Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (237)

plakát

Na krásnom modrom Dunaji (1994) 

I na východ od našich hranic se v době polistopadové najdou filmy, bez kterých by svět mohl existovat v klidu dál. U nás jich však najdeme rozhodně mnohem víc. Několikrát jsem se u tohoto dílka i zasmál. Už si bohužel nepamatuji, zda kvůli nějakému vtipu, nebo jenom z lítosti. Jsem ale rád, že jsem tento film viděl. Člověk by měl zkusit vše. Pro tento film se prostě hodí jedna trefná parafráze. Mnoho povyku pro nic. Rozhodně bych ho neřadil do škatulky s nápisem "kultovní". Toto označení čítám poměrně často u filmů podobného střihu. Jenže - neotřelost není v přímé úměře s kvalitou.

plakát

Jako jed (1985) 

Měl jsem potom sice trochu těžkou hlavu, ale jinak Svěrák nezklamal a Olmer překvapil.

plakát

Můj auťák Brouk (2005) 

Autem na víkendy je pro mě naprosto jasně Brouk. A klidně i na pondělí a ostatní dny v týdnu. Mám tohle auto prostě rád. Už jen kvůli tomu jsem si tento film nechtěl nechat ujít. Nebylo to sice nic extra, ale pro někoho kdo si frčí na Beattloj to ušlo...

plakát

Muž, který nebyl (2001) 

Billy Bob Thornton mě chytil a až do konce filmu nepustil. Na jeho kamenou tvář a občasné zabručení se dívalo skutečně nádherně. Celý film, měl skvělou atmosféru, jenom scénář měl trochu problém s momentem překvapení.

plakát

Dům plný strachu (1985) 

Velmi dlouho jsem zde tento film hledal, neboť jsem zapomněl jeho název. Nakonec díky radě, které se mi dostalo v diskusi, jsem ho našel. Viděl jsem ho několikrát, když jsem byl malý a dodnes na něj vzpomínám s pocitem strachu. Tehdy jsem se u něho vážně bál.

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Koukal jsem na to furt a když ten cirkus zavítal i do našeho města, tak jsem nemohl chybět. Když jsem to viděl teď nedávno v televizi v reprízách, tak mi to kupodivu připadalo pořád docela ucházející.

plakát

Alf (1986) (seriál) 

Vždyť já jeho plyšového dvojníka měl i doma - a mluvil. Tedy spíše opakoval, co se mu řeklo. Ale i tak. Kdoví, kde je mu konec....

plakát

Hrdinové (2006) (seriál) 

Atmosféra je u Heroes parádní. Každý díl se nese ve srthujícím tempu a vše je zahaleno tajemstvím, které se pomalu odhaluje. Příběh má spoustu linií, které se neustále proplétají. Je to prostě další seriál, který si neustále žádá moji pozornost. Doufám, že se povede udržet nastavenou laťku a nezačne se všechno rozmělňovat jako u seriálu Lost. Pro mě do této doby nedotknutelnému Prison Breaku roste velká konkurence.

plakát

Casino Royale (2006) 

Nejlepší Bondovka poslední doby. O tom není pochyb. Konečně se všechno trochu více rozhýbalo a Bond mi připadal poněkud více jako normální člověk. Nervózní, zbrklý a ne vše se mu podařilo na první pokus. Myslím, že to je přesně to, co mi začínalo poslední dobou chybět. A ta proklamovaná "přemíra" akce mi vůbec nepřipadala neúnosná. Daniela Craiga bych rozhodně nesrovnával s žádným s předchozích představitelů. Zahrál to prostě zcela jinak. A nebylo to vůbec špatné. Každý se chce rovnat Connerymu, ale to není vůbec třeba. U mě sklidil Craig plný počet. Těším se na další kousek.