Reklama

Reklama

Catch .44

  • USA Catch .44
Trailer

Pro Tes a její dvě kámošky Karu a Dawn to zprvu vypadalo jednoduše: v odlehlém motorestu se měly zmocnit drogové zásliky pro jejich šéfa Mela (Bruce Willis). Když se ale rozpoutá řetězec nezastavitelných událostí, velmi rychle jim dojde, že tohle může být jejich poslední kšeft. To, co zprvu vypadalo jako snadná práce, se postupně mění na nebezpečnou hru kočky s myší. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Bruci, kurva pod co ses to zas podepsal? Můžete mě někdo vysvětlit o co v tomto filmu šlo? A proč je bruce willis na prvním místě mezi herci když prostě v první polovině se tam snad ani jednou neukáže? Fakt nudná sračka kde se pořád skákalo mezi přítomností a minulostí což diváka dostalo do uplné prdele. No co prostě nechci vidět a odmítal jsem se na tu ptákovinu dokoukat nechápu jak někdo něco takového může natočit ale svět je plný svinstev tak se není čemu divit ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Vyloženě neurazí, ale také zrovna nenadchne. Mě osobně nejvíce padl do oka Forest, který mě opravdu bavil moc. Naopak Bruce lehce kulhal a poměrně pěkné dívenky Dawn a Kara také nedostaly moc velký prostor. Za úvodní scénu v motorestu u cesty, letí palec vysoko vzhůru. Ve světě emotikon se mi na tváři totiž vytvořilo velké óó ( :-O ) a v mysli zaznělo tiché WHAT THE FUCK!? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá připomínka filmů, ve kterých byly všechny postavy záporné, a na takových filmech začínal i Tarantino. Ale ani pilný žák, jakým je Aaron Harvey, svého velkého učitele nemůže dohnat za jeden film. Aaron Harvey není především zdatný scenárista. Odrazuje se to především na unyle rozehrané situaci, do které se dostanou tři věrné kamarádky, vůdčí osobností je pochopitelně milá blondýnka, a proti nim budou stát maniakální drogový dealer a kuchař, kteří se v nesprávnou dobu ocitli na nesprávném místě. Konkrétně v zapadlém bistru, kde se všichni navzájem postřílí kvůli tučnému balíku peněz a drogám. Ještě předtím, než k tomu dojde, tak se několikrát vrátíme v ději (obehraná věc), dívky mezi sebou vedou sáhodlouhé a rádoby vtipné plky o ničem (snaha o Tarantinovy dialogy naprosto selhala) a u každé postavy objevující se na scéně se spolu s ní objeví i povinná jmenovka (obehraná věc), aby v nich asi divák neměl zmatek. Přesto film působí zmateně, občas jsem nevěděl, o co přesně v danou situaci kráčí a nebylo mně jasné, proč se v jednom dialogu zmíní jméno Bruce Willis, a pokud to byl vtip, nepochopil jsem ho. Pokud film selhává po scenáristické stránce, mnohem lépe si vede po té režijní a zvláště technická stránka filmu je nejpovedenější. Soundtrack rovněž není k zahození, i když hudba až nápadně připomíná motivy ze stylově příbuzných a lepších filmů, nejvíc Pulp Fiction. Ne náhodou se tady ocitl Bruce Willis ve vedlejší roli drogového bosse, co s oblibou pojídá pekanové ořechy, který se zřejmě rozpomněl po letech na svoje úspěchy ve vedlejších rolích, a asi proto je poslední dobou vidět, jak vedlejšáky (rozuměj vedlejší role) bere. Nezesměšnil se a byl tím lepším, co film nabídl. To samé se dá říct i o zbytku hereckého ansámblu. Blondýnu Malin Akerman hrající servírku v strip clubu bych sice raději viděl jako striptérku, ale její výkon film táhl, i přes zjevné slabiny ve scénáři a dominantně slizkým výkonem se prezentoval Forest Whitaker. V jedné scéně dokonce připomněl starého dobrého Michaela Madsena, a to když si střihl taneček poté, co odpráskl dva hosty v bistru. Je to však tak, že ani jedna ze scén filmu není příliš zapamatovatelná, a pokud k tomu má nakročeno, z hlavy bezprostředně vyprchá jako celý zbytek filmu a v podstatě film jako celek ničím nenadchne, ale ani na odpis to není. Možná to tajemné Catch.44 jednou bude kultovní záležitost. Vzpomínám si, že když jsem poprvé viděl Pulp Fiction, byl to pro mě jeden z nejblbějších filmů. 60% ()

Marty89 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní ztráta času a pro mě zřejmě nejhorší film s Brucem Willisem. Už zhruba od 10. minuty jsem častěji sledoval hodiny a čekal, jestli se ten příběh někam pohne. Bohužel nepohnul. Navíc bytostně nesnáším, když je film podán retrospektivním způsobem, když to navíc není vůbec nutné. Herecké obsazení naprosto nesympatické - hlavně ženské role. Chvíli jsem přemýšlel, že bych dal hvězdičku za výkon Foresta Whitakera, ale ten film na to prostě neměl. Někdy se vážně divím, jaké scénáře se můžou dočkat realizace. P.S. Označení western mi opravdu hlava nebere. P.P.S Tak už to změnili, ještě že tak. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

No takze takto. Tento film ma velku nevyhodu vtom ze sa nevyhne porovnavaniu s bozskym quentinom a to mu podla mna odobera aspon 15 - 20 % z hodnotenia. Ale k filmu... film ma potencial problemom zostava ze ho nikto nevie vyuzit. A cloveku co zostrihal sceny a daval ich do poradia v akom su by som nedal do ruky ani manikurove noznicky. Jednoducho malo to potencial hrat sa na tarantinovku a pri troche stastia to mohlo dopadnut podobne ako lucky number slevin.... ale nestalo sa... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv je uniforma zastřeleného šerifa silně pocákaná krví, Ronny (Forest Whitaker) ji má posléze dokonale čistou bez jediné skvrny. (Conspi)
  • Do role Dawn byla původně obsazena Lizzy Caplan. Později ji však nahradila Ann Woll. (Ekkan)
  • Hlavné hrdinky jazdia na BMW 323i. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama