Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (343)

plakát

Temné vody (2005) 

Opravdu hodně se mi líbil začátek, kde hlavní hrdinka poznává své nové bydliště, a moc mě zaujala lokace, kde se film odehrává. Roosveltův ostrov je sice běžně považován za část New Yorku, ale ve filmu působí, jako kdyby se návštěvníci dostali lanovkou do úplně jiného a okolnímu světu uzavřeného místa. Postupem času bohužel divák zjistí, že tento film je v podstatě o ničem a jako horor vůbec nefunguje. Kéž by v takovémto prostředí natočil něco James Wan nebo třeba Ti West.

plakát

Na mol (2012) 

Je tam scéna, při které jsem se hlasitě rozesmál. Jedna. Ale komedie to rozhodně není. Je to pouze (tu a tam) lehce úsměvná sonda do života alkoholiků, která je dobře zahraná a dobře natočená. A ten konec se mi líbil.

plakát

Compulsion (2013) 

Hodně velká podivnost. Celé to na mě působilo, jako kdyby šlo o nějaký YouTube projekt. Je škoda, že už téměř od začátku šlo lehce odhadnout, jak bude probíhat celý zbytek filmu (původní korejský film jsem neviděl). Těžko říct, pro koho je tento film určen.

plakát

Velká svatba (2013) 

Tohle je vážně průser. Absolutně nevyužité herecké obsazení a co hůř... nevyužitý eRkový rating!

plakát

Podfukáři (2013) 

Debilnější finální twist (a vlastně asi i scénář) už jsem pár let neviděl. A ať má Leterrier sebelepší hereckou sestavu, stal se z něj hrozný rutinér a jeho poslední čtyři filmy jsou toho důkazem.

plakát

Yiwootsaram (2012) 

Zatraceně záživný thriller. Je mi jen trochu líto, že se tvůrci rozhodli identitu vraha už od úplného začátku prozradit a tím nevtáhnout do pátrání i samotného diváka. A také herec hrající vraha mi přišel malinko nevýrazný... třeba takový Min-sik Choi by té postavě určitě dodal šťávu. Ale jinak velice pěkná škála roztodivných charakterů a skvělá atmosféra.

plakát

Řetězová zpráva (2010) 

Je mi záhadou, jak se tento film mohl objevit v široké distribuci našich kin. Jasně, mezi herci jde najít několik zajímavých jmen, ale průměrný český divák nezná pravděpodobně nikoho. Film působí, jako kdyby měl původně stopáž alespoň dvě hodiny, jenže pak přišel na scénu šílený střihač a vznikl z toho tento nesmysl.

plakát

Specialista (1994) 

Pravděpodobně nejnudnější a nejdebilnější stalloneovka. Hvězdička za Jamese Woodse, který přehrává jak o život.

plakát

To je náš hit! (1996) 

Tom Hanks si natočil malou a nenáročnou blbůstku ze zákulisí hudebního průmyslu, a sehnal do ní spoustu zajímavých hereckých jmen. Škoda jen, že ten Giovanni Ribisi měl tak malinkatou roličku.

plakát

Nico - víc než zákon (1988) 

Už první film Stevena Seagala vypadá jako většina filmů Stevena Seagala. Tenhle je obzvlášť vtipný ve scénách, kdy Seagal běhá. Běhá totiž jak malá holka, to se musí vidět. Škoda, že Michael Rooker tu má tak malou roličku, že si ho 99% diváků nevšimne. Bohužel jsem viděl 94minutovou verzi, která je při finální akční scéně nechutně ostříhaná.