Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 2

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (125)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Výtvarně nádherný film s příjemným námětem (á la Číslo 9) bohužel nefunguje ani jako rodinná pohádka, ani jako surreálný horor pro dospělé (což by mu slušelo mnohem víc). K tomu prvému chybí alespoň náznak humoru či hravosti, tomu druhému pak zase škodí přílišná nablblost postav, hlavně těch kladných. Takže je ten pěkný nápad pohřben pod snahou zalíbit se všem, kvůli stupidním hláškám a nepříliš podařenému dabingu, což je velká škoda. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, že přijde konečně nějaký pořádný impuls do vrávorající české animace, na krásnou oslavu starých hraček a dechberoucí atmosféru živého ekosystému v podobě nevyužívané půdy s kdovíjakým harampádím. Výsledek je však více než tristní. Animace je sice technicky na velmi dobré úrovni, ba co víc nabízí spoustu vychytávek v podobě kombinace různých animačních technik, ale po všech ostatních stránkách je to hodně slabé. Začnu-li u scénáře, tak ze začátku to vypadá pěkně tajemně, ale pak se z toho vyklube prvolánová akční béčková hovadina, která místo vynášení hraček do nebes z nich dělá oživlé trouby a místo pohádkově laděné atmosféry s trochou nostalgie je na zlatém podnose servírovaná diktátorská depresivní podívaná v čele s opatlaným Lábusem, jehož postava naprosto podtrhuje nesoulad mezi hranou a animovanou částí. Proč byly do příběhu zasezeny další živé postavy pak nechápu vůbec, neboť mají minimum prostoru a akorát diváka, zejména pak asi dětského, matou. Minimalistická hudba ze začátku vypadala slibně, ale po celou dobu mi přišlo, že není s filmem na jedné vlně a akorát tak dotvářela tísnivou atmosféru celého příběhu. Ve stejném duchu se pak nese tmavá, nepříliš barevná a nikterak výjimečná výtvarná stránka. Další věcí, která mi přišla dosti divná, byla jména postav, neboť dětem to asi moc neřekne a já jsem to také moc nechápal, neboť při nejmenším je to nevkusné a neoriginální. Jediná Pomněnka z toho vyšla docela dobře. Z dabingu lze ocenit snad jen myš, jinak to bylo takové hodně odfláknuté. Abych našel na filmu aspoň nějaké další pozitivum, tak některé dobré nápady, které náhodou nebyly překombinovány, za zhlédnutí určitě stojí, ať jde o letadlo nebo pěknou scénu s kočičákem a deštníkem. *** Ve zkratce: Staré hračky patří do starého železa, to je asi to, co chtěli tvůrci sdělit... ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Film se zaslouženým rozpoluplným hodnocením. Osobně jsem byl trochu zklamán. Příběh - sic aspoň nějaký - avšak jako pro děti dělaný. Zpracování ač v mnoha ohledech velice propracované - tak povětšinou děsivé, příliš umělecké a hrozivější než Švankmajer. Pro koho tedy je film dělaný? Osobně jsem příliš okouzel a zaujat nebyl. 6,5/10 ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně melancholický kousek, jehož atmosféra jako báseň podobna kajaku razila peřeje medu. Skvostné nápady, skvělá hudba Michala Pavlíčka a výborný výběr hlasů činí z Půdy citovou hitovku - hitovou citovku čeksého animovaného filmu. Půda jako tajuplné místo, jejíž pilíře stojí pevně jako konstrukce příběhu epického fantasy s vymazlenými postavičkami. Dokanlé v každém směru... ()

AngelusCZ 

všechny recenze uživatele

Byl jsem na tom v kině. Líbilo se mi na tom úplně všechno. Děj, dabigng,hudba, postavičky. Dobré bylo že si každý den ráno házeli kostkou kdo bude mít ten den narozeniny! Jíří Lábus zde hrál zápornou postavu ze které šel i trochu strach. Režisér geniálně vystihl atmosféru.Moc pěkné postavičky. PS- Za to že sem na tom byl sem dostal pexeso !!! :D ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)
  • Film zahrnuje 1175 záběrů, z toho 498 trikových. (Trainspotter)

Reklama

Reklama