Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (358)

plakát

Diktátor (2012) 

Pro mě vrcholný film z Cohenovy tvorby, který ještě převyšuje Borata. (90%)

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Nejlepší romantický film roku 2011 s výborným hereckým obsazením a skvělým scénářem. Jeden z nejsilnějších filmových zážitků minulého roku. (90%)

plakát

Zpívání v dešti (1952) 

Můj zcela nejoblíbenější muzikál a jedna z nejlepších romaňtáren historie. Zpívání v dešti - co víc dodat. (95%)

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Film o lásce, kterou chce každý zažít. Je to dětsky jednoduché a přímočaré. Opravdu úžasný snímek pro každou, aspoň trošku romantickou, duši, tudíž pro většinu lidí. Autoři sami nám nabídli hodnocení tohoto dílka, když zde otec hlavní postavy mluví o krajinách. Opravdu - Flipped nemá dokonalou žádnou jednotlivou část a to ať z filmařského hlediska (ano, výprava i herecké výkony mládežníků jsou na úrovni, ale není to nic geniálního) či příběhového (kolikrát jsme to už viděli...) ale všechny části dohromady, včetně mě samotného (zkrátka toho, jak na film nahlížím) mi dávají nesmírně krásný celek. Zatímco Láska nebeská mě zaujala především jako komedie, tady se autorům povedlo, to, co snad jen Woodymu Allenovi - dostali mě jen tou čistě krásnou romantičností. Pro mě se tento snímek jednoznačně řadí mezi nejosobitější a nepřitažlivější romanťárny historie. Sladké jak cumel, ale i tak mám stále chuť na něco sladkého. Nepopsatelné (90%)

plakát

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej (2005) (divadelní záznam) 

"Volal Pelta - Čurák, a co chtěl ? - Nic - A cos mu na to řek ? - No nic - Tos mu řek moc dobře!" Řada nezapomenutelných hlášek, které se jen tak neohrají a budou žít možná na věky. Představení (i když z 5% je to i film, proto porušuji své pravidlo divadlo nehodnotit) je až po okraj naplněné těmi nejlepšími gegy. Legendární ! (95%)

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Kdybych trval na dodržování knižní předlohy, byl bych nesmírně zklamán nepřítomnost Toma Bombadila, tahle nesmírně důležitá postava ve filmu chybí. Vzhledem k tomu, že jsem knihu četl až po shlédnutí filmu a vím, jaké dojmy ve mně zanechal to již tolik řešit nemusím, avšak chápu skalní příznivce knihy, že mohou být trochu naštvání na Jacksona a jeho scénáristy za tento drobný nedostatek. Začátek nejlepší fantasy série, která odstartovala obrovský fantasy boom. (90%)

plakát

Olověná vesta (1987) 

Vlastně nejlepší dvoudílná mini-série v historii. První i druhá část by mohla fungovat sama o sobě, dohromady však dávají nezapomenutelný mega-film a jedno z nejlepších děl tohoto ukrutně dobrého režiséra. (90%)

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Opilý smrťák ?! Za 5 minimálně ! Jedna z mých nejoblíbenějších Československých pohádek vůbec, a to i přes droboučkou propagandu ("smrt je narozdíl od Boha spravedlivá ke všem, k boháčům i chudým") . (90%)

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Pro mě suverénní člen TOP10 Animovaných filmů historie. (90%)

plakát

Neřízená střela (2010) 

Jeden z filmů roku v mých očích. Bill Nighy je zkrátka dokonalý a role mu padla jako ušitá na míru, Emily Blunt je především nesmírně půvabná, ale dokázala i pobavit a Rupert Grint ukazuje, kdo je nejlepším hercem z trojice Harry - Ron - Hermiona. Ideální stopáž, skvělý (a svižný) scénář a vynikající humor. Oddechová komedie pro všechny 8+.(90%)