Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (343)

plakát

Star Wars: Epizoda II - Klony útočí (2002) 

První Star Wars na kterých jsem byl v kině a pamatuju si, že mi to málem ustřelilo hlavu. Hlavně v poslední třetině filmu, kde se to strašně řeže. Postupem času si ale nejvíc u této epizody uvědomuji, jak špatné jsou některé komorní scény, kdy se mezi sebou baví dvě postavy (hlavně Anakin a Padmé). CGI tu taky hodně zestárlo. Pořád je to ale velmi zábavný film.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Pravděpodobně nejlepší zombie komedie. Jakožto fanda zombie subžánru a tria Wright/Pegg/Frost si jednu hvězdu přidám. Edgar Wright svým prvním významným filmem dokazuje, že miluje filmy a že je velmi schopný režisér a scénárista. Ten film je mnohem víc než jen komedie se zombíkama. Tohle už je prostě kult.

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Ať už je Skrytá hrozba nenáviděná kvůli příšerné postavě Jar Jar Binkse nebo zápletce, která absolutně nedává smysl (Obchodní federace / blokáda planety Naboo), jedná se stále o velmi zábavný příspěvek do SW ságy s luxusním hereckým obsazením. Také nám dala jeden z nejvíce ikonických momentů celé ságy a to souboj s Darth Maulem za zvuků ,,Duel of the Fates´´ legendárního Johna Willamse. Myslím. že už jen kvůli tomu bychom tento film neměli nenávidět. Nenávidět ho však určitě může Jake Lloyd (mladý Anakin Skywalker), kterému role v tomto filmu zničila začínající hereckou kariéru a velmi pravděpodobně i celý život...

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Z původní trilogie pravděpodobně nejslabší část. Pořád se však jedná o výborné zakončení, kde se obzvláště povedla finální bitva probíhající na třech místech současně - lesní bitva na Endoru, vesmírná bitva nad Endorem a osobní souboj Luka Skywalkera a Dartha Vadera v trůnním sálu na druhé Hvězdě smrti. Film by byl však určitě lepší, kdyby se místo Endoru jednalo o původně plánovanou planetu Kashyyyk a místo ewoků by se objevili wookieeové.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Pravděpodobně nejlepší část ságy, kdy už nebylo nutné představovat divákům hlavní postavy a mohlo se skočit rovnou do akce. Ve filmu se navíc poprvé (nepočítám následné dodělání do epizody IV) objevil nejoblíbenější lovec lidí v galaxii - Boba Fett. Dost dobrý výkon na to, že tu má jen čtyři věty. Lucasova sázka na v té době neznámého režiséra Irvina Kershnera se vyplatila. ____ Dne 30.7.2020 jsem měl možnost vidět film na velkém plátně v multikině Cinema City Chodov a bylo to kouzelné.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

V roce 1977 šel do kin malý poslepovaný film za směšných 11 milionů dolarů, kterému nikdo nevěštil nic dobrého. A zbytek je historie. Láska na první pohled.

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Dechberoucí, zdrcující a zásadní film, který je i po druhé projekci stejně mrazivý. Paul Greengrass by mohl učit ostatní, jak budovat atmosféru a gradovat příběh. Zajímavostí je, že Ben Sliney (a dalších minimálně 10 osob) hrál ve filmu sám sebe. Z osobních důvodů jsem se rozhodl, že film opravdu popisuje (víceméně) skutečnost, která se 11. září 2001 odehrála - oficiální verzi.

plakát

Vinyl (2016) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, který se velmi pravděpodobně nikdy nedočká pokračování. Což je trestuhodné. Skvěle zahrané a napsané. První epizoda sama o sobě funguje jako Scorseseho celovečerní film.

plakát

Vetřelci (1986) 

Jak změnit žánr, ale zachovat kvalitu -by James Cameron. Vetřelci vs mariňáci !!!

plakát

Vetřelec (1979) 

Na dvě hodiny jsem se stal členem posádky vesmírné lodi Nostromo. Film, který nestárne.