Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (337)

plakát

To je vražda, napsala (1984) (seriál) 

Říkejte si co chcete, ale tohle je pro mne prostě perfektní detektivní seriál. Angela ve svém věku pořád krásná a elegantní dodává postavě Jessicy velkou dávku šarmu, je šrncovní je milá. V dnešní době seriálu, které jsou přeplněné krvavými jatky, vyšinutými maniaky a předlouhými nudnými honičkami je tento seriál pro mne třešnička, kterou si vždy ráda vychutnám.

plakát

Amadeus (1984) 

Nádherně propracovaný film, protkaný úchvatnou hudbou. Šílený Sallieri, trhlý Mozart s jeho jemnou ženou - každá postava tam má své místo. Chichot Mozarta mě z počátku trochu štval a podzěji jsem se na něj těšila. A pohřeb Mozarta? Brečela jsem jako želva - tak velký skladatel a tak hrůzný konec. Tento film nenechá nikým chladného a právě tou bouří citů, které ve mne vyvolává si u mne zasloužil čestné místo v mém osobním Top.

plakát

Na samotě u lesa (1976) 

Stoprocentní skvost české kinematografie. Tak jako je ve škole povinností přečíst si Čapka, Olbrachta či Vrchlického, mělo by být povinností pro každého čecha shlédnout tento kousek.

plakát

Kulový blesk (1978) 

Dobrý den promiňte, že obtěžuji, ale chtěla jsem se zeptat máte sklep?.... z té babičky by mě asi trefilo. Ten humor, který začáná právě začátkem filmu jako končí až u závěrečných titulků prostě miluju.

plakát

Rozum a cit (1995) 

Když Kate Winslet stojí v dešti na kopci a odříkává báseň a pak plačtivě vzlyká jméno Wiloughby - měla jsem zástavu srdce, slzičky v očích a čekala co bude dál. Tohle je jednoznačně ten nejkrásnější romantický kousek, jaký svět filmu stvořil, je jen škoda, že takových je opravdu málo.

plakát

Vrah skrývá tvář (1966) 

Rudolf Hrušinský jako major Kalaš mi ukradl srdce - já si tohoto kriminalistu zamilovala.

plakát

My Fair Lady (1964) 

Nejkrásnější muzikál, s dobrou dávkou humoru okořeněný o tu pravou romantiku.

plakát

U pokladny stál... (1939) 

když si vezmete rok vzniku filmu, napadá mě jediné. Je vážně nutné žít v těžkých dobách, abychom se dostali na vrchol v komediálních stránkách? Je to až utopické..... Tento skvost české kinematografie je bezesporu jedna z nejlepších burianovek i komedií této doby. Král komiků perlí i tam, kde by to člověk nečekal. No i když se poměry v nemocenském pojišťovnictví moc nezměnily, tohle dílo je stoprocentní lék na špatnou náladu. ---------------------Musím běžet, honí mě jabloň.-----------------------------

plakát

Jindřich VIII. (2003) (TV film) 

Nespravedlnost, vášeň, krutost, láska, nenávist, ctnost. Bylo to šílené a kruté, ale tak to opravdu bylo. Krásně propracované dílo o životě a choutcích Jindřicha VIII, který aby dosáhl svého nešel dál, než rovnou založit novou církev aby se zbavil jedné a mohl mít jinou. Šílené ale strhující.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Libuška Šafránková mě prostě okouzlila "děti pojďte se podívat, Váš tatínek si vyřezává rakev" Zajímavý komentář Agatha.