Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (241)

plakát

Krvavý potok (2009) 

Strašná ptákovina a slátanina. Škoda času a dobrých herců...

plakát

Pot a krev (2013) 

Zábavná blbinka, u které jsem se velmi dobře bavil. Na Baye dost bizarní a černohumorné, v tom jsem opravdu režiséra Transformerů nepoznával. Mělo to trošičku pomalejší rozjezd, ale pak už to byla jízda. Trošičku jsem v tom poznával i můj oblíbený první díl Mizerů (ale jen ten první). Nechci být sprostý, ale Bay by se měl na kraviny s obživlýma hračkama v....t a měl by točit akční komedie. Ty mu jdou!

plakát

Nebe (2002) 

Magický, okouzlující a intenzivní filmový zážitek. Tom Tykwer prostě umí a právem se jedná o jeden z největších režisérských talentů. Na každý jeho film se nesmírně těším a jsem rád, že jsem nebyl zklamán ani u tohoto, ke kterému jsem se dostal trochu později. Pěkná práce!

plakát

Přerušený kruh (2012) 

Za film tři hvězdičky a jednu navíc za bluegrass (i když trošku dřevorubecký) ve filmu. Jedná se o opravdu depresívní drama s místy hysterickými scénami, které jsou někdy naprosto výborně zahrané, aby na jiných místech vyzněly trošku trapně. Přesto dávám palec nahoru za odvážný filmařský počin. Přiznám se, že belgický film (stejně jako belgický bluegrass) je pro mě takřka neznámý. Jako aktivní bluegrassový muzikant si vzpomínám jen na belgickou bluegrassovou kapelu Rawhide, s kterou jsme se párkrát po Evropě potkali, ale ta tady evidentně nefiguruje.

plakát

Gravitace (2013) 

Tak tohle byla naprostá paráda. Konečně film, na který stojí za to jít do kina ve 3D. Některé scény jsou opravdu intenzivní a natolik silné, že jsem byl uchvácen více smysly, než jsem zvyklý u filmu využívat. Poprvé se mi u 3D stalo, že jsem uhýbal před předměty vymrštěnými směrem ke mně, sem tam jsem se lekl a při ničení vesmírné stanice jsem mrkal jako mrkací panna. Příběh je sice jednoduchý, ale o to tu opravdu nejde. Jedná se totiž o strhující podívanou, která složitý scénář opravdu nepotřebuje.

plakát

Catch .44 (2011) 

Takový nevydařený pokus o Tarantina...

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Naprostá slátanina. Tohle si Abraham Lincoln skutečně nezasloužil. Bejt jím, tak se asi obracím v hrobě. Bekmambetov se mi ještě nedávno zdál jako nadějný režisér s neuvěřitelnou invencí a inovativními filmařskými postupy, ale toto je opravdu krok vedle. Lepší bylo, když točil své ruské ujeté filmy, než tyto paskvily po americku. Co takhle natočit třeba "Lenin: krotitel vlkodlaků", to by byl správný úlet.

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Ač je to šablonovitě vystavěné, přesto se jedná o absolutní špičku mezi katastrofickými filmy. Když jsem film viděl poprvé někdy před 25 lety, prožíval jsem ho tak moc, že se mi pak o něm celou noc zdálo. V současnosti sice na mě již takový efekt nemá, přesto strčí všechny katastrofické filmy hravě do kapsy. A že někdy u dnešních pseudokatastrofických digitálních slátanin opravdu trpím, to už je na jiné povídání :-(

plakát

Dredd (2012) 

Skvěle natočený sci-fi akčňák, který má tah na bránu. Film je pěkně komiksově vybarvený a má pár povedených vizuálních vychytávek. Dredd je správný suchar bez emocí, přesto mu musíte fandit pokaždé, když se objeví na scéně a Olivia Thirlby je prostě k sežrání. Vsadil bych ještě Dreddovi do úst více hlášek a bylo by to naprosto dokonalé. Ještě by mě zajímalo, jestli ty stažené koutky do skoby Karlovi Urbanovi nezůstaly. Zkusil jsem se takto zatvářit na pár sekund a málem jsem hubu nesrovnal.

plakát

Spálené vzpomínky (2007) 

Třetí film od Susanne Bier, který jsem měl možnost vidět (předchozí filmy byly Otevřená srdce a Bratři). Tento snímek je sice už trošku poznamenán Hollywoodem, přesto se jedná o poctivou filmařinu. Musím ale přiznat, že hlavním důvodem k mé spokojenosti je naprosto úžasný výkon Benicia Del Tora. Z tohoto herce charizma přímo prýští a ostatní herci mu nesahají ani po příslovečné kotníky. David Duchovny je v tomto snímku opravdu jen takový komparz a Halle Berry má k dokonalému hereckému výkonu taky daleko. Škoda jen komercionalizace tvorby této skvělé režisérky. Myslím, že spojení dánské produkce se skvělým Del Torem by byla naprostá fantazie. Takto mi k dokonalosti něco scházelo...