Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Steve Jobs (2015) 

Paradoxně filmu určitě uškodil o dva roky starší bratříček, který jel podle zavedených pravidel a popisoval více život Jobse, tudíž Boyle musel přijít s něčím jiným a točit odlišně. Výsledek dopadl, tak jak dopadl. Nápad zachytit jen přípravy prezentací není špatný, ale mohlo by to celé být kratší. Některé scény byly tak dlouhé, až člověk doufal ve střih. Fassbender potvrdil příslušnost k áčkovým hercům současnosti a solidní hodnocení filmu spadá z většiny na jeho bedra.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Slova těžko dokážou popsat, jaký je tento film zklamání: monstrózní rozpočet + hvězdné obsazení = nenaplněné očekávání. Plátno přebarvené jako vodovky spolu s nevkusnou moderní hudbou - i když byla proklamována dlouho dopředu, stejně se člověk neubrání pocitu, že v této knižní klasice by dobová hudba sedla lépe (slabé slovo). Předlouhá stopáž filmu moc nepřidává, a ani skvělý Leonardo DiGatsby film nezachrání.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Klasický příběh o dvou lidech, kteří řeší propletené city a vztahy. Něco navíc filmu dodává nekonvenční zpracování, za které musím režisérovi zatleskat. Byl to skvělý tah, který posunul film o hodně výše - divák je více ve střehu a zaujetí je větší. Svým dílem také přispěli skvělí herci. Hlavní dvojice je velice sympatická a pěkná na pohled.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

I přes většinu klišé, které existují ve filmovém byznysu, musí mít člověk radost především ze skvělých zpracování samotných robotů a jejich zápasů. Ale také z Hugha Jackmana, kterému skvěle sedla role "blbouna", který po rozmlácení jednoho robota, hned koupí druhého (kterého samozřejmě zničí hned další den).

plakát

Počátek (2010) 

V krátké době druhý film, ve kterém Leonardu DiCapriovi umře žena a celé se mu to zdá.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Film kvality A+. Film je předlouhý pro obyčejného diváka, ovšem pro fajnšmekra je to stále málo. V tom pomůže shlédnutí Ultimate/Director´s cutu, který disponuje délkou 3,5 hod. Přijde mi že je film podhodnocený, ale nedivím se. Dlouhá stopáž někoho odradí. Správné docenění filmu přijde až po druhém shlédnutí, které u většiny lidí nepřijde. Škoda!

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Skvělé obsazení, zápletka, namíchání vtipných situací/hlášek a nervy drásající konec. Nemůžu opomenout ani hudbu, která krásně dokresluje atmosféru. Je to jeden z filmů, u kterých se těžko něco vytýká, proto je to bezpochyby jeden z nejlepších filmů všech dob.

plakát

Kmotr (1972) 

Kmotr je jeden z filmů, kdy ani pětihvězdičková stupnice nestačí. Příběh je vystavěn na perfektním scénáři. Předloha od Maria Puza je obsáhlá a tak nebyl problém natáhnout film skoro ke 3 hodinám. Každá scéna je jeden vlastní příběh, příběh postav, které jsou neskutečně skvěle obsazeny. Všemu vévodí padrino Marlon Brando, uhrančivý Al Pacino nebo horkokrevný James Caan alias Sonny. Každý jednotlivý dílek, vteřina filmu nebo každá scéna, vše do sebe mistrně zapadá a celkově vytváří jeden z nejlepších filmů všech dob, ne-li ten nejlepší.

plakát

Vůně ženy (1992) 

Sentimentální filmy mě neberou, ovšem existuje jedna výjimka - sentimentální filmy s Al Pacinem. Role slepého a zatrpklého plukovníka musí uchvátit každého. To on posouvá film o tolik výš, než je skutečný strop tohoto filmu. Postava je zahraná neskutečně věrně a jeho výkon by se dal řadit k výkonu z Kmotra. Zbytek filmu už malinko zaostává a poněkud americký konec moc nepřesvědčí, nicméně je to konec, který následuje po chytlavé a dojímavé řeči Al Pacina. Ale je tu i více nezapomenutelných scén, jízda po New Yorku ve Ferrari nebo dokonalé tango. Je to film jednoho člověka, film jednoho hereckého boha.