hrdinové existovali, myslím, že by časem otupili k lidem přesně jako oni. Naprosto nepředvídatelný děj drží v pozornosti po celé 3 hodiny a šokuje zakončením.

plakát

Spirit (2008) 

Po prvních záběrech jsem si říkal, zatraceně, konečně přesně to, co mám rád. Ale potom se film začal vyvíjet úplně špatně. Našláplé scény byly prokládány strašnou fyzikou postav, která ke správnému komiksovému zpracování jistě patří, ale nesmí působit směšně. A když Denny Colt běžel po drátech elektrického vedení, bylo mi trapně. Jednotlivé scény mají velkou vizuální sílu a jsou zajímavé, až hypnotické, bohužel je ruší kolkrát zmatený pohyb postav, po každém střihu se musíte znovu zorientovat. A střih samotný je zvláštní, jako laikovi se mi jeví nevhodný. Přeskakuje nejspíš prvoplánově mezi kontrasty bílé, černé a červené, ale po každém střihu, jakoby dostal divák facku. Naopak chválím výběr herců, zvláště Samuela Jaksona a člověka, který hrál všechny verze pomocníků, role mu sedla jako pr..l na hrnec. Frank Miller, jako nejpravděpodobněji vynálezce svého stylu, je spíš originální, než hodnotný malíř a svého oboru by se měl držet.

plakát

Světáci (1969) 

Bezva sranda s bezva buranama. Jedna z nejlepších komančovských komedií.

plakát

U2 3D (2007) (koncert) 

I přes moji né zrovna velkou znalost většiny tvorby U2, jsem nadšený. Nejdříve bych rád opěvoval vůbec nápad převést koncert na plátno do Imaxu, potom zpracování, skvělý zvuk a v neposlední řadě i výběr multigenerační kapely. Koncert v Imaxu má oproti tradičnímu koncertu pár ohromných výhod a to, že Vám umožňuje být na těch správných místech s nejlepším výhledem a nemusíte se starat, jestli stojíte ve vlně dobře vyváženého zvuku. Plus, co na živém koncertě nezažijete, někdy jsem měl pocit, že bych z detailního záběru dokázal spočítat bonovi chlupy v nose. Imax, ikdyž v mnohém předčí živý koncert, v mnohém ho nahradit nemůže, proto se domnívám, že přináší zcela nový a odlišný zážitek z koncertu, né lepší, ale jiný. A opravdu doufám, že už kvůli obrovskému úspěchu, bude stejným hypnotickým způsobem natočeno ještě více takových.

plakát

Díky za každé nové ráno (1994) 

"Tak co si myslíte, že je nejdůležitější v životě? Prosím, je to láska? Ne Tak štěstí? Kdepak. Je to život? Ano, zatleskejte soudružce" :D. Film plný hlášek, urážejících komunisty, křesťany, ateisty a v neposlední řadě úplně všechny. Super zábava se super Hrzánovou a Chýlkovou.

plakát

Podivuhodný případ Benjamina Buttona (2008) 

Prázdnota umocněná skoro třemi hodinami. Ukázka toho, že dobré složky nemusejí vždy tvořit dobrý celek. Skvělí herci, skvělý režisér, obrovský rozpočet a nakonec, v neposlední řadě trochu přímočarý, ale dobrý a bezesporu originální scénář. Z téhle kombinace a soudního přetahovaní o načasovanou premiéru smrděli oscaři, ale myslím, že je ostuda, že byl vůbec nominován. Mám z toho takový pocit, že je film točen velice prvoplánově za účelem získání sošek a jeho obsah doplácí právě na to. Jakoby stačilo shrnout základní informace o filmu, které jistě nalákají velké množství diváků a prohlásit ho za dobrý na základě přečtení obsahu. Film má zajímavou zápletku, ale je dějově prázdný, vůbec né tak šokující, jak by se mohlo na první pohled zdát, a místy až divný. Jak si ve vážném dramatu můžeme vůbec troufnout, myslet vážně masky takovéhoto rozsahu, když ani neumíme vyrobit tupé, které by nevypadalo směšně :).